'Meerderheid hoopt op neen tegen brexit'

55 procent van de Nederlandse kiezers hoopt dat donderdag de Britten in het referendum tegen uittreding van de Europese Unie zullen stemmen. Alleen bij PVV-stemmers hoopt een overgrote meerderheid (77%) dat er voor uittreding wordt gestemd. Bij de SP en 50PLUS zijn de verhoudingen ongeveer 50-50. Bij de kiezers van andere partijen hoopt een meerderheid dat er tegen brexit wordt gestemd. Dit is een verschuiving met een peiling van vier maanden eerder, toen was er een minderheid van 44 procent vóór een brexit, blijkt uit een peiling van Maurice de Hond.

Volgens Maurice houdt dit verband met het referendum dat in Nederland is gehouden. De aanslag op de Britse politica is niet verwerkt in deze peiling.

Deze week zijn er geen verschuivingen in de politieke voorkeur van de stemmers. Dat is al een aantal weken zo. Minder dan 0,5 procent van de kiezers verandert van week tot week van partijvoorkeur. De PVV blijft in de wekelijks peiling de grootste partij, gevolgd door de VVD, CDA, GroenLinks, SP en D66.

'Meerderheid hoopt op neen tegen brexit'
'Meerderheid hoopt op neen tegen brexit' (Foto: ANP)