Barcelona sluit af in stijl

Barcelona heeft woensdagavond met een zege op Real Betis (4-0) passend afscheid genomen van een uiterst succesvol jaar, waarin het de wereldbeker, Champions League, landstitel, Europese Supercup en Spaanse beker won. Het beste clubteam van 2015 brak op de valreep een record van Real Madrid, dat vorig jaar 178 treffers mocht vieren. Barcelona mocht dit kalenderjaar maar liefst 180 keer juichen.

Lionel Messi vierde zijn vijfhonderdste wedstrijd voor Barcelona met één treffer, zijn 425e in totaal voor zijn club. De Argentijn won al 26 prijzen met de succesvolle vereniging en mag zich binnenkort misschien wel voor de vijfde keer beste voetballer van de wereld noemen. Barcelona kwam op voorsprong door een eigen doelpunt van Heiko Westermann. Luis Suarez tekende voor 3-0 en 4-0. Bij Real Betis had Rick van Wolfswinkel een basisplaats. Rafael van der Vaart mocht het laatste kwartier meedoen. Maar liefst vier keer stond de lat een treffer van Barcelona in de weg.

Barcelona mag zich weer koploper van de Primera División noemen, met evenveel punten maar een wedstrijd minder gespeeld dan Atlético Madrid. De komende tegenstander van PSV in de Champions League stelde lang teleur in het uitduel met Rayo Vallecano. Twee fraaie doelpunten van Angel Correa en Antoine Griezmann in de laatste twee minuten van de reguliere speeltijd volstonden wel voor een zege (2-0).

Cristiano Ronaldo hield Real Madrid in het spoor van Barcelona en Atlético. De Portugees had met twee doelpunten een groot aandeel in de zwaarbevochten zege van zijn ploeg op Real Sociedad (3-1). Ronaldo scoorde dit jaar 57 keer in 57 duels voor zijn club. De supporters in Estadio Santiago Bernabéu lieten hun onvrede blijken over trainer Rafael Benítez. De opvolger van Carlo Ancelotti werd af en toe hard uitgefloten.

Barcelona sluit af in stijl
Barcelona sluit af in stijl (Foto: ANP)