Racetalent Verschoor wint, maar is geen kampioen

Het Nederlandse racetalent Richard Verschoor heeft in het laatste weekeinde van de Toyota Racing Series in Nieuw-Zeeland na vijf podiumloze races het podium weer mogen betreden. De 16-jarige Red Bull-junior won de tweede van drie races op het Circuit Chris Amon.

Verschoor begon de tweede race vanaf poleposition en die plek zou hij ook niet meer afstaan. Een rode vlag en wat neutralisaties konden de Nederlander niet van de zege houden, terwijl achter hem kampioenschapsrivaal Thomas Randle flink aan het knokken was. Pedro Piquet eindigde achter Verschoor en Marcus Armstrong als derde, waardoor hij de leiding in het kampioenschap overnam. 

De Nederlander begon als vijfde aan de slotrace van het seizoen, terwijl Randle als vierde startte en Piquet als tweede mocht vertrekken. Verschoor moest als winnaar van race twee op gebruikte banden rijden en daardoor kon hij het tempo van de top niet volgen. Randle ging voorbij aan Piquet en eindigde als derde, één plek voor de Braziliaan, waardoor hij alsnog de titel pakte. Verschoor eindigde de race als vijfde en sloot het seizoen af met plek drie in de titelstrijd.