De Jongh: "Bergtrui is een optie voor Mollema"

Bauke Mollema staat zaterdag aan de start van de Tour de France als meesterknecht voor Alberto Contador, maar volgens Trek-Segafredo-ploegleider Steven de Jongh zou de nummer zeven van de Ronde van Italië ook kans maken op de bolletjestrui in de Ronde van Frankrijk.

Mollema zou dezelfde volgens De Jongh dezelfde rol kunnen vervullen als Rafal Majka de afgelopen jaren heeft gedaan, eveneens met Alberto Contador in de ploeg. Majka won in 2014 en 2016 de bergtrui, daarnaast won de Pool ook nog drie ritten in de Tour de France.

"Alles wat je op je weg naar Parijs kunt pakken, is mooi meegenomen," aldus De Jongh tegenover de Telegraaf. "En ja, als iemand een paar keer mee springt, kun je punten sprokkelen voor de bergtrui. Dus voor Mollema is dat misschien wel een optie. En een renner die een etappe wint of in de bollentrui rijdt, krijgt ook weer extra moraal, wat voor de ploeg altijd goed is. Maar onze eerste prioriteit is natuurlijk de gele trui met Alberto."

"In de eerste week kan hij probleemloos tijd verliezen en hoeft hij geen risico’s te nemen in het gedrang. Dat geeft hem meer vrijheid. De bedoeling is dat Bauke fris is als we het hooggebergte in gaan."