Anouk geëerd met 100% NL Oeuvre Award

Twintig jaar na haar grote doorbraak met 'Nobody's Wife' is Anouk Teeuwe geëerd met een 100% NL Oeuvre Award. Haar opvallende en onderscheidende persoonlijkheid in combinatie met haar buitengewone talent om de mooiste muziek te schrijven en te zingen is voor niemand onopgemerkt gebleven. Anouk is de populairste rockzangeres van Nederland.

Ronald Sebök, Station Directeur 100% NL: "Succesvolle albums, grote hits, onvergetelijke concerten, moeder van zes kinderen en een eigenwijze persoonlijkheid die de wereld mooier maakt. Het moge duidelijk zijn dat ze een rijke carrière heeft vol met grote successen. Van hits als 'Lost' tot 'Michel' en van 'R U Kiddin' Me' tot aan haar succesvolle deelname aan het Eurovisiesongfestival met 'Birds'. De 100% NL luisteraar zingt ze allemaal mee. Reden genoeg om haar daarom te eren voor haar gehele muzikale oeuvre."

Op 20 februari worden de overige 100% NL Awards uitgereikt. Tijdens deze groots opgezette avond verzamelt compleet muzikaal Nederland zich in Club Panama in Amsterdam. Op deze avond zal er ook een muzikale ode aan Anouk zijn en zullen er diverse artiesten optreden. Kaarten voor deze avond zijn niet te koop, maar exclusief te winnen bij 100% NL.

Het is de achtste keer dat 100% NL een artiest eert met een ‘100% NL Oeuvre Award’. Eerder ontvingen René Froger, Paul de Leeuw, Jan Smit, BLØF, Marco Borsato, Guus Meeuwis en Nick & Simon deze titel.

Anouk geëerd met 100% NL Oeuvre Award (Foto: 100% NL)
Anouk geëerd met 100% NL Oeuvre Award (Foto: 100% NL)