Gastland Verenigde Staten door in Copa na zege op Paraguay

De Verenigde Staten hebben de kwartfinales van de jublileumeditie van de Copa América bereikt dankzij een minimale zege op Paraguay. Het won met 1-0.

Het gastland kwam in de nacht van zaterdag op zondag (Nederlandse tijd) op voorsprong in het eerste bedrijf en wist de minimale voorsprong in de tweede helft vast te houden. Dat deed de VS in de tweede helft met tien spelers, want DeAndre Yedlin kreeg in zowel de 47ste als in de 48ste minuut een gele kaart en dus rood.

Na 27 minuten spelen was het Clint Dempsey die de VS in extase bracht tegen de Paraguayanen. Amerika had al twee duels gespeeld, waarvan een zege en een nederlaag, en moest winnen om zich te verzekeren van de volgende ronde. Dempsey scoorde op aangeven van Gyasi Zardes.

De mannen van bondscoach Jürgen Klinsmann wisten vervolgens prima stand te houden, ook na de uitsluiting van Yedlin. Door de overwinning bleek de VS uiteindelijk groepswinnaar te worden. In Groep A is uiteindelijk Colombia, dat nog won van de VS, als tweede door naar de volgende ronde.