Supermarkt biedt excuses aan Christenen en bindt in

Klanten van supermarktketen Dirk van den Broek kunnen opgelucht ademhalen. Een mogelijke christencrisis lijkt afgewend, nadat het moedige besluit is genomen om het stripboek 'Jezus Christus was een meisje' niet meer te verloten onder gelukkige heidenen. De angst onder de kassameisjes blijft evenwel onveranderd, aangezien in sommige winkels het godslasterende boekje zelf nog wel te verkrijgen is.

Dirk van den Broek kwam met onderstaande verklaring:

'Ditjes en Datjes' is een gratis onafhankelijk familieblad wat niet door Dirk wordt gemaakt.

De redactie van Ditjes en Datjes heeft op geen enkele manier lezers of groepen in de samenleving willen beledigen of kwetsen. Op geen enkele wijze willen zowel Dirk als Ditjes en Datjes zich inlaten met kwesties over geloof en politiek uit respect voor ieders levensopvatting. Als door de aandacht voor dit stripboek hier desondanks toch aanleiding toe is gegeven dan bieden wij hiervoor onze oprechte excuses aan.

Met onmiddellijke ingang is de winactie van de website verwijderd.

Lees ook: 'Blasfemisch boek moet uit supermarkt'

Bol.com
Het boek werd na het bekend worden van deze schokkende win-actie op Bol.com gebombardeerd met slechte reviews van, hopelijk, vredelievende en tolerante, maar toch zeker humorloze Christenen.

Zo schreef 'HelenaRa': "Triest om een liefhebbende God te degraderen tot een blasfemistische strip. Wil je hem echt leren kennen? Neem dan het meest gelezen boek ter wereld: de Bijbel."

'Rebecca12' vond ook de moed om een review te schrijven: "Bespottelijk boek. Als Nederland is afgegleden is tot dit... en dan schaamteloos dit boekje uitbrengen? Nee, dit kan echt niet!"

'Wiempje', tenslotte, vindt het allemaal heel erg: "Heel erg dit. Wat een vreselijke misleiding. Het voelt als een dolksteek in een Christenleven. Waarom?"

'Jezus Christus was een meisje' is een, volgens de makers, onorthodox, satirisch en vrolijk 'blasfemisch' boekwerkje, onder andere geïnspireerd door de film 'Life of Brian' van het Britse gezelschap Monty Python.

Ook cabaretier Hans Teeuwen had overigens ooit een mooi stukje over die 'Nozem van Nazareth'.


Hans Teeuwen - Jezus Christus Joden Allah en Hells Angels - Dat Dan Weer Wel (Bron: YouTube)