Eerste foto van Jay Garrick in The Flash

Barry Allen, titelfiguur in The Flash, mag dan de bekendste Flash zijn uit de geschiedenis van DC Comics, hij was zeker niet de eerste. En de makers van de tv-serie weten dat maar al te goed. Daarom maakten ze eerder deze zomer bekend dat Jay Garrick, de originele Flash, zijn opwachting zou maken. Van Garrick is nu een eerste beeld vrijgegeven.

Garrick was de Flash in wat men de Golden Age van comics noemt. Hij is sindsdien vervangen door onder andere Barry Allen en is in de comics nu 'de Flash van Earth-2', waarbij Earth-2 verwijst naar een alternatief universum. Dit concept wordt komend seizoen ook in de tv-serie The Flash toegepast en dat is precies hoe Jay Garrick, gespeeld door Teddy Sears, in de serie zal belanden.

De makers van The Flash gaven via hun Twitter-account gisteravond een eerste blik vrij op Garrick, in een eerbetoon aan de cover van de comic The Flash #123, waar zowel Barry Allen als Jay Garrick op te zien zijn.

De foto is bovendien daadwerkelijk afkomstig uit de serie. The Flash begint op 6 oktober in de VS, en voorlopig nog niet in Nederland.