Geen coronaboete uitgedeeld

Alhoewel het nieuws soms bol staat van coronahoesters en coronastudenten, zijn er toch nog mensen die zich volledig houden aan de richtlijnen van premier Mark Rutte en zijn nieuwe vriend Jaap van Dissel.


Hondenbrigade niet ingezet vandaag (Foto: Abdullah Asiran/Anadolu Agency/Getty Images)

Zaterdag werd een getrouwd stel in Heerhugowaard niet beboet, nadat ze besloten om naar de supermarkt te gaan voor hun Paasboodschappen. "Er was zelfs geen politie te zien", zo zei de man, die anoniem wenst te blijven. "In de Jumbo namen we wel ieder een karretje."

In de Utrechtse Kanaalstraat ging het ook weer los. Een scooterrijder met lichtgetint uiterlijk spuugde een voorbijganger volledig niet in het gezicht. "Sja, met die anderhalve meter afstand houden is het lastig om raak te spugen", aldus Mootje. "Toch doe ik het normaalgesproken ook niet hoor, maar ik hoor wel dan anderen er moeite mee hebben. Zij schenden wel degelijk de anderhalvemeterregel."

In de kledingwinkel van Annamarie Schafts werd zaterdagmiddag ook géén boete uitgedeeld voor samenscholing. De winkel is al weken prima voorbereid op de coronamaatregelen. "Ja, we zijn gewoon dicht," aldus de gezellig dikke Annamarie, die normaalgesproken leuke korte jurkjes en zwemkleding voor de volslanke vrouw verkoopt. "Dat kan natuurlijk niet in onze winkel. Bij één klant toelaten kan de anderhalvemeterregel al verbroken worden, al heeft onze winkel vijftig vierkante meter oppervlak. Dan kan er geen personeel meer rondlopen of überhaupt afrekenen. Nuttloos dus."

Het lijkt erop dat het merendeel van Nederland zich dus keurig aan de voorschriften van Mark en Jaap houden. Prima!