Küng wint met sprekend gemak tijdrit in BinckBank Tour

Stefan Küng heeft de tweede etappe in de BinckBank Tour op zijn naam geschreven. De Zwitser van BMC was in de individuele tijdrit over 12,7 kilometer liefst veertien seconden sneller dan Victor Campenaerts, die vorige week Europees kampioen tijdrijden werd. Søren Kragh Andersen werd derde op vijftien seconden van de Küng. De 24-jarige Zwitser is ook de nieuwe leider in de BinckBank Tour.

Luke Durbridge reed al vroeg de snelste tijd in Venray. De Australiër van Mitchelton-Scott klokte over het 12,7 kilometer lange parcours een tijd van 14.30. Alex Dowsett, de Engelse tijdritspecialist van Katusha dook er met één seconde onder en kon plaatsnemen in de hotseat.

Dowsett mocht daar ook redelijk lang blijven zitten, maar moest plaatsmaken voor Michael Matthews. De renner van Sunweb ging daar weer vier seconden onder. Lang kon de Australiër niet genieten van zijn leiderspositie want zijn ploeggenoot Søren Kragh Andersen ging er met een halve seconde onderdoor.

Ondertussen waren de Nederlanders Jos van Emden en Lars Boom geweest, maar de beide renners van LottoNL-Jumbo konden geen toptijd noteren. Van Emden deed over 12,7 kilometer lange parcours veertien minuten en 39 seconden. Boom was nog zeven seconden langzamer dan zijn ploeggenoot.

Campenaerts was de volgende die de toptijd noteerde. De tweevoudig Europees kampioen tijdrijden was één seconde sneller dan de jonge Deen. Lang zou de toptijd van Campenaerts niet staan want Küng liet zien dat hij duidelijk de sterkste was. Hij dook er met veertien seconden en pakte naast de ritzege ook de leiderstrui in de BinckBank Tour. Vorig jaar won de 24-jarige Zwitser ook al de tijdrit in Nederlands/Belgische wielerronde.