FOK! Wat een weer: (mot)regen

Het is bewolkt en af en toe valt er lichte (mot)regen. In het zuiden is het aanvankelijk nog droog, maar ook daar gaat later vanochtend en vanmiddag af en toe lichte (mot)regen vallen. In de loop van de middag wordt het van het westen uit op de meeste plaatsen droog en volgen er met name in de kustprovincies mogelijk enkele opklaringen. De maximumtemperatuur ligt tussen 18°C en 21°C. Er staat een matige zuidwestelijke wind. Aan zee is de wind matig tot vrij krachtig, in de avond mogelijk krachtig.

In de loop van de avond klaart het op. In de nacht naar dinsdag zijn er aanvankelijk brede opklaringen en blijft het droog. In de nanacht kan er vanuit het zuidwesten (laaghangende) bewolking binnendrijven. De minimumtemperatuur ligt rond 15°C. De zuidwestenwind neemt af naar zwak tot matig.

Dinsdag overdag zijn er wolkenvelden maar is er ook af en toe ruimte voor de zon. Het blijft overwegend droog. De temperatuur loopt op naar een graad of 22 en er staat een meest matige zuidwestelijke wind.

Woensdag warm, daarna beduidend koeler met vooral donderdag kans op een bui. (Bron: KNMI)

Zonkracht (onbewolkt/bewolkt) 7/3

Nederland
 

qltel was bij fort de Hel bij Willemstad (Brabant, red) (Foto: qltel)
qltel was bij fort de Hel bij Willemstad (Brabant, red) (Foto: qltel)

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht!