BeNeLeague ijshockey gaat beslissende fase in - Poule A

Het eerste seizoen in de gecombineerde Nederlands/Belgische ijshockeycompetitie BeNeLeaguezit er bijna op. Bijna een derde van de wedstrijden eindigde met één doelpunt verschil en niet minder dan achttien wedstrijden moesten in de extra tijd beslist worden.
 
Iets minder positief waren de enorme overwinningen van met name Herentals, met als grootste uitslag de 26-2 overwinning tegen Olympia Heist op den Berg. Met nog twee speelweekenden te gaan moet een aantal teams nog stevig aan de bak om de playoffs te halen. Vandaag kijken we naar de stand van zaken in Poule A.
 
Herentals gaat met 54 punten aan kop,  zolang de Belgen geen punten morsen zullen ze deze poule gaan winnen en met enkel nog wedstrijden tegen laagvliegers Antwerpen en Dordrecht op het programma lijkt dit een uitgemaakte zaak.
 
De nieuwe bekerwinnaar Heerenveen heeft met wedstrijden tegen Den Haag, Geleen, Nijmegen en Turnhout het zwaarste programma, maar ze hoeven hier slechts vier punten te halen om zeker te zijn van de tweede plaats. Daaronder is het een stuk spannender. Den Haag, Amsterdam en Zoetermeer zijn alledrie nog in de race voor de playoffs en de kans is aanwezig dat ze aan het einde van de rit evenveel punten hebben. De Amstel Tijgers hebben hun lot in eigen hand, de laatste twee wedstrijden tegen Turnhout en Antwerpen moeten (dik) gewonnen worden om de playoffs te halen.
 
Zoetermeer en Den Haag hebben het moeilijker. De Hagenezen mogen drie punten verliezen, maar met Heerenveen en de derby tegen Zoetermeer op het programma is dit een hele lastige opgave. Met name de wedstrijd tegen Zoetermeer is er één om naar uit te kijken: de Zoetermeerders zijn sinds het aantrekken van de Amerikaanse goalie Tyler Holske bezig met een sterke serie waarin ze wisten te winnen van onder anderen Heerenveen en Geleen.
 
De stand in Poule A:
 
# Team Gespeeld Punten Doelsaldo
1 REPLAY HYC Herentals 20 54 179-45
2 UNIS Flyers Heerenveen 18 47 113-36
3 Hijs Hokij Den Haag 19 42 102-55
4 IJ.V. Amstel Tijgers anno 1963 20 42 101-73
5 Hotwings Panters Zoetermeer 19 39 114-70
6 Phantoms Deurne 19 18 70-116
7 Turnhout Tigers 19 17 60-113
8 ProClass Dordrecht Lions 20 5 35-128
 
Vrijdagavond staat de belangrijke wedstrijd tussen Heerenveen en Den Haag op het programma en die is hieronder vanaf 20.00 uur live te kijken:
 
(Bron: YouTube)