'Pusic maakt seizoen af bij FC Twente'

De geruchtenmachine bij FC Twente draait op volle toeren nu bij de club uit Enschede alle crisis-registers open moeten. Na het ontluisterende 2-2 gelijkspel tegen een beter spelend Willem II staat FC Twente op de laatste plaats in de Eredivisie. Clubwatcher Leon Ten Voorde zegt vandaag dan ook:"De geruchten dat Mario Pusic het seizoen als trainer gaat afmaken worden steeds hardnekkiger'. FC Twente heeft op deze berichten vooralsnog niet gereageerd. Afgelopen weekend liet de trouwe supportersschare van FC Twente zijn onvrede over Verbeek en Van Halst duidelijk merken. 

In zijn wekelijkse nabeschouwing laat Ten Voorde dan ook weten dat de posities van Verbeek, maar ook die van technisch direkteur Van Halst, bijna onhoudbaar zijn geworden. De meeste trainers worden met deze resultaten voortijdig al ontslagen. De onvrede binnen de club is enorm, dat voel je en dat overheerst overal binnen de club. De trainer krijgt vooral kritiek op zijn opstelling, zijn wisselbeleid en zijn tijd als analist op televisie. Verbeek is vooralsnog niet van plan dat baantje naast zich neer te leggen.

Ook technisch directeur Van Halst krijgt bakken met kritiek over zijn televisieoptreden en het, volgens de supporters, voeren van wanbeleid en het vullen van zijn eigen zakken. Het spandoek 'van bijtertje in het veld naar zakkenvullende antiheld' zal Van Halst vermoedelijk niet ontgaan zijn. De technisch directeur verliet zelfs, samen met zijn gezin, het stadion voortijdig vanwege een 'dreigende situatie' die zou zijn ontstaan. 

Na de wedstrijd tegen Willem II lijkt een plek in de degradatiezone onafwendbaar. Na de winst van Roda op NAC staat Twente op de laatste plaats en dreigt nu zelfs rechtstreekse degradatie. Echter is de huidige vorm van het team zo bedroevend dat het maar de vraag is of de ploeg een play-off wedstrijd tegen een supergemotiveerd uit de Jupiler League zou overleven.