Rodelaar Loch aan kop op Spelen, uitdagers falen

Rodelaar Felix Loch gaat na de eerste twee van in totaal vier runs op de Olympische Spelen in Pyeongchang aan de leiding. De Duitser hoopt in Zuid-Korea voor de derde keer op rij olympisch goud te pakken, maar is dit seizoen behoorlijk wisselvallig.

In de eerste run zag Loch hoe drie van de voornaamste uitdagers allemaal de fout in gingen. De Rus Semen Pavlichenko zette na een grote fout halverwege pas de 23e tijd neer in run één, en na de twaalfde tijd in de tweede afdaling staat hij slechts op plek zeventien op bijna een seconde van Loch.

Dominik Fischnaller won vorig jaar de eerste en enige World Cup in Pyeongchang, maar ook de Italiaan kon de schwung totaal niet vinden en maakte de nodige fouten. Wereldkampioen Wolfgang Kindl deed het ook niet best: hij staat negende op 0,514 tellen van Loch, terwijl Fischnaller elfde staat op 0,598 seconden.

De grootste stunt kwam op naam van David Gleirscher. De Oostenrijker, zeker niet een van de favorieten, zette in de eerste run de allersnelste tijd neer. In run twee moest hij wel toegeven op Loch, maar met 0,188 seconden achterstand staat hij wel keurig op de tweede plek.

Plaats drie is in handen van de Rus Roman Repilov op 0,217 seconden, terwijl de Amerikaan Chris Mazdzer - die door een aantal zeer schaars geklede dames werd toegejuicht - één duizendste achter hem op een knappe vierde plek staat. De Canadees Sam Edney volgt op 0,318, Dominik's neefje Kevin Fischnaller op 0,347 en de jonge Let Kristers Aparjods doet het met plek zeven op 0,357 eveneens zeer behoorlijk.

Zondag staan vanaf 12.00 uur de beslissende derde en vierde runs op het programma.

Loch zet af voor zijn eerste wedstrijdrun in Pyeongchang (Pro Shots/Action Images)
Loch zet af voor zijn eerste wedstrijdrun in Pyeongchang (Pro Shots/Action Images)