Weesie: PowNed nog volop te zien op tv

PowNed is het komende jaar met verschillende programma's nog volop vertegenwoordigd op de tv. Dat laat PowNed-baas Dominique Weesie donderdag weten aan BuzzE.

Eerder donderdag werd bekend dat de NPO de uitzendingen van PowNews Flits van de buis heeft gehaald. "Het klopt inderdaad dat we zijn gestopt met PowNews Flits. De filmpjes maakten we al voor online en ze hebben ons toen gevraagd om een compilatie ervan te maken voor tv. Maar omdat deze nieuwsflitsen op verschillende tijdstippen werden uitgezonden en het veel tijd kostte om die compilatie te maken, zijn we hiermee gestopt."

Weesie benadrukt dat PowNed gewoon lineaire tv-programma's blijft maken. "Maar onze ambitie is om meer voor online te maken, we willen steeds meer naar een combinatie van online en tv. Het is lastig om jongeren nog te bereiken, onze doelgroep zit minder bij lineaire tv en is veel op social media te vinden. Zo maken we nu bijvoorbeeld een serie over de bitcoin. Deze komt voor de zomer op tv en er komt een bitcoin-journaal online."

De komende tijd wordt de onlinedocumentaire Captain Henk, over No Surrender-baas Henk Kuipers, van PowNed uitgezonden op tv en is Weesie bezig met een documentaire over de Rotterdamse gemeenteraadsverkiezingen, genaamd De slag om Rotterdam. Ook maakt de omroep een programma waarin hij meeloopt met de politie. Dit zal ook bij de NPO te zien zijn.

Weesie: PowNed nog volop te zien op tv
Weesie: PowNed nog volop te zien op tv (Foto: BuzzE)