Sky-manager: " Froome heeft niets verkeerds gedaan"

Voor het eerst in de hele zaak-Froome heeft Dave Brailsford gesproken. De teammanager van Team Sky heeft op een persconferentie in Colombia bij de rittenkoers Colombia Oro y Paz laten weten dat hij weten volledig achter Chris Froome te staan en dat Sky dan ook geen maatregelen zal nemen.

"Voor mij bestaat er geen twijfel: Chris heeft niets verkeerds gedaan", begint Brailsford zijn persconferentie. "De situatie is zeer lastig. Ik moet zowel naar de sport als naar het team kijken, maar ik denk dat hij onschuldig is", gaat de Brit verder. "Het had in dit stadium nooit naar buiten mogen komen. Iedereen heeft recht op een eerlijk proces en dat proberen we nu te bereiken", aldus Brailsford.

Froome staat 14 februari aan de start van de Spaanse rittenkoers Ruta del Sol. "We hebben uit alle ooghoeken bekeken of we Chris moesten opstellen, maar nogmaals: hij is in onze ogen onschuldig. Hij moet dus de kans krijgen dat te bewijzen. We hebben het goed afgewogen en zijn tot de conclusie gekomen dat dit het juiste is om te doen. Chris moet doorgaan en wij werken aan de achtergrond aan de zaak."

Brailsford hoopt wel op een snelle afhandeling van de zaak, mits de regels worden gerespecteerd. "Hoe langer het duurt, hoe moeilijker het is voor zowel Chris als de ploeg. We willen dat de zaak zo snel mogelijk wordt afgehandeld. Aan de andere kant zijn er regels die gerespecteerd dienen te worden. De zaak moet op een correcte manier worden afgehandeld. We moeten zo snel mogelijk tot een oplossing komen waarmee iedereen kan leven."