Arrow brengt personage weer tot leven

In wat gezien mag worden als een spoiler voor wie Arrow seizoen 3 nog niet heeft gezien, heeft executive producer Marc Guggenheim aangekondigd dat de dood van Sara Lance, die in het begin van het derde seizoen om het leven kwam, in het begin van seizoen 4 zal worden opgelost.

Het is allang geen geheim meer dat het personage terugkeert; Caity Lotz was al aangekondigd als castlid voor de spin-off Legends of Tomorrow en de trailer voor deze serie liet zelfs deels zien hoe ze weer tot leven kwam. Onduidelijk was het tot nu toe wanneer kijkers die gebeurtenis zelf mochten meemaken: moesten ze daarvoor wachten tot de première van Legends of zal de wederopstanding plaatsvinden in Arrow? Volgens Guggenheim is het dat laatste.

"We gaan het onderwerp met beide handen beetpakken," meldt de producer. "We hebben een geweldige aflevering die zich bezighoudt met Sara, haar dood en wederopstanding. In Arrow is niets makkelijk, dus het wordt niet zo simpel als haar gewoon onderdompelen." Hij verwijst naar de Lazarus Pit, een poel van speciaal water die wonden kan helen en de doden tot leven kan wekken. Afkomstig uit de comics, heeft de Pit in het vorige seizoen al een ander personage tot leven gewekt. Omdat de Pit als bijeffect heeft dat een persoon na wederopstanding een ander persoon kan zijn, zal Lance vanaf de eerste afleveringen van Arrow 4 bekend staan als de White Canary, waar ze voorheen Canary genoemd werd.

Aflevering 8 van seizoen 4 zal de crossover-aflevering met The Flash worden. Hierin zal ook veel verhaal worden opgezet voor de Legends of Tomorrow-personages. Het nieuwe seizoen start op 7 oktober in de VS, maar wanneer Arrow 4 in Nederland start is niet bekend. Ook is nog steeds onduidelijk wanneer fans van de franchise het eerste seizoen van The Flash aangeboden krijgen. Die serie begint tegelijk met Arrow aan een nieuw seizoen: de eerste aflevering is in de VS te zien op 6 oktober.

Legends of Tomorrow: Sara Lance in de Lazarus Pit
Legends of Tomorrow: Sara Lance in de Lazarus Pit