Boom niet naar Tour de France, Grøndahl Jansen wel opgenomen in selectie LottoNL-Jumbo

Lars Boom is niet opgenomen in de selectie van LottoNL-Jumbo voor de Tour de France. Dat heeft de Nederlander zelf bekendgemaakt op Twitter. De Nederlandse WorldTour-formatie maakt elke een naam bekend voor de Tour-selectie en zondag was het de beurt aan de Noor Amund Grøndahl Jansen.

Grøndahl Jansen is een belangrijke pion in de sprinttrein voor Dylan Groenewegen. De ploeg heeft tot nu zeven van de acht bekendgemaakt via Twitter en vermoedelijk komt daar maandag ook Timo Roosen bij. Net zoals de Noor heeft de Nederlander ook een belangrijke taak in de sprinttrein. Eerder werd al bekend dat Steven Kruijswijk, Robert Gesink, Groenewegen, Antwan Tolhoek, Primoz Roglic en Paul Martens in de selectie zitten voor de komende Tour de France, die op 7 juli van start gaat.

Boom, die begin van het jaar met hartritmestoornissen te maken had, is eerste reserve in de aankomende Tour. Dat maakte hijzelf bekend via Twitter. Boom won vier geleden nog de kasseienrit in de Tour. Ook dit jaar zit er weer een rit in die over de kasseien gaat.