Derde Girorit op rij voor Lotto-Soudal

De zevende etappe in de Giro d'Italia is gewonnen door André Greipel. De Duitse sprintbom zorgde daarmee voor alweer de derde ritzege op rij voor zijn Belgische ploeg Lotto-Soudal. Zelf won hij de vijfde etappe, waarna Tim Wellens de zesde rit op zijn naam schreef.

De etappe van Sulmona naar Foligno ging over ruim 210 kilometer. Al vroeg werd er flink aangevallen, want na twintig kilometer vielen de eerste bergpunten te verdienen. Damiano Cunego had zijn zinnen daarop gezet en viel aan, maar hij kon de drie koplopers van dat moment niet bijhouden. Hij verloor vervolgens het sprintje van Wellens om het laatste punt ook nog. 

Iedereen kwam weer bij elkaar, waarna Stefan Küng van BMC voor de tweede keer aanviel. De Zwitser kreeg vijf man mee, waarna het groepje een minuut of drie bij elkaar kon fietsen. Zo'n 45 kilometer voor de finish waren opnieuw wat bergpuntjes te verdienen en weer deed Cunego een poging. Hij werd op gang getrokken door ploeggenoot Oscar Berlato, maar in een pijnlijk vertoon van vergane glorie kon de voormalig winnaar van de Giro zijn ploeggenoot niet eens meer volgen. 

Küng ging ondertussen voor eigen kans, maar werd zeven kilometer voor de finish gegrepen door het peloton. Daarin leek Marcel Kittel de grote favoriet voor de eindsprint, maar de Duitser kreeg materiaalpech en was direct kansloos. In de laatste honderden meters zat de Australiër Caleb Ewan van Orica-GreenEdge in een zetel, maar hij wist het te verprutsen en zag Greipel langszij komen. Ook Giacomo Nizzolo en Sacha Modolo haalden Ewan nog in.

Tom Dumoulin eindigde in het peloton en zag zijn roze trui geen moment in gevaar komen.