Sol: "De kans was minder dan tien procent"

Fran Sol werd onlangs succesvol geopereerd aan een tumor in zijn teelbal. De spits is volledig gezond en hoeft zich geen zorgen meer te maken.

24 oktober was dat wel anders. De aanvaller kreeg die dag te horen dat er een tumor was gevonden en dat hij geopereerd moest worden. Sol besloot toch te spelen tegen sc Heerenveen. Daarna ging hij onder het mes. "De volgende dag werd ik wakker en dacht ik: misschien wordt dit wel de laatste wedstrijd van mijn leven", vertelt Sol tegenover FOX Sports. "Dit soort verschrikkelijke gedachtes gaan er dan door je heen. Die kan je niet stoppen. Dus ik besloot, ik moet spelen. Ook al ben ik er niet honderd procent bij, ik moet spelen."

Na de operatie kreeg Sol goed nieuws te horen. "De kans dat het goed zou aflopen was minder dan tien procent, maar dat hebben ze me van tevoren niet eens verteld. Normaal is het zo dat als je een zwart vlekje ziet, dat het kanker betekent. Maar na het onderzoek zeiden ze: ‘We hebben geen enkele slechte cel gevonden, er is geen kanker. Je bent schoon, helemaal gezond.’ Ongelooflijk. Ik was ook in shock."

De aanvaller was enorm opgelucht nadat hij het nieuws te horen kreeg. "Ik was echt de gelukkigste man op aarde op dag moment. Net als mijn familie. Ze voelden zich de gelukkigste familie ooit. Ze waren hier met mij om hier samen doorheen te komen. Het was een verschrikkelijke week."