Aston Martin en Cosworth bij vergadering over F1-motoren

Aston Martin en Cosworth hebben deze week een vergadering over de toekomstige Formule 1-motoren bijgewoond, zo meldt Autosport. De FIA, Formule 1-bazen en diverse andere partijen werken samen aan een opvolger voor de 1,6 liter V6-turbomotoren.

Bij een eerste vergadering was naast de huidige fabrikanten Volkswagen een van de bezoekende partijen. Gisteren bij de tweede vergadering kwamen daar Aston Martin, Cosworth, Zytek en Magneti Marelli bij.

Autosportfederatie FIA en de F1-bazen willen de meningen van zoveel mogelijk partijen horen over de richting waarin de Formule 1-motoren zich zouden moeten ontwikkelen. Ze willen met een pakket komen waarin zich zowel de huidige fabrikanten Mercedes, Ferrari, Renault en Honda kunnen vinden als aantrekkelijk is voor nieuwe partijen.

Dinsdag werd volgens Autosport de feedback besproken en een richting voor ideeën gegeven. Duidelijk is wel dat alle partijen willen dat de Formule 1 vooruitstrevend blijft en dat er daarom geen stap terug gezet moet worden qua technologie. Om tot een uitgewerkt plan te komen zullen nu alle geïnteresseerde partijen apart van elkaar geconsulteerd worden.

Daarna zal de FIA met een plan komen dat in september besproken zal worden, voor de vergadering van de World Motor Sport Council die voor 21 september gepland is.