Verstappen: "Toen ik P1 pakte, juichte iedereen, geweldig om te zien!"

Voor het oog van vele duizenden Nederlandse fans was Max Verstappen vandaag de snelste van de dag op het circuit van Spa-Francorchamps en daar was de Nederlander blij mee.

"Onze snelheid was vandaag geweldig, beter dan verwacht. Ik ben erg blij met de eerste plaats in de tweede vrije training", zo laat Verstappen via zijn eigen site weten. "Maar het is pas vrijdag en geen kwalificatie of race. We moeten blijven werken om ons te blijven verbeteren", voegde de coureur er aan toe om de verwachten te temperen. 

De Nederlander vertelde dat het niet direct een makkelijke dag was. "Op Spa is het lastig de afstelling voor de balans van de auto te vinden. Dat liep voor mij ook stroef, maar uiteindelijk pakte de laatste wijziging in de setup goed uit. Het zal het moeilijkste worden om goed met de banden om te gaan, dat zal doorslaggevend worden. De korte runs, maar ook de lange runs gingen erg goed. Het ging lekker vandaag."

De steun van de Nederlandse fans deed Verstappen goed. "Ja, erg mooi, ik heb al veel fans gezien, dat motiveert me enorm om zaterdag en zondag mijn best voor te doen. Toen ik P1 pakte, juichte iedereen, geweldig om te zien." 

Verstappen: "Toen ik P1 pakte, juichte iedereen, geweldig om te zien!" (Pro Shots / Zuma Sports Wire)
Verstappen: "Toen ik P1 pakte, juichte iedereen, geweldig om te zien!" (Pro Shots / Zuma Sports Wire)