Geen verrassingen bij halve finalisten rugby sevens

Bij het eerste rugby sevenstoernooi ooit op de Olympische Spelen zijn bij de vrouwen de halve finalisten bekend. Er waren geen echte verrassingen te noteren in Rio de Janeiro, daar de favorieten zich morgen mogen melden voor de halve finale en later eventueel de finale.

Nieuw-Zeeland en Australië domineren de rugby sevens al jaren in de zogenaamde World Series. Ook nu zijn beide landen favoriet en dat bleek ook uit hun resultaten. Ze plaatsten zich zonder nederlaag voor de kwartfinale en ook die ronde wisten beide landen door te komen. In het Deodoro Stadium wonnen de Australischen met liefst 24-0 van Spanje en treffen daardoor morgen Canada in de halve finale, dat met 15-5 van Frankrijk wist te winnen. 

De topper in de kwartfinale ging tussen Nieuw-Zeeland en de Verenigde Staten. De Nieuw-Zeelandse vrouwen hadden het ontzettend lastig met de Amerikaansen en wisten enkel een try te scoren in overtime van de eerste helft via Portia Woodman. In de tweede helft werd er niet meer gescoord, waardoor de Nieuw-Zeelandse vrouwen doorgaan.

In de halve finale treffen zij het gelegenheidsteam van Groot-Brittannië, dat speciaal voor de Spelen is samengesteld uit spelers uit bijvoorbeeld Engeland en Wales. Zij wonnen hun kwartfinale met 25-5 van Fiji.

Ellia Green maakt een try voor Australië (Pro Shots / Action Images)
Ellia Green maakt een try voor Australië (Pro Shots / Action Images)