Skicrosser Eckert stunt, Canadese breekt been en mist Spelen

De World Cup skicross in het Canadese Nakiska is voor de thuisfans op een klein drama uitgelopen, maar vooral voor Georgia Simmerling. De nummer vier in de World Cup-stand ging voor eigen publiek hard onderuit in de halve finales.

Nadat ze met de helikopter afgevoerd werd bleek dat Simmerling een beenbreuk opgelopen heeft. Daarmee is de droom voorbij om voor de tweede keer als skicrosster naar de Spelen te gaan. Eerder deed ze al mee als alpineskiester in 2010, skicrosster in 2014 en baanwielrenster in 2016.

De overwinning bij de dames ging weer eens naar Sandra Näslund. De Zweedse was oppermachtig en ging naar beneden alsof ze op rails aan het skiën was. Marielle Berger Sabbatel uit Frankrijk moest genoegen nemen met plek twee, voor landgenote Alizee Baron en de Canadese Kelsey Serwa.

Bij de mannen zorgde Paul Eckert voor een forse stunt. De Duitser haalde in zijn toch niet al te korte carrière pas vier keer eerder de finale tijdens een World Cup en één keer tijdens een WK, maar in Nakiska ging hij er zowaar met de winst vandoor.

Daar was wel een beetje geluk voor nodig, want in de eindstrijd gingen de Zwitser Marc Bischofberger en de Canadees Kevin Drury onderuit. Christoph Wahrstötter uit Oostenrijk werd daar nog eens door gehinderd en dus ging Eckert onbedreigd naar de zege, voor Wahrstötter en Bischofberger.

De vrouwenfinale (Bron: YouTube)

De mannenfinale (Bron: YouTube)