Tsjechische ijshockeyers naar kwartfinales

De Tsjechische ijshockeyploeg heeft zich geplaatst voor de kwartfinales van de Olympische Spelen in Pyeongchang. In het Gangneung Hockey Centre rekenden de Tsjechen in hun derde en laatste groepsduel af met Zwitserland.

Michal Repik opende al snel de score voor Tsjechië, maar Thomas Rüfenacht zorgde zeven minuten later voor de gelijkmaker. In de tweede periode werd niet gescoord, maar na 43 minuten zorgde Dominik Kubalik op aangeven van Jan Kovar en Jan Kolar voor de 2-1. Roman Cervenka en Repik maakten het in de laatste anderhalve minuut dan af: 4-1. Door de zege is Tsjechië verzekerd van de winst in groep A en dus een directe plaats in de kwartfinales.

Duitsland had in groep C shootouts nodig tegen Noorwegen, maar schreef daarmee wel een zege bij. De Noorse goalie Lars Haugen liet alle drie de pogingen door, terwijl Danny aus den Birken alles juist tegen kon houden. Finland en Zweden vechten vanaf 13.10 uur uit wie zich direct plaatst voor de kwartfinales, Duitsland en Noorwegen gaan beiden de tussenronde in.