FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van vrijdag 26 augustus 2016

Uitslag Vitesse - FC Utrecht

Vanavond hebben Vitesse en FC Utrecht in de Eredivisie tegen elkaar gespeeld. In een weinig boeiend duel deelden beide clubs de punten: 1-1. In de eerste helft zette Van Wolfswinkel de thuisploeg op voorsprong, maar in het tweede bedrijf maakte Haller gelijk. Hierdoor bezet Vitesse nu de vierde plaats op de ranglijst met zeven punten uit vier duels en staat Utrecht vijftiende met twee punten uit vier.

Vitesse

1 - 1

FC Utrecht

28' Van Wolfswinkel   68' Haller
 
Gele kaart: Leerdam, (Vitesse), Ludwig, (FC Utrecht)
 
Stadion: Gelredome, Arnhem
Toeschouwers: 12105
Arbiter: Kuipers
 
Opstelling:   Opstelling:
Room
Leerdam
Kashia
Van der Werff
Kruiswijk
Nakamba
Yeini
Baker
Rashica
Van Wolfswinkel
Nathan (Van Bergen/69)
  Ruiter
Leeuwin
Janssen
Conboy
Troupée
Strieder (Braafheid/61)
Ayoub
Ludwig
Amrabat
Haller (Kerk/83)
Joosten (Zivkovic/61)

Antieke Rolls Royce van showroom naar sloper

De Zwitserse koper heeft niet lang genoten van zijn aankoop van een Rolls Royce Phantom III uit 1935. Toen hij net weg was bij de showroom van RetroLegends in Valkenswaard raakte hij met zijn Range Rover van de weg waardoor de trailer met de Rolls ook in de berm belandde. De antieke wagen lag total-loss in de berm van de N396, nauwelijks 3 kilometer van de showroom.

Verkoper Henny Kennis is ontdaan over dit voorval. Hij kocht de auto van de 5e eigenaar in Portugal en verkocht hem door aan de Zwitser. "Je kunt wel zeggen 'verkocht is verkocht', maar het is eeuwig zonde''. De handelswaarde van de wagen loopt van 50.000 euro tot vraagprijzen tot boven 200.000 euro. Het zal volgens kenners erg lastig worden om de wagen op te knappen.

Goede loting Bertens, Haase voor US Open

Kiki Bertens moet het in de eerste ronde van de US Open opnemen tegen de Kroatische Ana Konjuh. Dit heeft de loting uitgewezen. De 18-jarige Konjuh is de nummer 100 van de wereld.

Robin Haase moet het opnemen tegen de Australische tennisser James Duckworth, de nummer 199 van de wereld.

Richèl Hogenkamp heeft zich vanmiddag gekwalificeerd voor het hoofdtoernooi van het US Open. In de derde en beslissende ronde versloeg ze de Amerikaanse Asia Muhammad.

Goede loting Bertens, Haase voor US Open (Pro Shots / Action Images)
Goede loting Bertens, Haase voor US Open (Pro Shots / Action Images)

Tiener moet Maserati-lesauto inleveren

De 19-jarige miljardair Hamza Sheikh heeft zijn Maserati Grancabrio met vergulde carrosserie in moeten leveren bij de Engelse politie omdat de auto niet verzekerd was.

Hamza zit er trouwens niet mee. "Ik heb een Rolls-Royce en een Range Rover. Ik wacht op een Lamborghini die nog wordt bezorgd.''

De reden dat hij aan de kant werd gezet was omdat de auto er wel wat duur uitzag voor een leswagen. Er prijkte dan ook een L op. Hamza kwam net terug van zijn theorie-examen. Hij moet een boete betalen en krijgt punten op zijn rijbewijs, als hij dat eenmaal heeft.

Wat is hier aan de hand?

Een opmerkelijke foto waarbij je je af kunt vragen wat die man aan het doen is. Is hij misschien dronken en gevallen? Of is hij zijn contactlens verloren en zoekt hij die nu?

Dat is het dus niet. Het is een gesprongen waterleiding en de man is Jimmie Cox van de waterleidingmaatschappij. Andrea Adams schrok toen ze Jimmie zo in de bruine smurrie op haar oprit zag liggen. Hij probeerde een gebarsten leiding af te klemmen. Tevergeefs overigens, want Jimmie was genoodzaakt de leiding af te zagen en er een klep op te monteren.

Maar iemand die zo opgaat in z'n werk, dat maak je weinig meer mee.

'Ontuchtdocent eerder ontslagen op 2 scholen'

De wiskundedocent die deze week werd opgepakt omdat hij ontucht zou hebben gepleegd met meisjes, is een paar jaar geleden op twee Rotterdamse middelbare scholen ontslagen na ongewenst gedrag. Zij hebben dat toen aangekaart bij de Onderwijsinspectie, aldus het Openbaar Ministerie (OM) vrijdag na berichtgeving van de regionale omroep RTV Rijnmond.

De verdachte was volgens het OM voor dit soort zaken niet eerder in beeld bij politie en justitie.

Het Comenius College ontsloeg de 28-jarige man uit Spijkenisse in 2011 na seksueel getinte chatgesprekken met een leerlinge. Op de Rotterdamse VAVO, waar volwassenen deelcertificaten kunnen halen, is hij ontslagen na een amoureuze toenaderingspoging van een meerderjarige leerlinge.

Onlangs deden de eerste slachtoffers aangifte. Ze zijn tussen de twaalf en zestien jaar. De zaak kwam mogelijk in een stroomversnelling nadat de wiskundeleraar vorige maand is aangehouden op verdenking van aanranding.

'Ontuchtdocent eerder ontslagen op 2 scholen'
'Ontuchtdocent eerder ontslagen op 2 scholen' (Foto: ANP)

Maatregelen op evenementen vanwege warmte

Voor evenementen in het komende weekend zijn extra maatregelen genomen vanwege het warme zomerweer. Zo zijn er op de Uitmarkt in Amsterdam, die vrijdagavond begint, een aantal openbare waterpunten en staan er schaduwrijke terrassen. Ook hebben EHBO'ers zich voorbereid op warmteverschijnselen, liet de organisatie van het culturele evenement weten.

De Uitmarkt verwacht door het mooie weer veel bezoekers. "Er zijn gelukkig veel theaters en concertzalen waar het publiek binnen in alle koelte kan genieten van de voorstellingen en optredens", aldus de organisatie. "Maar bij de informatie- en boekenmarkt en bij de podia op het Museumplein zal het zeker warm worden." Bezoekers wordt aangeraden ook zelf de nodige voorzorgsmaatregelen te nemen, zoals insmeren, voldoende drinken en de schaduw opzoeken.

Dancefestival Mysteryland, dat zaterdag en zondag plaatsvindt in Haarlemmermeer, biedt onbeperkt drinkwater, insmeerteams, een jacuzzi met koud water, ventilatoren in de tenten en extra luifels voor schaduw. Ook mag iedereen een klein waterpistooltje meenemen om af te koelen.

Ook regenkleding
Dat laatste mogen de 35.000 bezoekers van het uitverkochte We Love The 90s-festival zaterdag in het Nijmeegse Goffertpark ook. Volgens de organisatie geldt een maximumgrootte van 30 centimeter voor de pistooltjes. Op het festivalterrein staan verder overal emmers met sponzen erin en veel extra watertappunten. Een paraplu met stompe punt is toegestaan om als parasol te gebruiken. De organisatie plaatst extra blowers in de danstent en raadt mensen aan om daar regelmatig even af te gaan koelen.

Voor het eveneens uitverkochte Kings of Hardstyle-festival, dat zondag op hetzelfde terrein in Nijmegen plaatsheeft, gelden dezelfde extra maatregelen.

Strandfestival Zand in Almere heeft eveneens extra waterpunten geregeld voor de 25.000 bezoekers. Mensen mogen flesjes water meenemen het terrein op, zodat ze die kunnen bijvullen. "Verder raden we iedereen aan voldoende zonnebrand maar ook regenkleding mee te nemen, voor het geval er een bui valt'', zei een woordvoerder.

Maatregelen op evenementen vanwege warmte
Maatregelen op evenementen vanwege warmte (Foto: BuzzE)

Raad buigt zich in oktober over tuingraf

De gemeenteraad van Brunssum buigt zich op 11 oktober over het omstreden tuingraf van de vrouw van inwoner Frenk Windels. Zijn echtgenote overleed in juli plotseling aan een hartaanval. Op 24 juli begroef de weduwnaar het stoffelijk overschot illegaal in de eigen achtertuin.

De gemeente eiste vervolgens dat Windels het stoffelijk overschot binnen zes dagen zou opgraven. De man weigerde, en spande een kort geding aan. De rechter bepaalde dinsdag dat eerst de gemeenteraad zich moet uitspreken over het tuingraf.

De raad moet beslissen over een verzoek van Windels om de tuin aan te wijzen als bijzondere begraafplaats. Uit berichten in regionale media blijkt dat zich een raadsmeerderheid aftekent ten faveure van de laatste wens van Windels' vrouw.

Burgemeester en wethouders komen zo spoedig mogelijk met een voorstel aan de raad, zodat die daarover op 11 oktober kan vergaderen, liet het college vrijdag weten.

Raad buigt zich in oktober over tuingraf
Raad buigt zich in oktober over tuingraf (Foto: ANP)

Gullit en Van Breukelen kibbelen via de media over afwijzing

De mislukte aanstelling van Ruud Gullit bij het Nederlands elftal begint een regelrechte soap te worden. Eerder vandaag deden al enkele geruchten de rondte dat de redenen voor de afwijzing om geld en de invulling van de taken zouden gaan, maar inmiddels deed technisch directeur Hans van Breukelen uit de doeken waarop het misliep en daarop reageerde Ruud Gullit uiteraard weer.

Zo vroeg Gullit volgens Van Breukelen dat hij, mochten Danny Blind en Marco van Basten vertrekken, zou kunnen onderhandelen over één van die posities. "Daar begin ik niet aan. Dat is niet de lijn die ik wil volgen." Zo vertelde Van Breukelen aan AD Sportwereld. Via de NOS reageerde Gullit op deze mededeling van de KNVB-directeur: "Wat Van Breukelen zegt is pertinent niet waar. Ik heb gevraagd aan de bond of ik op papier kon krijgen of ik bij een vertrek van Blind opnieuw kon onderhandelen over mijn positie. Voor Van Breukelen was dat logisch, maar hij weigerde om dat in het contract te zetten. Daar kon ik niet mee leven. Op de dag dat Van Breukelen in Zeist de deur achter zich dichttrekt, is die mondelinge afspraak niets meer waard."

Hier eindigde het moddergooien nog niet. Zo wilde Gullit een clausule in het contract dat hij bij een betere aanbieding mocht vertrekken. "Een clausule om te vertrekken bij een verbeterde aanbieding is heel normaal in de voetbalwereld. Iedereen heeft zo'n clausule, alleen Van Breukelen wilde er niet mee akkoord gaan." Zo verklaarde de oud-aanvaller. Maar Van Breukelen had weinig trek in wederom een situatie zoals hij onlangs met Dick Advocaat meemaakte die na drie wedstrijden alweer naar Turkije vertrok. "Dat willen we niet nog een keer meemaken", aldus de oud-keeper.

Gullit en Van Breukelen kibbelen via de media over afwijzing (Pro Shots / Ronald Bonestroo)
Gullit en Van Breukelen kibbelen via de media over afwijzing (Pro Shots / Ronald Bonestroo)

'Meeste Colombianen voor vrede met FARC'

De meeste Colombianen zijn van plan voor het onlangs overeengekomen vredesverdrag met rebellenbeweging FARC te stemmen. Dat blijkt uit een opiniepeiling, uitgevoerd in opdracht van dagblad El Tiempo, die vrijdag is gepubliceerd.

Van de ondervraagden zei iets meer dan 39 procent in het nog te houden referendum voor het vredesakkoord te zullen stemmen. Een kleine 28 procent is tegen en 10,5 procent twijfelt nog. Ruim 21 procent is van plan helemaal niet deel te nemen aan de volksraadpleging. President Juan Manuel Santos heeft laten weten dat het referendum op 2 oktober wordt gehouden.

De onderhandelaars van de regering en de FARC kwamen na vier jaar overleg in Cuba deze week tot een vergelijk. Als de bevolking het akkoord goedkeurt, komt er een einde aan de strijd die ruim een halve eeuw duurde en aan meer dan 220.000 mensen het leven kostte.

'Meeste Colombianen voor vrede met FARC'
'Meeste Colombianen voor vrede met FARC' (Foto: ANP)

Canadees aangeklaagd voor kruisboogmoorden

Een 35-jarige Canadees is vrijdag aangeklaagd in verband met een drievoudige moord met een kruisboog. Dat maakte de politie van Toronto bekend.

Twee mannen en een vrouw werden donderdag gevonden in een garage in het oosten van het Canadese Toronto. Een van hen was nog in staat geweest om het noodnummer te bellen, maar stierf daarna. Ook de verdachte was gewond. Wat zich precies heeft afgespeeld is nog onduidelijk.

Canadees aangeklaagd voor kruisboogmoorden
Canadees aangeklaagd voor kruisboogmoorden (Foto: ANP)

Nederlandse in Brussel betrapt met 160 mille

Een 70-jarige vrouw uit Nederland wilde donderdag vanuit Brussel naar Madrid vliegen met ruim 160.000 euro in haar bagage. De douane vond het geld in de dubbele bodem van haar reistas en heeft het in beslag genomen.

De vrouw zou doorreizen naar Ecuador. De Belgische autoriteiten hebben een sterk vermoeden dat het gaat om drugsgeld. De politie onderzoekt de zaak.

Nederlandse in Brussel betrapt met 160 mille
Nederlandse in Brussel betrapt met 160 mille (Foto: ANP)

RTL Boulevard gaat Albert Verlinde missen

Albert Verlinde heeft vrijdag na vijftien jaar afscheid genomen van zijn RTL Boulevard. De entertainmentdeskundige werd uitgezwaaid door de oude garde en de next generation. Verlinde weet zeker dat RTL Boulevard zonder hem blijft bestaan, dankzij de nieuwe generatie.

Tijdens de uitzending, waarin Albert het droog hield, kwamen veel gasten voorbij. Allereerst waren er bloemen van de collega's van Editie NL. "Voor het eerst heb ik geen idee wat we bespreken. De teaser is gaat die huilen of niet?" zei Albert, die gold als de grondlegger en nestor van het programma en 2600 afleveringen lang het gezicht was van het entertainmentmagazine.

In de afscheidsshow waren lieve woorden en videoboodschappen van onder anderen Mark Rutte, Gordon, Gerard Joling, Jan Smit, Robert ten Brink, Mies Bouwman, Isa Hoes, Beau van Erven Dorens en Cilly Dartell. Kim-Lian van der Meij en Jim Bakkum zongen een lied op de melodie van Summer Nights uit de musical Grease. Premier Mark Rutte noemde Verlinde een man die de zaken grondig voorbereidt, een echte professional. "Het wordt na zijn vertrek toch een beetje Laurel zonder Hardy of Bassie zonder Adriaan."

Royaltykenner Mark van der Linden prees Albert als collega. "Een ontzettend lieve en attente collega. Hij staat altijd voor anderen klaar", aldus Mark. "Je inspireert en motiveert", zei Irene van de Laar. "Tot op de dag van vandaag ben ik een grote bewonderaar van je", zei Peter R. de Vries in een videoboodschap. "Ik ben geïmponeerd door je grote vakmanschap. Jij gaat Boulevard missen, maar Boulevard gaat Albert Verlinde ook missen."

Albert erkende dat in zijn afscheidswoord aan collega's en kijkers. "Het is zo'n mooi afscheid. Ik ga het missen", zei Albert.

RTL Boulevard gaat Albert Verlinde missen
RTL Boulevard gaat Albert Verlinde missen (Foto: BuzzE)

Gravity Rush 2 uitgebreid in beeld

Gravity Rush 2 werd recent uitgebreid getoond in een Japanse Sony livestream. In de beelden zien we gebieden buiten de stad, iets dat nog niet eerder was getoond. Daarnaast heeft Kat ook een nieuw kostuum. De PS4 exclusive komt op 30 november uit.

De volledige livestream staat hieronder. Als je puur de gameplay-stukjes wilt zien moet je kijken van 22:13 tot 36:53 en van 39:02 tot 51:23.


Trails of Cold Steel II komt in november uit in Europa

The Legend of Heroes: Trails of Cold Steel II komt op 11 november uit in Europa. In Amerika kunnen ze al vanaf 6 september van de game genieten. Trails of Cold Steel is een grote JRPG voor PS Vita en PS3. Save data van het eerste deel wordt gebruikt in de sequel.

Als je meer over de bijzondere Trails-serie wil weten nodig ik je uit om mijn review te lezen.

'Lil' Kleine ontspoort'

Lil' Kleine ontspoort. Dat zei Danny de Munk vrijdag in de ochtendshow van Lex Gaarthuis op 100% NL.

"Hij gooit alles maar op internet en dan zie ik rekeningen van 10.000 euro voorbijkomen. En de drank en bepaalde uitspraken die hij eruit gooit, schelden met het k-woord bijvoorbeeld. Hij ontspoort", constateerde Danny. Hij leerde Lil' Kleine jaren geleden kennen dankzij het tv-programma Ali B op volle toeren. "Dat was voor zijn grote succes."

Danny maakt zich zorgen om de 21-jarige Drank & drugs-rapper. "Ik denk toch dat hij te weinig mensen om zich heen heeft die hem corrigeren en af en toe zeggen: doe effe normaal. Daar komt nog bij dat hij op een gegeven moment toch ook ouder is en dat er dan toch een punt komt dat hij ook denkt: waar zijn al m'n vrienden en m'n geld gebleven?"

Toch vindt Danny zich niet de aangewezen persoon om Lil' Kleine aan te spreken op zijn gedrag. "Nee, dan voel ik me meteen zo'n ouwe lul. Ik ben ook zo geweest. We hebben nog regelmatig contact, maar dan zeg ik hier niks over."

Danny de Munk vindt dat Lil' Kleine ontspoort
'Lil' Kleine ontspoort' (Foto: BuzzE)

Ven Genechten wint in Vuelta na lastige finale

Jonas van Genechten heeft voor de derde Belgische ritzege gezorgd in de Vuelta. De Belg was in een lastige slotfase de snelste van een uitgedund peloton. De renner van IAM versloeg de Italiaan Daniele Bennati in de sprint.

Een vroege kopgroep kreeg nauwelijks ruimte van het peloton. Astana had op het geaccidenteerde terrein duidelijk hun geld gezet op Luis-Leon Sanchez en hield de kopgroep binnen schootsafstand.

Toen de kopgroep was bijgehaald sprong Sanchez op een klimmetje achter zijn even daarvoor ontsnapte ploeggenoot Dario Caltaldo aan. Simon Clarke wist onder meer aan te sluiten en uiteindelijk bleef de Australiër samen met Sanchez vooraan over.

De twee hielden in de afdaling van de slotklim stand, maar het peloton kwam steeds dichter en dichter bij. Lotto-Soudal en later Tinkoff brachten de groep op schootsafstand van de leiders, die in de laatste honderden meters werden ingelopen.

In de sprint, waar Alberto Contador nog ten val kwam, bleek de Belg Van Genechten de snelste, voor Daniele Bennati en Alejandro Valverde.

Bierfusie kost duizenden banen bij AB InBev

Bierbrouwer Anheuser-Busch InBev zet het mes in het personeelsbestand als de overname van SABMiller is afgerond. In de komende drie jaar wordt dan afscheid genomen van 3 procent van het personeel, wat neerkomt op circa 5500 banen.

Volgens documenten met betrekking tot de overname van SABMiller die vrijdag gepubliceerd werden, wil AB InBev op jaarbasis structureel 1,4 miljard dollar besparen na de fusie. De aangekondigde banenreductie is onderdeel van dat plan.

De twee grootste brouwers ter wereld verwachten hun vorig jaar aangekondigde fusie in oktober af te ronden.

Bierfusie kost duizenden banen bij AB InBev
Bierfusie kost duizenden banen bij AB InBev (Foto: ANP)

Kabinet heeft 'solide' begroting rond

Het kabinet heeft een 'solide' begroting rond voor 2017, met extra aandacht voor veiligheid en zorg. Dat heeft vicepremier Lodewijk Asscher vrijdag gezegd. De afgelopen dagen heeft het kabinet de laatste puntjes op de i gezet.

Asscher zei ook dat aan de koopkracht is gesleuteld. Deze week werd al bekend dat het de coalitie van VVD en PvdA is gelukt om de koopkracht voor ouderen voor volgend jaar te herstellen. Uit ramingen van het Centraal Planbureau was gebleken dat die groep er zonder ingrepen van het kabinet op achteruit gaat.

Mededelingen over de precieze plannen en cijfers zijn niet gedaan. Die komen op Prinsjesdag. Minister Jeroen Dijsselbloem van Financiën liet vrijdag na het laatste begrotingsoverleg weten dat hij 'een tevreden man is'.

Kabinet heeft 'solide' begroting rond
Kabinet heeft 'solide' begroting rond (Foto: ANP)

Verstappen: "Toen ik P1 pakte, juichte iedereen, geweldig om te zien!"

Voor het oog van vele duizenden Nederlandse fans was Max Verstappen vandaag de snelste van de dag op het circuit van Spa-Francorchamps en daar was de Nederlander blij mee.

"Onze snelheid was vandaag geweldig, beter dan verwacht. Ik ben erg blij met de eerste plaats in de tweede vrije training", zo laat Verstappen via zijn eigen site weten. "Maar het is pas vrijdag en geen kwalificatie of race. We moeten blijven werken om ons te blijven verbeteren", voegde de coureur er aan toe om de verwachten te temperen. 

De Nederlander vertelde dat het niet direct een makkelijke dag was. "Op Spa is het lastig de afstelling voor de balans van de auto te vinden. Dat liep voor mij ook stroef, maar uiteindelijk pakte de laatste wijziging in de setup goed uit. Het zal het moeilijkste worden om goed met de banden om te gaan, dat zal doorslaggevend worden. De korte runs, maar ook de lange runs gingen erg goed. Het ging lekker vandaag."

De steun van de Nederlandse fans deed Verstappen goed. "Ja, erg mooi, ik heb al veel fans gezien, dat motiveert me enorm om zaterdag en zondag mijn best voor te doen. Toen ik P1 pakte, juichte iedereen, geweldig om te zien." 

Verstappen: "Toen ik P1 pakte, juichte iedereen, geweldig om te zien!" (Pro Shots / Zuma Sports Wire)
Verstappen: "Toen ik P1 pakte, juichte iedereen, geweldig om te zien!" (Pro Shots / Zuma Sports Wire)

FOK! sportfoto-onderschrift week 34

Elke week hebben we hier op FOK! een nieuwe ronde van het FOK! sportfoto-onderschrift. Bij een leuke, bijzondere of grappige foto zijn we op zoek naar een goed onderschrift. De winnaar van deze week maken we volgende week bekend.

De winnaar van vorige week (volgens de sportredactie) zijn 3rr0r met het volgende onderschriften: "Waarom nog verder zeilen als de medaille al voor het grijpen ligt!"

De opgave van deze week:

Usain Bolt heeft alle tijd om rond te kijken terwijl hij naar goud toesnelt in Rio, wat zou een goed onderschrift zijn bij deze foto? (Pro Shots / Action Images)
Usain Bolt heeft alle tijd om rond te kijken terwijl hij naar goud toesnelt in Rio, wat zou een goed onderschrift zijn bij deze foto? (Pro Shots / Action Images)

Dikkertje Dap wordt verfilmd

Het beroemde versje ‘Dikkertje Dap’ van Annie M.G. Schmidt wordt verfilmd. Liam de Vries maakt zijn filmdebuut als Dikkertje Dap, zijn ouders worden gespeeld door Egbert Jan Weeber en Medi Broekman. Martijn Fischer is daarnaast te zien als zijn opa en Dolores Leeuwin als Dikkertjes juf. Producent Lemming Film is gestart met de opnames van de familiefilm, waarvan de regie in handen ligt van Barbara Bredero (Mees Kees trilogie) en het scenario geschreven is door Mirjam Oomkes (De Groeten van Mike!) en Laura Weeda. Dikkertje Dap wordt in het najaar van 2017 in de bioscoop uitgebracht door distributeur Independent Films.

Over de film
Dikkertje Dap is op dezelfde dag geboren als zijn beste vriend Raf, een giraf. Omdat zijn opa verzorger is in de dierentuin is Dikkertje vaak bij Raf te vinden. Ze zijn onafscheidelijk en delen alles, tot Dikkertje voor het eerst naar school gaat en erachter komt dat giraffen niet naar school mogen. Dikkertje mist Raf enorm, maar maakt ook spannende nieuwe dingen mee. Hij maakt zelfs een nieuwe vriend, Yous. Raf mist Dikkertje ook en wil graag mee naar school. Daarom bedenkt Dikkertje een plan om de giraf mee naar school te nemen en zijn twee vrienden bij elkaar te brengen.
Dikkertje Dap is gebaseerd op het beroemde versje van Annie M.G. Schmidt.

De familiefilm wordt geproduceerd door Lemming Film, in coproductie met KRO-NCRV, Hamster Film (DE) en A Private View (BE). De film komt tot stand met ondersteuning van het Nederlands Film Fonds, The Netherlands Production Incentive, CoBO fonds, Abraham Tuschinski fonds, MEDIA Creative Europe, Vlaams Audiovisueel fonds, de Belgische Tax Shelter, FFHSH (Hamburg) en de NDR.

Liam de Vries en Martijn Fischer in Dikkertje Dap (foto: Victor Arnolds)

Justin Bieber domineert Top 100 weer

Justin Bieber heeft zich weer warm genesteld aan de top van de hitlijsten. De Canadese zanger staat deze week op de eerste en tweede plaats van de Single Top 100 en evenaart daarmee het kunststukje dat hij eerder dit jaar ook al wist te presteren. Toen bezette Justin zelfs wekenlang de gehele top 3.

Cold Water, Justins single met Major Lazer en MØ, staat voor de vijfde week bovenaan. Daaronder rukte zijn volgende single Let Me Love You op naar de tweede plaats. Drake moet daardoor pas op de plaats maken. De rapper verbleef met One Dance liefst achttien weken in de top twee.

Nieuw bij de eerste tien zijn The Chainsmokers. Na Don't Let Me Down is Closer de tweede top 10-hit voor het Amerikaanse dj-duo. Zangeres Halsey, die ook op de single meedoet, scoort voor het eerst een top 10-hit in Nederland.

Singles Top 10 week 35
(notering, tussen haakjes notering vorige week, artiest, single o.b.v. Single Top 100 samengesteld door GfK Dutch Charts)

1. (1) Major Lazer feat. Justin Bieber & MØ - Cold Water
2. (4) DJ Snake feat. Justin Bieber - Let Me Love You
3. (3) Jonas Blue feat. JP Cooper - Perfect Strangers
4. (5) Sevn Alias feat. Jason Futuristic, BKO & Jairzinho - Gass
5. (2) Drake feat. Wizkid & Kyla - One Dance
6. (7) Martin Garrix & Bebe Rexha - In The Name Of Love
7. (18) The Chainsmokers feat. Halsey - Closer
8. (6) Broederliefde - Jungle
9. (8) Justin Timberlake - Can't Stop The Feeling!
10. (10) Shawn Mendes - Treat You Better

Justin Bieber domineert Top 100 weer
Justin Bieber domineert Top 100 weer (Foto: BuzzE)

Verstappen snelste in VT2 GP van België, Mercedes matig

Max Verstappen heeft de duizenden Nederlandse fans die vandaag zijn afgereisd naar Spa-Francorchamps getrakteerd op een eerste plek. In de tweede vrije training was de Limburger twee tienden sneller dan teamgenoot Daniel Ricciardo. Mercedes moet het na de 1-2 in VT1 doen met een zesde en magere dertiende plaats, voor beide wagens verliep de sessie alles behalve probleemloos.

Opnieuw doet Force India goed mee met de top. Met een sterke derde plek voor Nico Hülkenberg en een vijfde plek voor Sergio Perez lijkt het Indiase team een concurrent om rekening mee te houden. Force India moest het vooral hebben van de single-run, want beide coureurs konden niet in de buurt blijven van de long-runs van Sebastian Vettel en Verstappen.

Wel moet gezegd worden dat alle teams op de supersoft buiten zijn geweest, behalve Mercedes. 'The Silver Arrows' moeten het dit weekend doen met slechts vier setjes, terwijl alle andere teams er minimaal vijf hebben. Ferrari heeft zelfs zeven setjes meegenomen voor beide wagens.

Pos Coureur Team Tijd Verschil Ronden
1 M. Verstappen Red Bull 1:48.085   27
2 D. Ricciardo Red Bull 1:48.341 +0:00.256 27
3 N. Hülkenberg Force India 1:48.657 +0:00.572 30
4 S. Vettel Ferrari 1:49.023 +0:00.938 27
5 S. Perez Force India 1:49.100 +0:01.015 27
6 N. Rosberg Mercedes 1:49.161 +0:01.076 33
7 K. Räikkönen Ferrari 1:49.244 +0:01.159 30
8 R. Grosjean Haas F1 1:49.419 +0:01.334 20
9 J. Button McLaren 1:49.419 +0:01.334 23
10 E. Gutierrez Haas F1 1:49.648 +0:01.563 23
11 P. Wehrlein Manor 1:49.716 +0:01.631 31
12 F. Alonso McLaren 1:49.772 +0:01.687 30
13 L. Hamilton Mercedes 1:49.782 +0:01.697 33
14 D. Kvyat Toro Rosso 1:49.916 +0:01.831 25
15 M. Ericsson Sauber 1:50.083 +0:01.998 27
16 V. Bottas Williams 1:50.151 +0:02.066 19
17 F. Massa Williams 1:50.157 +0:02.072 29
18 C. Sainz Toro Rosso 1:50.194 +0:02.109 25
19 K. Magnussen Renault 1:50.375 +0:02.290 34
20 J. Palmer Renault 1:50.562 +0:02.477 32
21 E. Ocon Manor 1:50.659 +0:02.574 25
22 F. Nasr Sauber 1:50.719 +0:02.634 24

Franse Raad van State schrapt boerkiniverbod

De Franse Raad van State heeft een voorlopige streep gezet door het boerkiniverbod in het plaatsje Villeneuve-Loubet. Volgens de rechters druist het verbod op de religieuze badkledij in tegen de burgerlijke vrijheden. Het gaat om een voorlopig besluit, dat de Raad van State in staat stelt de tijd te nemen om tot een grondiger oordeel te komen.

De Franse Liga voor de Mensenrechten had protest aangetekend tegen het verbod in Villeneuve-Loubet. De Conseil d'Etat noemt het verbod "een ernstige, en duidelijk illegale schending van fundamentele vrijheden, de vrijheid van religie en individuele vrijheden".

In een dertigtal andere Franse gemeenten zijn vergelijkbare verboden ingesteld. Die blijven voorlopig van kracht, totdat die ook worden aangevochten bij de rechter.

Franse Raad van State schrapt boerkiniverbod
Franse Raad van State schrapt boerkiniverbod (Foto: ANP)

Kroongetuige Ros blijft achter de tralies

Fred Ros, kroongetuige in liquidatieproces Passage, komt niet op vrije voeten. Dit heeft het gerechtshof in Amsterdam vrijdag besloten. De megazaak wordt uit veiligheidsoverwegingen gehouden in de extra beveiligde rechtbank van Schiphol.

Het Openbaar Ministerie (OM) vroeg het hof begin juli om de vrijlating van Ros. Het OM had hem eerder een strafeis van vijftien jaar beloofd in ruil voor zijn belastende verklaringen tegen de verdachten in het liquidatieproces. Als Ros niet uit de school zou klappen, had hij een eis van dertig jaar aan zijn broek gehad.

Volgens het hof is het in dit stadium van het proces echter nog te vroeg om te bepalen of de verklaringen van Ros moeten leiden tot een lagere straf.

Kroongetuige Ros blijft achter de tralies
Kroongetuige Ros blijft achter de tralies (Foto: ANP)

Begin je carrière vroeg met NBA 2K17 Prelude

2K kondigt vandaag 'The Prelude' aan, een gratis te downloaden demo voor NBA 2K17, beschikbaar op 9 september 2016. NBA 2K-gamers krijgen de kans om hun MyCareer voor de lancering van de game te starten.

'The Prelude' bevat:

  • Kies uit meerdere authentieke “Division 1 collegiate programs” en het vergroot de waarde van hun spelers voor de NBA Draft;
  • Verbeterde MyPlayer personalisatie door middel van nieuwe phone face simulation technology
  • En een compleet nieuwe tutorial in 2KU, met 2016 USA Basketball Coach Mike Krzyzewski ("Coach K")

NBA 2K17 komt 20 september uit op Xbox One, Xbox 360, PlayStation 4, PlayStation 3 en pc.

Ajax en AZ loten redelijk, Feyenoord loot zwaar in Europa League

Vanmiddag vond de loting van de Europa League plaats in Zwitserland en de drie Nederlandse clubs hebben als volgt geloot:

Ajax

De Amsterdammers slaagden er deze week niet in om de groepsfase van de Champions League te bereiken, waardoor zij de aftocht naar de Europa League maken. Vrijdag werden zij tijdens de loting in Monte Carlo ingeeld bij Standard Luik, Celta de Vigo en Panathinaikos.

Afgelopen seizoen moest Ajax ook genoegen nemen met de Europa League, maar de ploeg slaagde er destijds niet in om de knock-out-fase te bereiken. Fenerbahçe en Molde FK bleken te sterk, terwijl Celtic vierde werd in de poule. De eerste wedstrijddag staat gepland op donderdag 15 september.

Feyenoord

Feyenoord neemt het in de groepsfase van de Europa League op tegen Manchester United, Fenerbahçe en Zorja Loehansk.

De bekerwinnaar en nummer drie van de Eredivisie van afgelopen seizoen plaatste zich direct voor de groepsfase van de Europa League en zat tijdens de loting in Pot 3.

Uit Pot 1 kwam Manchester United als tegenstander. De Engelsen eindigden afgelopen seizoen onder Louis van Gaal op een teleurstellende vijfde plaats in de Premier League, maar wel werd de FA Cup gewonnen.

De ontmoeting met Fenerbahçe wordt een wedstrijd met enkele sentimenten. Robin van Persie staat onder contract bij de Turken en keert terug in De Kuip, die hij in 2004 verliet voor Arsenal. Hoofdtrainer Dick Advocaat was tijdens de tweede seizoenshelft afgelopen seizoen enkele maanden werkzaam bij Feyenoord, ter ondersteuning van Giovanni van Bronckhorst.

De derde en laatste tegenstander is Zorja Loehansk uit Oekraïne. De ploeg, die onder leiding staat van Yuriy Vernydub, eindigde afgelopen seizoen als vierde in de Oekraïnse Premier League en het verloor de bekerfinale.

De eerste speelronde staat gepland voor 15 september. De beste twee ploegen van de poule overwinteren in de Europa League en de uiteindelijke finale is op 24 mei en wordt in Stockholm gespeeld.

AZ Alkmaar

Voor de groepsfase van de Europa League heeft AZ Zenit Sint-Petersburg, Maccabi Tel Aviv en Dundalk geloot.

In de play-offs donderdagavond werd Vojvodina Novi Sad in eigen huis op een doelpuntloos gelijkspel gehouden, en dat was genoeg voor de groepsfase van het Europese toernooi door de 0-3 winst eerder in Servië.

De Alkmaarders zijn ingedeeld in een groep met Zenit Sint-Petersburg, de voormalige club van huidige Fenerbahce-trainer Dick Advocaat. Zenit eindigde afgelopen seizoen als derde in de Russische competitie, vlak achter Ajax-angstgegner FK Rostov.

Maccabi Tel Aviv uit Israël is de tweede club die AZ zal treffen in het tweede Europese clubtoernooi, terwijl de semiprofs uit Dundalk de derde en het laatst gelootte team is.

Bij de Israëli's staat voormalig AZ-goalgetter Shota Arveladze aan het roer als trainer, en is oud-speler Haris Mendumjanin basisspeler.

Dundalk is de grote onbekende in de Europa League, maar een ploeg die niet valt te onderschatten. De Ierse semiprofs geraakten bijna in de Champions League.

Ajax en AZ loten redelijk, Feyenoord loot zwaar in Europa League (Pro Shots / Witters)
Ajax en AZ loten redelijk, Feyenoord loot zwaar in Europa League (Pro Shots / Witters)

Juf (24) heeft ruige seks met meisje (15)

We hebben er even een paar weekjes op moeten wachten, maar we hebben eindelijk weer een 'geile juf doet scholier'-bericht. Vandaag gaan we naar het Russische Almetyevsk, alwaar ene Rumia Khusainova snoei- en snoeiharde lesbische seks heeft gehad met een vijftienjarig meisje. De 24-jarige lerares ging hierbij zo ruig tekeer, dat haar vriendinnetje bloedend en wel in het ziekenhuis belandde.

De geile docente is inmiddels in de kraag gevat. Haar wordt verweten een seksrelatie te hebben met een minderjarig meisje dat tevens suïcidaal is. Khusainova heeft de aanklacht inmiddels bekend.

De geile juf heeft de politie verteld dat ze deze zomer een relatie kreeg met het lesbische meisje. In deze zinderend hete zomer van 2016 werd naar hartenlust geschaard. Op 21 augustus ging het echter mis.

Zondag kwam het meisje, Gulnara, op bezoek in het nieuwe huis van de likkende lerares. Na een bijzonder wild en intiem onderonsje begon de scholiere ineens hevig te bloeden. Pas na twee lange uren leek het Khusainova zinvol om toch maar eens de ambulance te bellen.

Gulnara werd zo snel mogelijk overgebracht naar het ziekenhuis. De populaire docente is hierop in de boeien geslagen. Volgens haar nam het tienermeisje zelf het initiatief, omdat ze nog nooit een vriendje had gehad en toch weleens wilde weten wat er in de wereld zoal te koop is. Juflief kan voor maximaal vijf jaar achter tralies belanden.

Patty Brard noemt Ajouad 'aandachtzoeker'

Patty Brard heeft vanaf haar vakantieadres gereageerd op de ophef die is ontstaan over de discriminerende opmerking die uit Ranking The Stars is geknipt. "Wakker worden met koffie, het zonnetje en de krant. En dan deze kul van zo'n manneke moeten lezen... #zielepoot #aandachtzoeker", schreef Patty op social media.

Ajouad El Miloudi vertelde in een interview met de Volkskrant dat Patty een nare opmerking maakte in Ranking The Stars. 'Rot op naar je eigen land, ga terug naar Marokko' zei Patty toen de presentator haar onderaan zijn lijstje plaatste van BN'ers naar wie een straat vernoemd zou moeten worden.

"De krant bellen met een totaal uit zijn verband gerukte uitspraak van mij om zo de pers te proberen te halen ter promotie van je nieuwe programmaatje!", reageerde Patty op Facebook. "Jij wou zelf terug naar Marokko, waarop je, na mij beledigd te hebben, van mij de logische vraag kreeg of je dan nu niet vast kon gaan. Maar veel succes met je publiciteitsmachine, ik draai me nog lekker even om in het zonnetje! Het ga je goed!"

Ook via Twitter reageerde Patty. "Ajouad krijgt een nieuw programmaatje en probeert weken na dato de pers met een uitspraak van mij publiciteit te halen. He jij wou terug!", schreef ze. "Stoer hoor, lekker publiciteit halen voor je nieuwe programmaatje over mijn rug genereren en de boel uit zijn verband trekken. Stoer hoor! Bedenk voortaan eerst wat je zelf zegt Ajouad en stop dan met wijzen. Bovendien kom ik zelf ook niet uit Alkmaar he..."


Singapore zucht onder rook uit Indonesië

De luchtverontreiniging in Singapore is vrijdag naar "ongezonde" niveaus gestegen door de scherpe rook die van bosbranden op het Indonesische eiland Sumatra naar de stadstaat drijft. Dat liet het nationale milieuagentschap NEA vrijdag weten.

Elk droog seizoen teisteren bosbranden Indonesië die land vrij moeten maken voor palmolie- pulp- en papierplantages. De branden veroorzaken rookoverlast in een groot deel van de regio en vergroot de bezorgdheid over de volksgezondheid. Ook is er hinder voor het toerisme en luchtvaartmaatschappijen.

Indonesië belooft herhaaldelijk de branden te stoppen, maar elk jaar keren ze terug. Dit jaar heeft Indonesië al 454 mensen gearresteerd in verband met de brandstichtingen.

Singapore zucht onder rook uit Indonesië
Singapore zucht onder rook uit Indonesië (Foto: ANP)

Maatregelen op evenementen vanwege warmte

Voor evenementen in het komende weekend zijn extra maatregelen genomen vanwege het warme zomerweer. Zo zijn er op de Uitmarkt in Amsterdam, die vrijdagavond begint, een aantal openbare waterpunten en staan er schaduwrijke terrassen. Ook hebben EHBO'ers zich voorbereid op warmteverschijnselen, liet de organisatie van het culturele evenement weten.

De Uitmarkt verwacht door het mooie weer veel bezoekers. "Er zijn gelukkig veel theaters en concertzalen waar het publiek binnen in alle koelte kan genieten van de voorstellingen en optredens", aldus de organisatie. "Maar bij de informatie- en boekenmarkt en bij de podia op het Museumplein zal het zeker warm worden." Bezoekers wordt aangeraden ook zelf de nodige voorzorgsmaatregelen te nemen, zoals insmeren, voldoende drinken en de schaduw opzoeken.

Dancefestival Mysteryland, dat zaterdag en zondag plaatsvindt in Haarlemmermeer, biedt onbeperkt drinkwater, insmeerteams, een jacuzzi met koud water, ventilatoren in de tenten en extra luifels voor schaduw. Ook mag iedereen een klein waterpistooltje meenemen om af te koelen.

Extra watertappunten

Dat laatste mogen de 35.000 bezoekers van het uitverkochte We Love The 90s-festival zaterdag in het Nijmeegse Goffertpark ook. Volgens de organisatie geldt een maximumgrootte van 30 centimeter voor de pistooltjes. Op het festivalterrein staan verder overal emmers met sponzen erin en veel extra watertappunten. Een paraplu met stompe punt is toegestaan om als parasol te gebruiken. De organisatie plaatst extra blowers in de danstent en raadt mensen aan om daar regelmatig even af te gaan koelen.

Voor het eveneens uitverkochte Kings of Hardstyle-festival, dat zondag op hetzelfde terrein in Nijmegen plaatsheeft, gelden dezelfde extra maatregelen.

Maatregelen op evenementen vanwege warmte
Maatregelen op evenementen vanwege warmte (Foto: ANP)

Rechter verwerpt beroep OM in zaak-Pistorius

Een Zuid-Afrikaanse rechter heeft vrijdag het Openbaar Ministerie geen toestemming gegeven om tegen de straf van voormalig paralympisch hardloper Oscar Pistorius in beroep te gaan.

Rechter Thokolize Masipa zei dat het OM haar er niet van heeft kunnen overtuigen dat een ander hof tot een andere straf zou komen. Zij legde de 'bladerunner' in juli zes jaar gevangenis op voor doodslag op Reeva Steenkamp in 2013. Het OM vond die straf veel te laag.

De atleet vuurde op 14 februari 2013 vier schoten door de deur van de wc in zijn huis, naar eigen zeggen omdat hij dacht dat er een inbreker achter zat. Zijn vriendin werd dodelijk getroffen en overleed kort daarop.

Onthutsend mild

Pistorius (29) kreeg in eerste instantie vijf jaar gevangenis wegens dood door schuld. Het Hof van Beroep stelde echter dat de voormalige atleet moest worden veroordeeld wegens doodslag. Masipa verhoogde daarop de straf tot zes jaar.

Openbaar aanklager Gerrie Nel noemde de straf onthutsend mild. Hij zei dat Pistorius wilde doden toen hij in de slaapkamer een vuurwapen pakte. Dat hij dacht dat achter de deur een indringer zat, deed volgens de aanklager niets af aan de ernst van het misdrijf.

Rechter verwerpt beroep OM in zaak-Pistorius
Rechter verwerpt beroep OM in zaak-Pistorius (Foto: ANP)

België zet zoekrobot in tegen terreurdreiging

België investeert 22 miljoen euro in een zoekrobot om signalen van terreurdreiging of radicalisering op sociale media op te sporen. De inlichtingendiensten en de federale politie kunnen binnen een of twee jaar gebruikmaken van de software.

De ministerraad stemde vrijdag in met de aankoop. Nu verloopt de zoektocht op internet naar verdachte uitlatingen of personen grotendeels handmatig, zei minister Steven Vandeput (Defensie). Hij sprak van "een grote stap vooruit" ook omdat de informatie makkelijker kan worden gedeeld.

Na de aanslagen in Parijs en Brussel kwamen de Belgische inlichtingendiensten onder vuur te liggen. De regering is sindsdien bezig de opsporingscapaciteit te versterken.

België zet zoekrobot in tegen terreurdreiging
België zet zoekrobot in tegen terreurdreiging (Foto: BuzzT)

OM onderzoekt vijf gevallen in zaak Ross

Politie en justitie in Duitsland onderzoeken vijf concrete kankerbehandelingen van patiënten door natuurgenezer Klaus Ross. Het gaat om drie uitbehandelde patiënten die daarna zijn overleden en twee die ernstig ziek zijn, meldde de Duitse hoofdofficier van justitie Axel Stahl vrijdag tijdens een persconferentie.

Onder de overleden mensen zijn een Nederlandse man en vrouw. De vijf patiënten kregen van Ross het preparaat 3BP. Het gebruik van dit middel is toegestaan.

Volgens Stahl zijn er geen plannen voor het opgraven van overleden patiënten.

OM onderzoekt vijf gevallen in zaak Ross
OM onderzoekt vijf gevallen in zaak Ross (Foto: ANP)

Britney Spears wil Anouk achterna

Het gezinnetje van Britney Spears is nog niet compleet. Als het aan de popprinses ligt, komen er nog een stuk of drie koters bij. Dat vertelde Britney aan James Cordon, aan wiens Carpool Karaoke ze deelnam.

"Ik wil graag meer kinderen", zei Britney, die al twee zoons heeft. Met haar ex Kevin Federline kreeg ze Sean Preston en Jayden James, die inmiddels tien en negen jaar oud zijn. "Het zijn geen kleine kinderen meer", zei de 34-jarige zangeres een beetje beteuterd. "Het is net een tweeling, ze lijken heel veel op elkaar."

Voor ze haar gezin uit kan breiden, moet Britney nog op zoek naar een man. Ze heeft de ware nog steeds niet gevonden, vertelde ze James. Trouwen is ze sowieso niet meer van plan. Na twee mislukte huwelijken gelooft Britney niet meer in het huwelijk.

Britney reed mee met James ter promotie van haar nieuwe album Glory, dat vrijdag verscheen. Op haar optreden in Carpool Karaoke kwam al naar aanleiding van voorstukjes veel kritiek. Zo zong ze nauwelijks mee en bleek ze de tekst van haar eigen hits niet meer te kennen. Ook was duidelijk te zien dat Britney, die toch al niet bekendstaat om haar zangkwaliteiten, sommige zinnen playbackte.

Britney Spears wil nog meer kinderen
Britney Spears wil nog meer kinderen (Foto: BuzzE)

Gullit wil geen assistent-bondscoach worden

Ruud gullit heeft de KNVB laten weten dat hij geen assistent van bondscoach Danny Blind wil worden. Wekenlang gingen de geruchten dat Gullit de vervanger van de onlangs vertrokken Dick Advocaat zou worden maar de voetbalbond en de voormalig topvoetballer konden het niet eens worden over een dienstverband.

Het verhaal gaat dat Gullit het salaris onvoldoende vond, niet mee zou mogen vergaderen en de invulling van de functie te mager was. Ook zou hij niet ingezet worden om te scouten, zo lezen we op Sportwereld.nl. De voormalig aanvaller van Oranje gaf zelf in de Volkskrant aan dat geld niet het probleem is geweest. "Er waren issues en die werden niet opgelost. Ik kan wel zeggen dat het niets met geld te maken heeft. Het is wel jammer, want zoals ik al zei is het goed dat als je a zegt, je ook b kunt gaan doen. Ik vroeg om zekerheden, en die zekerheden kon ik niet krijgen."

Wie nu de plaats van Advocaat in gaat nemen is onduidelijk, ook of dat nog voor de eerste interland lukt. Op 1 september speelt het Nederlands elftal een oefenduel met Griekenland, en op 6 september volgt de WK-kwalificatiewedstrijd in en tegen Zweden.

Gullit wil geen assistent-bondscoach worden (Pro Shots / Stanley Gontha)
Gullit wil geen assistent-bondscoach worden (Pro Shots / Stanley Gontha)

'Halo Online is niet meer'

Veel mensen zullen de game niet meer kunnen herinneren, maar Microsoft was samen met Saber Interactive bezig met een free-to-play Halo voor pc. De game was enkel speelbaar als bèta-versie en alleen in Rusland.

Na een problematische ontwikkeling en samenwerking tussen de betrokken partijen, lijkt de stekker uit het project te zijn getrokken. Fogeyma, een user op het Russiche forum en deel van het team, maakte dit via een blogpost bekend. De ontwikkelaar heeft zes maanden gewacht op een beslissing van Microsoft betreffende de game, maar deze is niet gekomen. 

Fogeyma geeft aan dat er slechts één ding zeker is en dat is dat de game niet in zijn huidige vorm uitkomt. Of dit een definitieve annulering is of slechts een (nieuwe) hobbel in de ontwikkeling is niet helemaal zeker.

Hieronder zijn beelden te vinden van Halo Online, bekijk en oordeel zelf.

Pokémon GO 'speelbaar' op Xbox One

Sommigen vinden het leuk om Pokémon GO te spelen, anderen vinden het leuk om met Pokémon GO te spelen. Iemand is er in geslaagd de game te porten naar Xbox One, met behulp van het UWP (Universal Windows Platform).

De game is volledig speelbaar, al is er natuurlijk één probleempje. Een Xbox One is niet erg portabel en de verbinding van de game is gebonden aan het aangesloten IP-adres. Rondlopen zit er dus niet bij, maar je Pokémon en items bekijken of een Pokémon naar de professor sturen kan wel. Plaatjes van de app op Xbox One kun je hier vinden.

Overigens is men er ook in geslaagd om de game draaiende te krijgen op mobiele apparaten van Windows. Of Niantic daar blij mee is, is nog afwachten. Microsoft heeft eerder al aangegeven de app graag te zien verschijnen op hun platform en hiervoor opties te bekijken.

Pokémon GO Xbox One

Taylor Swift toont nieuwe tieten

Taylor Swift heeft nieuwe tieten. Zelf ontkent ze natuurlijk onder het mes te zijn gegaan, maar op een zeer recente foto is een aanzienlijk grotere voorgevel te zien.

"Ligt het aan mij, of worden de tieten van Taylor Swift groter en groter?", merkt iemand op. Ook een ander vraagt zich af hoe de zangeres ineens aan een stuk grotere tieten komt.

Rosberg snelste in zonnige VT1 GP van België

Nico Rosberg heeft de eerste sessie na de zomerstop als snelste afgesloten. Met een 1:48.348 was de Duitser ruim zeven tienden sneller dan Lewis Hamilton. Kimi Räikkönen volgde op een halve tiende, gevolgd door Sergio Perez en Sebastian Vettel. Max Verstappen eindigde de sessie op een zevende plek, anderhalve seconde achter Rosberg.

De sessie verliep zonder noemswaardige incidenten. Er werd weinig risico genomen en slechts een enkeling belandde naast de baan. Wel waren er problemen voor Fernando Alonso: de Spanjaard heeft slechts drie ronden gereden zonder een tijd neer te zetten. Wegens een waterlek moest zijn motorblok vervangen worden, wat hem veel tijd kostte.

Ook waren er diverse teams die de halo hebben getest. Rosberg, Daniel Ricciardo, Nico Hülkenberg en Carlos Sainz hebben allen enkele ronden gereden met de omstreden beschermkap. Rosberg heeft zelfs een halve sessie met de halo gereden. 

Pos Coureur Team Tijd Verschil Ronden
1 N. Rosberg Mercedes 1:48.348   27
2 L. Hamilton Mercedes 1:49.078 +0:00.730 25
3 K. Räikkönen Ferrari 1:49.147 +0:00.799 24
4 S. Perez Force India 1:49.274 +0:00.926 23
5 S. Vettel Ferrari 1:49.768 +0:01.420 19
6 D. Ricciardo Red Bull 1:49.782 +0:01.434 24
7 M. Verstappen Red Bull 1:49.865 +0:01.517 24
8 N. Hülkenberg Force India 1:50.088 +0:01.740 21
9 V. Bottas Williams 1:50.394 +0:02.046 31
10 E. Gutierrez Haas F1 1:50.583 +0:02.235 21
11 R. Grosjean Haas F1 1:50.899 +0:02.551 18
12 F. Massa Williams 1:51.122 +0:02.774 28
13 M. Ericsson Sauber 1:51.125 +0:02.777 16
14 C. Sainz Toro Rosso 1:51.424 +0:03.076 17
15 F. Nasr Sauber 1:51.768 +0:03.420 19
16 E. Ocon Manor 1:51.787 +0:03.439 26
17 D. Kvyat Toro Rosso 1:52.308 +0:03.960 19
18 J. Button McLaren 1:52.407 +0:04.059 18
19 P. Wehrlein Manor 1:52.837 +0:04.489 23
20 K. Magnussen Renault 1:53.053 +0:04.705 20
21 J. Palmer Renault 1:53.089 +0:04.741 20
22 F. Alonso McLaren -:--.--- -:--.--- 3

Pro-Erdomedia sturen aan op groot Turks Rijk

In de strijd om de Turkse harten, gebruikt men de media naar hartelust. Enkele pro-AKP-mediadiensten maken het echter wel heel bont. Ze lijken aan te sturen op een nieuw groot Ottomaans Rijk.

Yeni Akit, een Turkse sensatiekrant qua kwaliteit die vertaald naar Nederlandse standaarden zelfs nog onder de Telegraaf terechtkomt,  kopt in een artikel groot met 'Bulgarije: laten we ons verenigen met Turkije'. Dat de geciteerde Bulgaarse president helemaal niets in die richting zegt, maakt blijkbaar bar weinig uit. 

A Haber, een televisiekanaal in Turkije dat ook nauwe banden onderhoudt met Erdogan/AKP, had onlangs een programma met 'historicus' Kadir Mısıroğlu, die eerder al de opmerkelijke uitspraak deed dat Shakespeare stiekem moslim was. In dit programma 'voorziet' de beste man dat Turkije zich zal verenigen met Irak en Syrië. 'Ik hoor de voetstappen van de Ottomanen in de daden van Erdogan', aldus Mısıroğlu. Uiteraard werd dit ook weer breed uitgemeten door de fanatieke Erdogan-aanhangers bij Yeni Akit.

Nou zijn die krant en die 'historicus' natuurlijk totaal niet serieus te nemen en zullen de verstandige Turken die krant en interviews met die man voor wat betreft nieuwsgaring mijden zoals wij dat doen met joop.nl of PowNed, maar toch is het opmerkelijk. Je vraagt je toch af waarom fanatieke Erdoganaanhangers dit zo propageren in de krant en op televisie.

Een voorbode voor wat er nog komt...? Beslist u daar zelf maar over, we horen het graag in de reacties!

Vrouw heeft enorme tieten, aanrander vrijuit

De politie van het Zweedse Östersund heeft besloten een bekende ijshockeyer niet te zullen vervolgen wegens aanranding van een vrouw afgelopen zaterdag. Volgens politie-inspecteur Mikael Lundberg heeft het vermeende slachtoffer namelijk gigantische tieten.

De speler van ijshockeyclub Björklöven bezocht dit weekend een nachtclub in Östersund. Na het nuttigen van de nodige alcoholische versnaperingen besloot hij bij de bar spontaan zijn arm om een onbekende vrouw te slaan. Hierbij raakte hij per ongeluk de tieten van de vrouw, waarop de dame in kwestie direct naar de politie liep om aangifte te doen wegens aanranding.

Lundberg zag er echter geen zaak in. "Aan de bar stonden twee vrouwen", aldus Brömsnör. "Van achteren sloeg de man zijn arm om de vrouwen. Hierbij raakte hij de tieten van een van de vrouwen."

"De vrouw heeft echter een gigantische voorgevel. Het was onmogelijk om de tieten niet aan te raken. Als je een paar glaasjes op hebt, kan zoiets gebeuren."

Ondanks het laten vallen van de aanklacht, is de ijshockeyer niet meer welkom bij zijn club. Björklöven heeft hem namelijk geschorst.

André Hazes jr. wil René Froger strikken

André Hazes jr. heeft zijn zinnen gezet op een gastoptreden van René Froger. André geeft in januari zijn eerste grote soloconcert en hoopt dat René het podium met hem wil delen.

"Er is maar één gastartiest die ik vandaag nog ga bellen", zei André vrijdag in de ochtendshow van Lex Gaarthuis op 100%NL. Eigenlijk wilde de Amsterdammer nog even geheim houden om wie het ging, maar op aandringen van Lex moest André toegeven dat hij hoopt René te strikken. "Nu is het toch bekend. Ik ga hem straks bellen om hem te vragen."

André kondigde donderdag aan dat hij 2017 aftrapt met een groot concert in de Heineken Music Hall. Volgend jaar gaat er veel veranderen voor de 22-jarige zanger, die in oktober vader wordt. "Ik wil terug naar 150 klussen per jaar maximaal", zei André. "Elke woensdag ben ik volgend jaar vrij. Al staat de paus voor de deur, dan wil ik er gewoon sowieso zijn voor m'n kind. Ik wil m'n pa niet achterna wat dat betreft."

André Hazes jr. wil René Froger strikken
André Hazes jr. wil René Froger strikken (Foto: BuzzE)

Hongarije bouwt tweede hek tegen migranten

Hongarije gaat een tweede hek bouwen bij de zuidelijke grens met Servië immigranten buiten te houden. Dit zei de Hongaarse premier Viktor Orban vrijdag voor de publieke radio.

Orban zei dat het nieuwe grenshek naast de al bestaande barrière komt te staan. Het moet de verdediging versterken om potentieel honderdduizenden vluchtelingen tegen te houden als het migrantenbeleid van Turkije verandert.

Het al bestaande hek van prikkeldraad langs de zuidelijke grens van Hongarije met Servië en Kroatië, heeft de toestroom van migranten vorig jaar via de Balkan-route sterk verminderd. Maar nog steeds komt een gestaag aantal migranten aan bij de Hongaarse grens met Servië.

Hongarije bouwt tweede hek tegen migranten
Hongarije bouwt tweede hek tegen migranten (Foto: ANP)

Jongen (9) dood na aanvaring bij Reeuwijk

De negenjarige jongen uit Reeuwijk die donderdagavond op de Reeuwijkse Plassen door de schroef van een varende boot werd geraakt, is in een ziekenhuis aan zijn verwondingen overleden. Dat meldde de politie vrijdagochtend.

Het jongetje was met een bevriend gezin met de boot aan het varen. Het ongeluk gebeurde donderdagavond kort na 19.00 uur. De jongen kwam onder de boot terecht. Nadat hij was geraakt moest hij gereanimeerd worden en werd hij zwaargewond naar het ziekenhuis gebracht. De boot is in beslag genomen.

Jongen (9) dood na aanvaring bij Reeuwijk
Jongen (9) dood na aanvaring bij Reeuwijk (Foto: ANP)

'Brussel wil nieuwsheffing voor zoekmachines'

Als het aan de beleidsbepalers in Brussel ligt moeten internetbedrijven als Google in de nabije toekomst geld betalen voor het gebruik van nieuwsfragmenten. Volgens de Britse zakenkrant Financial Times werkt de Europese Commissie aan regels die mediabedrijven het recht geeft om geld te vragen voor gebruik van hun berichten door zoekmachines.

Volgens interne documenten die door de krant zijn ingezien wil Brussel nieuwsmedia het exclusieve recht geven op hun productie. Diensten als Google News zouden dan tot overeenstemming moeten komen met de mediabedrijven voordat ze nieuwsberichten kunnen publiceren. Naar verwachting wordt het voorstel volgende maand gepresenteerd.

FT stelt dat de geplande heffingen de toch al vertroebelde verhouding tussen Brussel en Silicon Valley verder onder druk zetten. Ook is het nog maar de vraag of de heffingen uiteindelijk zullen worden ingevoerd. Soortgelijk plannen in Spanje en Duitsland om Google te laten betalen voor het gebruik van berichten waren eerder niet succesvol.

'Brussel wil nieuwsheffing voor zoekmachines'
'Brussel wil nieuwsheffing voor zoekmachines' (Foto: ANP)

Dodental aanslag Somalië stijgt tot tien

Het aantal doden als gevolg van een aanslag donderdagavond op een restaurant aan het strand in de Somalische hoofdstad Mogadishu is gestegen tot tien, aldus de politie.

De slachtoffers zijn zes burgers, twee leden van veiligheidstroepen en twee aanvallers. De daders brachten eerst een autobom tot ontploffing, daarna brak een vuurgevecht uit met de politie. Die duurde tot zeker drie uur in de nacht.

Al-Shabaab, een terreurbeweging die banden heeft met al-Qaeda, heeft de aanval opgeëist.

Dodental aanslag Somalië stijgt tot tien
Dodental aanslag Somalië stijgt tot tien (Foto: ANP)

Patty Brard beschuldigd van discriminatie

Wat een ophef op deze warme vrijdagochtend. Het programma Ranking With The Stars heeft een stukje geknipt uit de uitzending.

Programmamaker Ajouad El Miloudi was aan de beurt om een top 10 te maken in de show. Hierbij plaatste hij Patty Brard op de laatste plaats. Hij gaf aan dat iemand pas in aanmerking komt voor een vernoeming van een straat als hij of zij iets heeft betekend voor een groep of de maatschappij. Patty Brard laat niet zomaar over zich heen lopen, eerst maakte ze een gebaar waarbij ze haar mond op slot draaide. Daarna zei ze 'Ik ga me niet eens verdedigen, Ik kende jou niet, maar dit bewijst het. Wat ben jij dom.

Volgens El Miloudi is dit het halve verhaal, Patty zei ook nog het volgende: 'Rot op naar je eigen land, ga terug naar Marokko, wanneer pak je het vliegtuig?' El Miloudi: 'Ik heb respect voor de eindredactie en voor het programma, maar het is niet de waarheid. Ik speelde gewoon het spel mee. En nu word ik neergezet als de grote boosdoener, terwijl zij zegt dat ik het land uit moet. Dit is pijnlijk. Zij ging buiten haar boekje, ik niet.Na de uitzending ging het nog even verder, Patty lachte Ajouad uit en zei: 'Het is goed hoor schat, en nu snel terug naar Marokko, hahaha.' 

Vandaag is Albert Verlinde voor het laatst bij RTL Boulevard. Wellicht kan hij telefonisch contact opnemen met Ajouad en Patty om beide kanten van het verhaal aan te horen.

Stakende mijnwerkers slaan onderminister dood

Stakende mijnwerkers in Bolivia hebben donderdag een onderminister doodgeslagen. Hij was door de stakers gevangengenomen nadat hij was gekomen om te praten over hun grieven. Een dag eerder waren twee mijnwerkers door de politie doodgeschoten.

Volgens minister van Binnenlandse Zaken Carlos Romero werd zijn onderminister Rodolf Illanes (55) op "brute en laffe wijze vermoord". Minister van Defensie Reyi Ferreira zei dat Illanes was "doodgemarteld". Een medewerker van Illanes had weten te ontsnappen en werd opgenomen in een ziekenhuis in de hoofdstad La Paz. Ferreira zei dat er rond de honderd mensen werden gearresteerd.

Illanes was donderdag naar Panduro, 160 kilometer van La Paz, gegaan om met de stakers te praten. De in coöperatieven georganiseerde kompels voeren al weken actie tegen een nieuwe mijnbouwwet. Bij een van hun wegblokkades kwam het woensdag tot geweld.

Bij het Nationaal Verbond van Mijnbouwcoöperatieven (Fedecomin) zijn zo'n negenhonderd coöperaties met 10.000 mijnwerkers aangesloten, die met het winnen van voornamelijk zilver, tin en zink in hun levensonderhoud voorzien. Het verbond was ooit een naaste bondgenoot van de linkse president Evo Morales, maar de relatie is verzuurd door beschuldigingen van vriendjespolitiek en autoritair bestuur.

Stakende mijnwerkers slaan onderminister dood
Stakende mijnwerkers slaan onderminister dood (Foto: ANP)

Meer bekende namen in WWE 2K17

2K Games heeft meer supersterren voor WWE 2K17 bekendgemaakt. Grote verrassingen zitten er niet in. Daarnaast zien we de entrance van Goldberg in een nieuwe trailer.

Nieuwe Superstars zijn:

     
  • Big Show
  • Goldberg
  • Samoa Joe
  • Bray Wyatt
  • Jason Jordan
  • Sasha Banks
  • Brock Lesnar
  • JBL
  • Scott Dawson
  • Chad Gable
  • Mark Henry
  • Sheamus
  • Darren Young
  • Paige
  • The Miz
  • Dash Wilder
  • Razor Ramon
  • Titus O'Neil
  • Diamond Dallas Page
  • Ric Flair
  • Typhoon
  • Earthquake
  • Rusev
  • Zack Ryder

WWE 2K17 komt 11 oktober uit op PlayStation 4, PlayStation 3, Xbox One en Xbox 360.

Kaos dubbel op oorlogspad in Skylanders Imaginators

Activision heeft een trailer van Skylanders Imaginators gemaakt waarin het verhaal duidelijker wordt in het nieuwe deel van de poppetjes die tot leven komen.

Toen Kaos de oude kracht van 'brein magie' ontdekte om Doomlanders te creëren, was een van zijn eerste creaties niemand minder dan een kloon van hemzelf. Ervan uitgaande dat niemand, zelfs niet de Skylanders, het ooit op kunnen nemen tegen meer dan één Kaos, betrok hij zijn kloon in de strijd om Skylands over te nemen. Maar tot Kaos' grote verbazing wilde zijn kloon, net als Kaos, de overwinning voor zichzelf. Uiteindelijk besluit de kloon om het op te nemen tegen zijn schepper en helpt op zijn beurt de Skylanders in de strijd om de echte Kaos te verslaan!

In Skylanders Imaginators kun je je eigen Skylander maken om het op te nemen tegen Kaos en zijn kloon. Skylanders Imaginators is beschikbaar vanaf 14 oktober 2016 op PlayStation 4, PlayStation 3, Xbox 360, Xbox One en Nintendo’s Wii U.

Doden bij explosie Turks politiebureau

In de stad Cizre in het zuidoosten van Turkije zijn vrijdagochtend "vele doden en gewonden" gevallen door een zware explosie bij het hoofdbureau van de politie. Dat melden Turkse bronnen bij de Turkse veiligheidsdiensten.

Cizre ligt in de provincie Sirnak, die aan zowel Syrië als Irak grenst en een overwegend Koerdische bevolking heeft.

Doden bij aanval met kruisboog in Toronto

Drie mensen in Toronto zijn donderdag omgekomen bij een aanval waarbij waarschijnlijk een kruisboog is gebruikt. Een vierde persoon die gewond werd aangetroffen is aangehouden, meldt het Canadese CBC.

De lichamen van twee mannen en een vrouw, die allen door kruisboogpijlen aan hun einde leken te zijn gekomen, werden gevonden in een garage in het oosten van Toronto. Op de grond in de garage vonden agenten een kruisboog. "We hebben geen enkel idee waarom en hoe dit is gebeurd", zei een woordvoerder van de politie.

Een omwonende zei geschreeuw te hebben gehoord uit de garage en dat het klonk alsof er een gevecht aan de gang was. De politie is nog op zoek naar getuigen. Hoe de gewonde verdachte eraan toe is, is nog onduidelijk.

Doden bij aanval met kruisboog in Toronto
Doden bij aanval met kruisboog in Toronto (Foto: ANP)

No Man's Sky valt uit de lucht

Het aantal spelers op Steam laten No Man's Sky vallen als een baksteen. De pc-versie is op releasedag goed ontvangen, maar twee weken later is er weinig meer over.

Op de releasedag waren er meer dan 210.000 spelers die zorgden dat de game de grootste release op Steam dit jaar is geworden. Maar nu, nog geen twee weken later, is er een daling te zien van negentig procent. Nu zijn er nog geen 20.000 spelers die het spel tegelijk spelen.

Dat er minder mensen zijn die een game spelen is niet zo raar, maar wel dat het zo'n enorme daling is. The Division begon met ruim 110.000 spelers op 12 maart en daalde in twee weken naar 73.000. XCOM 2 ging van 133.000 op 7 februari naar 48.000 in twee weken tijd. Normaal gezien is de playerbase na een maand op het niveau van negentig procent. Met een game als No Man's Sky, waarbij het verkennen onuitputtelijk is, zou je verrwachten dat die het beter doet.

De precieze verkopen of aantal spelers op PlayStation 4 zijn niet bekend, maar de Britse verkooplijsten lieten al een daling van ruim tachtig procent zien in de eerste week.

No Man's Sky heeft heel wat te verduren gehad na release. Hello Games beloofde veel, maar er bleek minder in de game te zitten dan gezegd. Ook het einde van het spel en de performance op pc liet te wensen over. Dat slechte reclame enorme invloed kan hebben is hiermee wel aangetoond. Features beloven die er niet in zitten helpt ook niet mee. We snappen nu in ieder geval waarom de game niet op E3 aanwezig was zodat het duidelijk zou zijn geworden wat er wel in de game zit.

No Man's Sky

Meerderheid academische studies in het Engels

Dit studiejaar wordt het merendeel van alle opleidingen aan Nederlandse universiteiten volledig in het Engels gegeven. Dat blijkt uit een inventarisatie van de Volkskrant.

Volgens die krant wordt 60 procent van de 1632 opleidingen aan de dertien Nederlandse universiteiten dit jaar in het Engels aangeboden. Voor masteropleidingen ligt dit percentage nog hoger: meer dan 70 procent. Ruim de helft van de masterstudenten volgde vorig jaar een studie in het Engels. Bij bacheloropleidingen geldt dit voor een op de vijf, maar ook daar neemt het gebruik van het Engels toe.

Universiteiten kiezen voor het aanbieden van studies in het Engels in de hoop beter aan te sluiten op de internationale academische wereld te en om te kunnen concurreren met buitenlandse universiteiten. Ook vormt het een middel om meer buitenlandse studenten aan te trekken.

Meerderheid academische studies in het Engels
Meerderheid academische studies in het Engels (Foto: ANP)

Amber Heard niet blij met donatie Johnny Depp

Amber Heard is er niet blij mee dat Johnny Depp het geld dat zij kreeg in hun scheiding direct naar twee goede doelen heeft overgemaakt. De actrice koos die instellingen zelf uit, maar haar advocaten menen dat Johnny een flink belastingvoordeel oploopt door de donaties zelf te doen.

De advocaten van Amber eisen nu dat hij het bedrag van 7 miljoen dollar (6,2 miljoen euro) verdubbelt. "Als Johnny de schikking wil herzien, staan wij erop dat hij het bedrag in ere houdt en 14 miljoen aan liefdadigheid schenkt", melden ze aan TMZ. "Na zijn belastingvoordeel komt dat dan neer op de 7 miljoen die hij Amber verschuldigd was."

Het juridische team van de actrice waarschuwt Johnny die som ook meteen uit te betalen. "Minder dan dat zou een doorzichtige poging van Johnny's mensen zijn om zijn betaling te halveren, onder het mom van een donatie aan doelen die hij nooit eerder heeft gesteund."

Amber maakte meteen na de scheidingsovereenkomst vorige week duidelijk dat zij het geld dat zij van haar ex krijgt, aan twee goede doelen zou schenken. Ze koos voor een kinderziekenhuis in Los Angeles en een organisatie die opkomt voor mishandelde vrouwen."Zoals ook in het contactverbod en in de scheidingsvaststelling staat, ging het mij persoonlijk nooit om geld. Dit stelt mij alleen in staat te schenken", schreef ze in een statement.

Amber Heard niet blij met donatie Johnny Depp
Amber Heard niet blij met donatie Johnny Depp (Foto: BuzzE)

Zonnige tijden voor autosector

De autobranche kan tevreden terugkijken op de eerste maanden van 2016. Uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) blijkt dat de omzet van de sector in de eerste jaarhelft 7,5 procent hoger is uitgevallen in vergelijking met dezelfde periode een jaar eerder. Het betekende de sterkste omzetstijging voor de sector sinds 2011.

Volgens het CBS ging het in alle deelbranches beter dan een jaar eerder. Bij de tak voor bedrijfsauto's werd met 15 procent de sterkste omzetplus gemeten. Bij autoservicebedrijven steeg de omzet met ruim 8 procent terwijl de personenautotak goed was voor een verkoopplus van 7 procent. Laatstgenoemde is de grootste divisie binnen de autobranche.

Volgens het CBS is mede door de stijgende omzetten ook de stemming onder ondernemers in de auto- en motormarkt weer positief. De indicator voor het ondernemersvertrouwen steeg van min 0,9 procent aan het begin van het tweede kwartaal naar plus 4 procent drie maanden later. Wel zijn ondernemers iets minder optimistisch over de resultaten in het lopende kwartaal.

In het afgelopen kwartaal nam het aantal openstaande vacatures in de auto- en motorbranche met 800 toe tot 2600, het hoogste aantal sinds het derde kwartaal van 2008.

Zonnige tijden voor autosector
Zonnige tijden voor autosector (Foto: ANP)

Noodtoestand in Midden-Italië na aardbeving

De Italiaanse regering heeft de noodtoestand uitgeroepen in de regio's die het zwaarst zijn getroffen door de aardbeving van woensdag in Midden-Italië. Dat meldt de BBC vrijdag.

Premier Matteo Renzi heeft 50 miljoen euro toegezegd voor de wederopbouw van de getroffen plaatsen. Ook trok hij belastingen in voor de bewoners en kwam hij met een initiatief om Italiaanse huizen meer aardbevingsbestendig te maken. In de Italiaanse pers klonk kritiek over de kwaliteit van nieuwbouw in gebieden met een hoog risico op aardbevingen.

Tot nu toe zijn zeker 250 doden geborgen; ruim 350 mensen raakten gewond tijdens de bevingen. Zo'n 5000 reddingswerkers zijn nog volop bezig het puin te doorzoeken naar slachtoffers en mogelijke overlevenden. Tot nu toe zijn 215 mensen levend onder het puin vandaan gehaald, meldde het Italiaanse persbureau ANSA donderdag.

Noodtoestand in Midden-Italië na aardbeving
Noodtoestand in Midden-Italië na aardbeving (Foto: ANP)

Pechtold stopt ermee als D66 niet gaat regeren

Alexander Pechtold stopt als leider van D66 als de partij na de verkiezingen niet in een kabinet komt. Dat zei hij donderdagavond in het televisieprogramma Pauw.

Als D66 niet kan meeregeren "dan is het wel eens tijd voor een ander, ja", aldus Pechtold. Zijn partij presenteert vrijdag haar verkiezingsprogramma. De verkiezingen staan gepland voor 15 maart volgend jaar.

Pechtold is sinds 2006 leider van D66. Van 2005 tot 2006 was hij minister voor bestuurlijke vernieuwing en Koninkrijksrelaties in het kabinet Balkenende II. Hij wil graag weer minister worden, zei hij in Pauw.

D66 zit met twaalf mensen in de Tweede Kamer. In de peilingen staat de partij op zo'n achttien, negentien zetels.

Pechtold stopt ermee als D66 niet gaat regeren
Pechtold stopt ermee als D66 niet gaat regeren (Foto: ANP)

Slechte danspasjes in Madden NFL 17

Electronic Arts heeft Madden NFL 17 uitgebracht. Dit jaar heeft de ontwikkelaar nieuwe gameplay-features en verbeteringen gedaan aan de drie facetten van de sport: aanval, verdediging en speciale teams. Madden NFL 17 bevat tevens een totaal nieuwe manier om de game te spelen plus nieuwe commentatoren genaamd Brandon Gaudin en Charles Davis, die de actie op het veld vanuit een nieuw perspectief benaderen.

Op de lagere moeilijkheidsniveaus maken automatische skillmoves fantastische plays mogelijk voor runners. Door nieuwe skillmoves en animaties ervaren spelers een manier om zich te onderscheiden van de concurrentie. Franchise-spelers die snel door een seizoen willen gaan, kunnen hun voordeel doen met "Play the Moments", de snelste manier om Madden NFL 17 te spelen. Hierbij spring je in de wedstrijd bij belangrijke third downs, beslissende drives en meer. Aspirant-managers kunnen met Big Decisions op de snelste en meest gemakkelijke manier elk aspect van hun team beheren. Ongeacht je speelstijl of je favoriete speltype, heb je dit jaar alle benodigdheden om er helemaal voor te gaan met je team.

Het spel introduceert de nieuwe commentatoren Brandon Gaudin en Charles Davis. Zij zullen niet alleen maar de nieuwe stemmen zijn, ze zullen ook gedurende het jaar aanvullend commentaar inspreken dat aan Madden NFL 17 toegevoegd kan worden. Madden NFL 17 is ontwikkeld door EA Tiburon en is nu verkrijgbaar voor Xbox One, Xbox 360, PlayStation 4 en PlayStation 3. Alleen waarom deze trailer?

FOK! Wat een weer: alweer fokking heet

Vandaag is het op veel plaatsen zonnig. In het noorden en westen kunnen wolkenvelden voorkomen en kan er zelfs wat neerslag vallen (maar veel zal dat niet zijn). Aan zee wordt het zo'n 24 graden maar lokaal in Limburg kan het kwik tot 33 graden oplopen. De noordwestelijke wind is zwak tot matig.

Zon op 06:43
Zon onder 20:39
Zonkracht

6 / 3

Nederland
 

Zonsondergang in Alkmaar op de gevoelige chip gezet door Papabear.

Jouw foto bij het weerbericht? Stuur een WhatsApp naar 0685316583* of mail hem naar frontpage@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht!

Wikiweetjes van vandaag
1789 De eerste universele Verklaring van de Rechten van de Mens en de Burger wordt in Frankrijk openbaar gemaakt.
1854 In het tijdschrift L'Illustration beschrijft de Fransman Charles Bourseul het basisprincipe van de telefoon.
1940 In Waalwijk wordt voetbalclub RKC (Rooms Katholieke Combinatie) opgericht.
1979 Jan Raas wordt in Valkenburg wereldkampioen wielrennen.
1990 In de Joegoslavische stad Tuzla komen 78 mijnwerkers om bij een gasontploffing in een kolenmijn.
2003 Kadebreuk in Wilnis: de ringdijk van de polder Groot-Mijdrecht breekt door ten gevolge van uitdroging van de veenkade door de voorafgaande hittegolf.

 

Stuur ons je weerfoto via WhatsApp

Stuur ons je weerfoto via WhatsApp

*Deze manier van foto's insturen is nieuw en bevindt zich momenteel in een testfase. Door het insturen van een foto ga je automatisch akkoord met het gebruik van je foto op de website. Je nummer zal niet worden opgeslagen.

Vader en vriend in Mafia 3

2K Games heeft een trailer van Mafia 3 online gezet met de titel Father James and John Donovan – The Mentors'. In deze video zien wij meer over Father James Ballard, de adoptievader van Lincoln. John Donovan is Lincoln Clay’s oude strijdmakker.

Het is ondertussen de zesde en laatste video die ons met belangrijke personen uit Mafia 3 laten kennismaken. Dit keer zijn Father James Ballard, de adoptievader en John Donovan, die tegenwoordig bij de CIA-werkt die met Lincoln via de Vietnam-oorlog kent. Beide helpen Lincoln in zijn strijd tegen de Italiaanse mafia.

Mafia 3 komt 7 oktober uit op pc, PlayStation 4 en Xbox One.

Dode en gewonden bij ontploffing in Belgisch sportcentrum

Bij een ontploffing in het Plaine Chalon Sport Centrum in het Belgische Chimay zijn vannacht minstens één dode en meerdere gewonden gevallen. De explosie vond kort na middernacht plaats. De oorzaak van de ontploffing, die volgens de reddingsdiensten plaatsvond in het magazijn van het sportcomplex, is nog niet bekend.

Op het moment van de ontploffing waren er vijf mensen in het gebouw. Eén persoon kwam daarbij om het leven, vier anderen raakten gewond waarvan twee ernstig. De zwaargewonden zijn overgebracht naar brandwondencentra in Neder-over-Heembeek en Loverdal. De lichtgewonden zijn naar een zorgcentrum in Chimay overgebracht.

Seks met je mobieltje

Een vriendin van me heeft een obsessie. Ze wil koste wat kost een relatie. Dat zou makkelijk moeten lukken want ze is knap, heeft een lekker lichaam en is bloedgeil. Toch lukt het steeds niet. Daar zijn een aantal redenen voor. Ten eerste wil ze een relatie meteen volledig claimen als ze die heeft en daar houden veel mannen niet echt van. Ten tweede valt ze eigenlijk over het algemeen op mannen die minstens twintig jaar ouder zijn en een relatie hebben, dus die gaan alleen voor de seks. Ten derde valt ze op de verkeerde types als ze op vrijgezelle jongere mannen valt, want dat zijn dan meestal players.

Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1250
special
Random Pics van de Dag #1249
preview
Tales of Kenzera: ZAU
special
VrijMiBabes #205 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1248
review
The First Omen beantwoordt de vraag die niemand stelde
©FOK.nl e.a.