Oranje-dames zetten zegetocht voort

De Oranje-dames hebben zich geplaatst voor de halve finale van het EK in eigen land. Zweden werd met een beheerste zege aan de kant gezet.

Wat vooraf opviel was de basisplaats voor Stefanie van der Gragt, die gedurende het toernooi de kans kreeg om volledig fit te geraken van een zware blessure. Ze begon op de bank, maar heeft inmiddels weer een vaste stek veroverd.

De Oranje-dames kwamen al vroeg in de wedstrijd op voorsprong, toen de ploeg op het randje van het strafschopgebied een vrije trap kregen. Lieke Martens ging achter de bal staan en schoot laag en hard binnen.

Na de rust drong Zweden aan, maar waren het opnieuw de Oranje-dames die het woord namen. Shanice van der Sanden werd aan de rechterkant weggestuurd en hield oog voor Vivianne Miedema. Die stond vlak voor het doel klaar om de 2-0 binnen te schieten.

Miedema had ook nog 3-0 kunnen maken, maar schoot net voorlangs. Het bleef bij een mooie zege op Zweden. Op donderdag 3 augustus vinden de halve finales plaats waarin Oranje aanspraak kan maken op een finaleplek.


Speelsters Nederland vieren de overwinning, terwijl Zweden speelster Stina Blackstenius baalt.  (Pro Shots/Erik Pasman)

Nederland

2 - 0

Zweden

 33' Martens
 64' Miedema
   
 
 Gele kaart: , Samuelsson, (Zweden)
 
Stadion: De Vijverberg, Doetinchem
Toeschouwers: 11.106
Arbiter: Steinhaus (Dui)
 
Opstelling:   Opstelling:
v.Veenendaal
v.Lunteren
Dekker
v.d.Gragt (v.d.Berg/46)
v.Es
Groenen
v.d.Donk
Spitse
v.d.Sanden (Jansen/76)
Miedema
Martens (Beerensteyn/87)
  Lindahl
Samuelsson
Fischer
Sembrant
J.Andersson (Larsson/81)
Schelin
Dahlkvist
Seger
Asllani
Blackstenius
Rolfö (Folkesson/73)