FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van woensdag 12 augustus 2015

Veel nieuwe features in PlayStation 4-update 3.0

De nieuwste grote update voor PlayStation 4 is nog in bètafase maar de testers hebben alvast een opsomming gemaakt van welke nieuwe features en wijzigingen update 3.0 herbergt. Bekijk hieronder alvast enkele details.

Deze details zijn nog niet bevestigd door Sony; het betreft informatie van het Japanse pocket news en werd, vertaald naar het Engels, op NeoGAF gezet. Het is afkomstig van een screenshot (onderaan dit artikel te zien).

Belangrijkste vernieuwingen:

  • Aan het hoofdmenu is 'events' toegevoegd. Alle opties met betrekking tot PlayStation zijn nu beter samengebracht waardoor je evenementen kunt bekijken, ontdekken en er aan deelnemen.
  • Aan de vriendensectie is 'community' toegevoegd. Met deze feature kun je gamers zoeken met dezelfde interesses/voorkeuren. Je kunt nu ook zelf een community maken of je aansluiten bij een bestaande. 
  • Je kan dan zien wat mensen in je community aan het spelen zijn, zelf een game starten of een verzoek sturen om met een ander mee te kijken.
  • De berichteninterface is verbeterd, het is nu mogelijk om vanuit deze interface te zien wat vrienden spelen of een party starten. Ook kun je nu een favorieten-sectie maken binnen je vriendenlijst.
  • Via YouTube live je gameplay uitzenden zal tot de mogelijkheden behoren.
  • Filmpjes van maximaal 10 seconden kun je rechtstreeks delen op Twitter.


Share:

  • 'Live from PlayStation' is verder verbeterd met naast live uitzendingen nu ook screenshots en videoclips die te bekijken zijn.


Instellingen:

  • De scrollsnelheid van 'automatisch scrollen' is nu aan te passen.
  • De menuweergave van 'what's new' kun je nu aanpassen op basis van aankondigingen vanuit de community. Ook kun je gameplay aanvragen.


Overige:

  • Bij 'what's new' kun je nu commentaar achterlaten bij de items.
  • In berichten naar je vrienden kun je nu ook je bericht voorzien van stickers
  • Het hoofdmenu biedt nu ook een rechtstreekse link naar PlayStation Plus, zodat je meteen de content van de Instant Game Collection kunt zien, alsook de verschillende deals voor PlayStation Plus-members. Ook is informatie over promotiecampagnes via deze weg beschikbaar.
  • De Blu-ray/DVD speler ondersteunt nieuwe toegankelijkheidsfeatures.
  • Bij het bekijken van leeftijdsinformatie en rating, kun je nu zelf een leeftijdslimiet toekennen aan een game.
  • De mogelijk om een 'sub'-account aan te maken voor kinderen is geïntroduceerd.
  • Bij 'ouderlijk toezicht' kun je nu ook specifieke websites blokkeren.

Uitslagen Eredivisie 12/08/2015

Vanavond werden er drie wedstrijden gespeeld in de Eredivisie. FC Groningen speelde thuis met 1-1 gelijk tegen FC Twente, Cambuur pakte dankzij een 2-2 gelijkspel een punt bij PEC Zwolle en N.E.C. won dankzij een doelpunt in de slotfase met 1-0 van Excelsior.

FC Groningen

1 - 1

FC Twente

 84' De Leeuw    42' Tapia
 
 
Stadion: Euroborg Stadion, Groningen
Toeschouwers: 21.241
Arbiter: Janssen
 
Opstelling:   Opstelling:
Padt
Hateboer
Botteghin
Lindgren
Tamata
Tibbling
Rusnák (Mahi/78)
Hiariej (Hoesen/78)
Antonia
De Leeuw
Linssen (Drost/66)
  Marsman
Ter Avest
Uvini
Katsikas
Schilder
v.d.Heyden
Mokotjo
Ziyech
Gutiérrez
Tapia (Hölscher/65)
Eghan (Corona/80)

PEC Zwolle

2 - 2

sc Cambuur Leeuwarden

 31' Marcellis
 33' Becker
   70' Bakker
 77' Overgoor
 
 Gele kaart: Rienstra, v. Polen, (PEC Zwolle), Berisha, (sc Cambuur Leeuwarden)
 
Stadion: IJsseldelta Stadion, Zwolle
Toeschouwers: 11.650
Arbiter: Higler
 
Opstelling:   Opstelling:
Begois
v.Polen
Marcellis (Schenkeveld/69)
Lam
v.Hintum
Rienstra
Marinus
Dekker (El Hasnaoui/78)
Becker
Veldwijk (Nijland/84)
Menig
  Nienhuis
Pereira
Reijnen
Heerings (Peersman/46)
Andriuskevicius
Overgoor
Bakker
v.d.Streek
Rosheuvel (Narsingh/77)
Ogbeche
Houtkoop (Berisha/59)

N.E.C. Nijmegen

1 - 0

Excelsior

 88' Foor    
 
 Gele kaart: , Karami, Kruys, (Excelsior)
 
Stadion: De Goffert, Nijmegen
Toeschouwers: 10.240
Arbiter: Manschot
 
Opstelling:   Opstelling:
Halldórsson
Appiah
v.Eijden (Kane/75)
Golla
Buysse
Bikel
Santos (Grot/86)
Breinburg
Foor
Ars (Emilsson/74)
Limbombe
  Kurto
Karami
Fischer
v.Diermen
Kuipers
Kruys
Stans
Auassar
Kuwas (Botaka/66)
v.Weert
Hasselbaink (v.Mieghem/77)

Wielrenster Van Vleuten ontkomt aan operatie

Wielrenster Annemiek van Vleuten hoeft geen operatie te ondergaan na haar zware ongeluk in Italië. De renster van Biglia Cycling werd vorige week tijdens een trainingsrit aangereden door een auto en liep daarbij drie gebroken ribben, een gebroken sleutelbeen en een klaplong op. Van Vleuten moest daardoor enkele dagen in het ziekenhuis blijven.

De 32-jarige wielrenster mocht maandag terug naar huis. Na aanvullend onderzoek in het ziekenhuis bleek dat Van Vleuten geen operatie hoeft te ondergaan. "Ik kan rustig en voorzichtig weer beginnen. Het eerste ritje (500 meter) zit er al op", meldde de voormalig Nederlands kampioene met een knipoog op Twitter bij een foto waarop ze te zien is op haar gewone fiets. Onduidelijk is of Van Vleuten op tijd fit raakt voor de WK van volgende maand in Richmond.

Van Vleuten ontkomt aan operatie
Van Vleuten ontkomt aan operatie (Foto: ANP)

Straatmarokkaan: Jan Roos jokt

Volgens Straatmarokkaan op Twitter klopt er helemaal niets van dat Jan Roos aangevallen zou zijn. Zo vertelt hij op Twitter dat er nergens stenen uit de grond liggen, geen staven of stokken te zien zijn en dat niemand wat gehoord heeft. 
Straatmarokkaan zegt een aantal mensen op pad te hebben gestuurd om onderzoek te doen. Wie heeft er volgens jou gelijk? Jan Roos of Straatmarokkaan? 

Update: volgens Jan Roos kloppen de bronnen niet van Straatmarokkaan

Update 22:20:

Volgens Het Parool stond Jan Roos zelf met een wapen te zwaaien. Omwoners hebben het over een zwart kapmes. Jan Roos geeft aan inderdaad een 'wapen' te hebben gehad. Maar geeft niet aan wat precies.

Oud-speler Nakhid wil FIFA-voorzitter worden

Voormalig international David Nakhid van Trinidad en Tobago wil zich mengen in de strijd om het voorzitterschap van wereldvoetbalbond FIFA. De 51-jarige oud-voetballer heeft dat aangekondigd.

De relatief onbekende Nakhid lijkt kansloos tegen UEFA-voorzitter Michel Platini en zijn steenrijke uitdager, de Zuid-Koreaan Chung Mong-joon.

Nakhid hoopt op de stem van minimaal vijf Caraïbische landen voor een officiële nominatie. Ook verwacht hij steun uit Azië. Steun van Europese landen is niet nodig, denkt hij. "We hebben Europa niet nodig. We moeten aan onszelf denken."

Nieuwe gezichten
"Voor de hervormingen bij FIFA zijn nieuwe gezichten nodig", motiveerde hij zijn kandidatuur. Als middenvelder speelde Nakhid voor diverse Europese clubs, zoals KSV Waregem, Grasshopper en PAOK. De verkiezing om de opvolging van Sepp Blatter wordt op 26 februari 2016 gehouden.

Oud-speler Nakhid wil FIFA-voorzitter worden
Oud-speler Nakhid wil FIFA-voorzitter worden (Foto: ANP)

De eerste trailer voor The Hateful Eight

Nadat in Quentin Tarantino in januari 2014, toen het scenario van zijn nieuwe film The Hateful Eight op het internet uitlekte, aangaf de film 'voorlopig niet' te zullen maken, leek het alsof een potentieel juweeltje nooit tot uiting zou komen. Tarantino bedacht zich echter: hij ging de film toch maar wel maken. Fast forward naar vandaag, en de film heeft alweer een eerste trailer.

De film, in de trailer geschreven als The H8ful Eight, is een western en kent in onder andere Samuel L. Jackson, Tim Roth, Bruce Dern, Zoë Bell, Michael Madsen en Kurt Russel terugkerende Tarantino-namen. The Hateful Eight speelt zich kort na de burgeroorlog af en vertelt over acht vreemdelingen die tijdens een sneeuwstorm schuil zoeken in een hutje in de bergen.

The Hateful Eight zal begin januari in de Nederlandse bioscopen draaien.

Messi, Ronaldo en Suárez strijden om eretitel

Lionel Messi, Cristiano Ronaldo of Luis Suárez. Eén van deze drie topvoetballers wordt op 27 augustus uitgeroepen tot beste speler van afgelopen seizoen in Europa. De Europese voetbalbond UEFA maakte woensdag de drie overgebleven kandidaten bekend.

Messi won in 2011 de eerste editie van deze Europese eretitel. Daarna werden Andrés Iniesta (2012), Franck Ribéry (2013) en Ronaldo (2014) uitgeroepen tot beste voetballers van Europa. De Portugees, die afgelopen seizoen met Real Madrid naast alle hoofdprijzen greep, behoort opnieuw tot de drie kanshebbers.

Ronaldo heeft stevige concurrentie van Messi en Suárez, die met FC Barcelona naast de 'dubbel' in Spanje ook de Champions League wonnen. Tijdens de loting voor de groepsfase van de Champions League, over twee weken in Monaco, wordt de winnaar bekend.

Messi, Ronaldo en Suárez strijden om eretitel
Messi, Ronaldo en Suárez strijden om eretitel (Foto: ANP)

Onderzoek: er zijn te veel onderzoeken

Onderzoek heeft uitgewezen dat er te veel onderzoeken zijn. De wetenschap komt om in de nieuwe studies. Gevolg is dat het voor de heren en dames wetenschappers onmogelijk is om alles te lezen, laat staan zich erin te verdiepen.

Finse en Californische universiteiten hebben de krachten gebundeld en kwamen samen met de studie 'Het verval van de aandacht in de wetenschap'. Hierin wordt gesteld dat 'de exponentiële groei van het aantal wetenschappelijke onderzoeken het almaar moeilijker maakt voor onderzoekers om op de hoogte te blijven van de publicaties die voor hen relevant zijn'.

'Bijgevolg', gaat het verder, 'brokkelt de aandacht die kan besteed worden aan specifieke studies snel af'.

Een klein nadeeltje van het informatietijdperk: het gaat allemaal te snel en het is allemaal te veel. Iets dat bijna iedereen die het internet niet alleen maar voor het kijken naar poesjes en pussies gebruikt kan beamen. We ondergaan dagelijks een tsunami van informatie en het is simpelweg te veel om alles maar eventjes in je op te nemen.

Deze trend valt het meest op wanneer het over muziek, films, tv en dergelijke dingen gaat. Maar bovengenoemd onderzoek toont dus aan dat die vlieger ook voor de wetenschap opgaat.

Gevolg hiervan kan zijn dat er essentiële stukjes informatie 'gemist' gaan worden. De exponentiële groei van wetenschappelijke literatuur en de beperkte capaciteit van wetenschappers om dit bij te houden kan ervoor zorgen dat belangrijke theorieën volledig over het hoofd worden gezien.

Maar of dit echt het geval is moet eerst nog onderzocht worden.

Enorme prijsverschillen tweede masterstudie (Foto: ANP)

Wereldpers duikt op ADO-doelman Hansen

De wereldgoal van doelman Martin Hansen in de wedstrijd dinsdagavond tegen landskampioen PSV heeft bij ADO Den Haag woensdag nog voor veel aandacht gezorgd. Behalve de voltallige Nederlandse pers sprak de Amerikaanse nieuwszender CNN met de scorende keeper, evenals Sky Sports en de Deense televisie.

De Mexicaanse televisie die in Den Haag aanwezig was vanwege de naderende transfer van Héctor Moreno naar PSV had uiteraard ook interesse en sprak de doelman dinsdag direct na de wedstrijd.

Hansen heeft iedereen woensdag na de training te woord gestaan en ADO probeert sindsdien langzaam weer over te gaan tot de orde van de dag, aldus de club. Zaterdag wacht een uitwedstrijd tegen FC Twente.

De goal van Hansen is al miljoenen keren bekeken op internet. Eén keer eerder was er vergelijkbare belangstelling voor ADO Den Haag, wist de clubwoordvoerster zich te herinneren. Dat was toen ADO Den Haag in 2011 dicht bij Europees voetbal was.

En de kans om het geweldige doelpunt nog een keer te kijken laten we ons niet ontnemen:

Het bijzondere doelpunt van Hansen (Bron: YouTube/FOX Sports)

Wereldpers duikt op ADO-doelman Hansen
Wereldpers duikt op ADO-doelman Hansen (Foto: ANP)

Resident Evil 2-remake is een feit

Het heeft even geduurd, maar Capcom heeft eindelijk Resident Evil 2 Remake aangekondigd. Fans roepen al jaren om deze remake en nadat kort geleden bekend werd gemaakt dat er naar de mogelijkheden gekeken werd, is nu dus de beslissing genomen de remake te maken.

Verder is er nog niets bekend over de game, behalve dan dat we er voorlopig nog niet mee aan de slag kunnen. Capcom heeft namelijk gemeld dat we een tijd moeten wachten op meer informatie over de game. Niet gek ook, aangezien nu pas de beslissing is genomen de remake daadwerkelijk te maken. Een platform is ook nog niet aangekondigd, al zal dit ongetwijfeld zijn voor pc, PlayStation 4 en Xbox One.

Dochter voor Billy Joel

Billy Joel (66) is woensdag voor de tweede keer vader geworden. Zijn 33 jaar jongere vrouw Alexis Roderick is heel vroeg in de ochtend bevallen van een dochter, weet People.

Het management van de zanger heeft laten weten dat het kleine meisje Della Rose Joel heet en het goed maakt. In april werd bekendgemaakt dat Alexis (33) in verwachting was.

De Amerikaanse artiest heeft al een 29-jarige dochter uit zijn relatie met Christie Brinkley. Billy en Alexis trouwden in juli.

Dochter voor Billy Joel
Dochter voor Billy Joel (Foto: BuzzE)

China: grote explosie, honderden gewonden

In de Chinese havenstad Tianjin is een grote explosie geweest, meldt de NOS. Volgens het Chinese staatspersbureau zijn er honderden gewonden. De ontploffing deed zich voor in een terminal waar veel brandbare stoffen worden overgeslagen. 

Op filmpjes van de explosie is te zien dat er eerst een brand woedt. Vervolgens is er een enorme ontploffing, die tot op kilometers afstand werd gevoeld.

Volgens de staatstelevisie is in verschillende wijken in de buurt van de haven de stroom uitgevallen. Chinese media melden dat er al zeker vijftig gewonden bij het ziekenhuis zijn binnengebracht en dat er nog veel meer onderweg zijn.

Tianjin is een grote havenstad in het noordoosten van China. Er wonen ruim 14 miljoen mensen.

Meer in ons FORUM

Maak zelf muziek in Super Mario Maker

Super Mario Maker is minder dan een maand bij ons vandaan, maar nog steeds leren we nieuwe dingen over de game. Nintendo heeft via een overview trailer bekendgemaakt dat het mogelijk is om zelf geluidseffecten en speciale effecten toe te voegen aan de game.

Door bijvoorbeeld vuurwerk boven een warp pipe te plaatsen, zal dit vuurwerk afschieten met bijpassende visuele effecten. Het is bovendien mogelijk om via de microfoon in de Wii U Gamepad zelf geluiden op te nemen en te gebruiken. Zoals de trailer laat zien, kan je een mooie boodschap voor iemand maken in de game.

Á la Mario Paint, waar Super Mario Maker veel inspiratie vandaan haalt, kun je ook je eigen muziek maken. Door een nootblok te schudden, wordt dit een muziekblok. Afhankelijk van hoe hoog je deze plaatst in een level, maakt deze een andere noot. Plaats je deze verspreid over een level, is het mogelijk zelf muziek te maken.

Daarnaast is duidelijk geworden dat we niet meteen toegang hebben tot alle editing tools. Door de game elke dag te spelen en enkele minuten aan de slag te gaan met de tools, speel je nieuwe elementen vrij die je kunt gebruiken. In totaal duurt het 10 dagen voor je tot alle elementen toegang hebt. Dit is gedaan om nieuwe spelers niet te overrompelen.

Super Mario Maker verschijnt 11 september, exclusief voor Nintendo Wii U.

Tweede trailer voor Doctor Who 9

"I'm the Doctor, and I save people." Peter Capaldi vatte de missie van Doctor Who al prima samen in de eerste trailer voor het negende seizoen, die vorige maand tijdens Comic-Con International verscheen. Met nog iets meer dan een maand te gaan heeft de BBC nu een tweede trailer vrijgegeven.

De trailer, net een minuut lang en dus iets korter dan de vorige, toont oude bekenden, nieuwe monsters en bijzondere locaties, plus voldoende actie en spektakel.

Doctor Who 9 begint op zaterdag 19 september op BBC One en BBC America.

Eerste foto van Jay Garrick in The Flash

Barry Allen, titelfiguur in The Flash, mag dan de bekendste Flash zijn uit de geschiedenis van DC Comics, hij was zeker niet de eerste. En de makers van de tv-serie weten dat maar al te goed. Daarom maakten ze eerder deze zomer bekend dat Jay Garrick, de originele Flash, zijn opwachting zou maken. Van Garrick is nu een eerste beeld vrijgegeven.

Garrick was de Flash in wat men de Golden Age van comics noemt. Hij is sindsdien vervangen door onder andere Barry Allen en is in de comics nu 'de Flash van Earth-2', waarbij Earth-2 verwijst naar een alternatief universum. Dit concept wordt komend seizoen ook in de tv-serie The Flash toegepast en dat is precies hoe Jay Garrick, gespeeld door Teddy Sears, in de serie zal belanden.

De makers van The Flash gaven via hun Twitter-account gisteravond een eerste blik vrij op Garrick, in een eerbetoon aan de cover van de comic The Flash #123, waar zowel Barry Allen als Jay Garrick op te zien zijn.

De foto is bovendien daadwerkelijk afkomstig uit de serie. The Flash begint op 6 oktober in de VS, en voorlopig nog niet in Nederland.

Vrouw (75) zwaar mishandeld en verkracht

In Amsterdam is een 75-jarige vrouw ernstig mishandeld en verkracht door een nog onbekende man, schrijft AT5. Dat is gebeurd in de vroege ochtend van vrijdag 31 juli, maar de politie heeft woensdag een compositietekening van de dader gepubliceerd.

De bejaarde vrouw liep de bewuste ochtend rond 07.00 uur over het Helmersplantsoen met haar hondjes. Plotseling werd ze een daar gelegen onderdoorgang ingegetrokken; de voormalige hoofdingang van het Wilhelmina Gasthuis.

Geweld
De man vroeg eerst om geld, maar de bejaarde vrouw zei geen geld bij zich te hebben. Daarop besloot de man om haar te verkachten. Volgens de politie heeft hij hierbij 'extreem veel geweld' gebruikt. De vrouw liep hoofd- en rugletsel op. Na de verkrachting roofde de man goude sieraden van haar handen en nek.

Toen een passant stopte, omdat zij merkte dat er iets aan de hand was, liet de dader het slachtoffer los. Hij vluchtte te voet weg in de richting van de Ite Boeremastraat. De politie zoekt getuigen en heeft een uitgebreid signalement en een compositietekening van de man vrijgegeven. Volgens het slachtoffer was het een 'keurige' en 'knappe' man tussen de 30 en 35 jaar oud, van ongeveer 1 meter 80, met kort zwart haar en een lichtgetint uiterlijk.

Trailer: Sleeping With Other People

Jason Sudeikis en Alison Brie proberen niet met elkaar het bed te delen in de nieuwe Red Band trailer voor Sleeping With Other People.

Het duo, de één een womanizer, de andere een 'serial cheater', spreken af dat ze elkaar steunen in hun seksverslaafheid en het dus niet met elkaar doen. Dat is lastig, en al helemaal als ze daadwerkelijk wat voor elkaar gaan voelen.

Sleeping With Other People, met naast Sudeikis en Brie ook Amanda Peet, Andrea Savage, Adam Scott en Marc Blucas, is te zien vanaf 29 oktober.

Ploeg zet renner uit Eneco Tour omdat hij aanvalt

De tot Belg genaturaliseerde wielrenner David Boucher heeft Eneco Tour na twee dagen in de aanval moeten verlaten. Dat was niet vanwege een val, blessure of dopingzaak maar omdat zijn ploeg FdJ niet wilde dat de renner in de aanval zou gaan.

Vorige week kreeg Boucher al te horen dat zijn contract niet verlengd zou worden omdat de ploeg wil verjongen. Daarop reageerde de Belg al geprikkeld. Tijdens de Eneco Tour ging hij tijdens de eerste etappe maandag en tijdens de rit van vandaag in de aanval. Dat was blijkbaar niet de bedoeling volgens de ploegleiding van FdJ die hem vandaag na de derde etappe duidelijk maakte dat hij de ronde door Nederland en België moet verlaten. Hier was de 35-jarige renner niet blij mee.

Ploegleider Marc Madiot laat weten dat hij niet anders kon. "Hij heeft opnieuw niet geluisterd naar de instructies", vertelde Madiot aan Franse media. "De renners worden goed betaald om zich aan de afspraken te houden, of ze het daar nou mee eens zijn of niet."

Stoichkov haalt uit naar Van Gaal

Pedro vertrekt deze zomer mogelijk nog van FC Barcelona naar Manchester United. Hristo Stoichkov ziet een overstap niet zitten. De oud-vedette van Barcelona vindt dat Pedro nog maar eens goed na moet denken of hij de overstap naar Engeland wil maken.

Als Stoichkov spreekt, wordt in Barcelona nog altijd met aandacht geluisterd. Stoichkov speelde in de jaren 90 zeven seizoenen voor de Catalanen. Hij maakte deel uit van het "Dream Team" begin jaren 90 en vormde met onder meer Romario en later Ronaldo een gevreesd aanvalskoppel.

Hopelijk luistert Pedro naar mij en vertrekt hij niet bij Barcelona", vertelt Stoichkov aan Onda Cero, een Spaans radiostation. De Bulgaar vindt dat Pedro op zoek moet gaan naar een andere club. De reden dat de vleugelaanvaller niet naar Manchester United moet vertrekken is volgens hem de huidige manager, Louis van Gaal. Stoichkov en Van Gaal zijn geen vrienden van elkaar. "Ik zou nooit onder hem willen werken."

“Van Gaal is middelmatig. Hij heeft Barcelona verwoest en nu is hij bezig om United te verwoesten. Met de situatie rondom Víctor Valdés heeft hij opnieuw bewezen dat hij een slecht persoon is", aldus Stoichkov. Valdés is uit de selectie van Van Gaal verbannen. De keeper kreeg voor dit seizoen geen rugnummer en mag niet meetrainen bij het eerste elftal. Omkleden moet hij in de kleedkamer van de beloften.

NS eindelijk betaalbaar dankzij geniale app

Met de NS-Groepsretour kun je goedkoop door heel Nederland reizen. Alexandru Bondor heeft nu een app ontwikkeld waarmee mensen bij elkaar kunnen komen om zo gezamenlijk goedkoop te reizen. Via Grouptickets.nl kun je aangeven wat je eindbestemming is zodra 9 anderen dezelfde eindbestemming hebben kan één iemand voor die personen de tickets regelen. Dat meldt vice.com.

Voor een groep van tien man betaal je de NS in totaal € 70, wat neerkomt op een schamele € 7,- per persoon. Voor dat geld heb je dan een retourtje naar elke plaats in Nederland.

De actievoorwaarden van de NS (pdf) melden overigens, tot twee keer toe, dat de groep niet door bemiddeling van een derde mag worden samengesteld. "Technisch gezien mag dat gewoon, want conducteurs kunnen het toch niet controleren" verklaart Bondor.

NS
NS

Constantine komt naar Arrow

Het was een vraag die bestond bij comics-fans toen de tv-serie Constantine, die vorig jaar na één seizoen geannuleerd werd door NBC, nog op tv was: gaat John Constantine ooit opduiken in één van de andere DCTV-series? Het antwoord erop leek, nu de serie niet meer bestaat, negatief, maar niets is minder waar.

Tijdens de presentatie van The CW tijdens de Television Critics Association maakte de tv-zender bekend dat Matt Ryan zijn rol van John Constantine nog een keer zal vertolken in een gastrol in Arrow. De aflevering, waarvan nog niet bekend is wanneer deze wordt uitgezonden, heet Haunted en kent deze omschrijving:

"John Constantine is een door de wol geverfde exorcist en expert in het bovennatuurlijke en occulte. Hij is een detective, magiër en demonenjager en zal kritieke ondersteuning bieden aan Oliver Queen wanneer pijlen niet meer voldoen."

Matt Ryan meldde het nieuws gisteren zelf ook aan zijn fans:

In een reactie van producer Marc Guggenheim geeft hij aan zeer blij te zijn met Ryans verschijning in de serie. "Matt is een enorm getalenteerd acteur en zijn vertolking van dit geliefde personage was altijd iets dat we bewonderden. De introductie van magie en mystiek in de show dit seizoen heeft een hele natuurlijke manier geleverd om John Constantine naar Arrow en het DC Universe van the CW te brengen. Het wordt een verdiende 'tip of the hat' naar de Constantine-fans die die serie zo enorm steunden."

Update: in een interview met TV Insider lichtte Guggenheim een beetje toe wat Constantines rol in Arrow gaat worden. Hij zal ondersteuning bieden bij de herrijzenis van Sara Lance, die inderdaad via een Lazarus Pit weer tot leven zal worden gewekt. "In tegenstelling tot bij Thea, die niet geheel dood was, zijn de consequenties van het gebruiken van de Pit voor iemand die zo dood is als Sara was bijzonder lastig. John Constantine is ultiem geschikt om het team ermee te helpen." Hij gaf ook aan dat, omdat Constantine en Arrow beide uit de Warner Bros. stal komen, ook dezelfde outfits van Constantine gebruikt kunnen worden.

Het vierde seizoen van Arrow begint op 7 oktober in de VS.

Constantine: Matt Ryan
Matt Ryan als John Constantine

Giant-Alpecin gokt op Degenkolb in Vuelta

John Degenkolb is de grote troef van Giant-Alpecin in de Ronde van Spanje. "Ons grote doel is een dagsucces met John", vertelt de Franse ploegleider Christian Guiberteau. "Net zoals we in de Tour hebben geprobeerd. Met Koen de Kort, Luka Mezgec, Zico Waeytens en Tom Dumoulin hebben we sterke mannen om John te helpen."

Dumoulin maakte maandag al bekend dat hij voldoende hersteld is om de Ronde van Spanje te fietsen. De Limburger kwam in de Tour tijdens de derde etappe hard ten val en liep daarbij een breuk op in het gewricht van zijn linkerschouder. "Het herstel van mijn schouder gaat erg goed, ik ga de Vuelta halen", meldde de tijdritspecialist van Giant-Alpecin, die de etappekoers rijdt als voorbereiding op de WK in Richmond. "Het is alleen nog onmogelijk om iets uit mijn linkerachterzak te pakken."

Eerder was ook al duidelijk dat de Duitse sprinter Marcel Kittel niet meedoet aan de Vuelta. De Vuelta begint met een ploegentijdrit over 7,4 kilometer. Dumoulin heeft vooral een kans in de laatste week, waarin een individuele tijdrit op het programma staat van bijna 39 vlakke kilometers rondom Burgos.

Ploeg Giant-Alpecin in Ronde van Spanje: Lawson Craddock, John Degenkolb, Tom Dumoulin, Johannes Fröhlinger, Thierry Hupond, Koen de Kort, Luka Mezgec, Tom Stamsnijder en Zico Waeytens.

Giant-Alpecin gokt op Degenkolb in Vuelta
Giant-Alpecin gokt op Degenkolb in Vuelta (Foto: ANP)

Van Silfhout aan kop bij EK dressuur, Oranje op medaillekoers

De Nederlandse dressuurruiters zijn de Europese kampioenschappen paardensport in Aken goed begonnen. Dag de eerste dag van de Grand Prix leidt Diederik van Silfhout in het klassement. Op zijn paard Arlando kwam hij tot een score van 75.814%.

Van Silfhout was de tweede Nederlandse ruiter die in actie kwam. Patrick van der Meer reed in de ochtendserie met zijn paard Uzzo een score van 72.400%, op dat moment het beste resultaat. In de ochtendserie bleek alleen de Duitse amazone Jessica von Bredow-Werndl net iets beter. Zij noteerde met haar paard Unee BB een score van 75.186%, na de eerste dag goed voor de derde plaats. Van der Meer staat momenteel vijfde.

De Britse Fiona Bigwood kwam met haar paard Atterupgaards Orthilia 0.014% te kort om de leiding te pakken. Ze moet momenteel genoegen nemen met een tweede plek.  

De proeven van Van der Meer en Van Silfhout tellen ook mee voor het landenklassement. Daarin bezet Nederland op dit moment de tweede plaats achter Duitsland. De tweede deelnemer uit Duitsland is de olympisch kampioene uit 1996, Isabell Werth. Zij noteerde met Don Johnson FRH 74.900%. 

Donderdag komende de twee andere twee Nederlanders in actie, Edward Gal rijdt op Undercover en Hans Peter Minderhoud zal deel de proef rijden op Johnson. Duitsland stuurt morgen Matthias Alexander Rath met Totilas en en Kristina Bröring-Sprehe met Desperados FRH de arena in. Ook titelverdediger, olympisch en wereldkampioene Charlotte Dujardin met Valegro komt in actie. 

Kalisto mag los in WWE 2K16

2K trapt vandaag af met Roster 3:16, een wekelijkse reveal van de 120 WWE Superstars en Diva’s die in WWE 2K16 zitten. Deze week komt er al een lange lijst aan namen voorbij.

In onderstaande trailer zie je de binnenkomst van Kalisto. Andere namen die bekend zijn gemaakt: Bad News Barrett, Booker T, Colonel Mustafa, Daniel Bryan, Emma, Eva Marie, Finn Balor, General Adnan, John Cena, Kane, Lord Steven Regal, Paige, Seth Rollins, Sin Cara, Stone Cold Steve Austin, Summer Rae, Tamina en Triple H.

WWE 2K16 komt 27 oktober uit op PlayStation 3, PlayStation 4, Xbox 360 en Xbox One. Als je pre-ordert krijg je Arnold Schwarzenegger er voor terug als de Terminator.

Triple H WWE 2K16 Summer Rae

WWE 2K16 roster Daniel Bryan WWE 2K16 roster Emma

WWE 2K16 roster Finn Balor WWE 2K16 roster Paige

WWE 2K16 roster John Cena WWE 2K16 roster Eva Marie 

Boonen sprint naar dagzege, Asselman blijft leider in Eneco Tour

Met een machtige sprint heeft Tom Boonen woensdag de derde etappe van de Eneco Tour op zijn naam geschreven. De Belg van Etixx-QuickStep was de snelste in een rit over 171 kilometer van Beveren naar Ardooie.

Boonen kwam zeven jaar geleden ook al als eerste over de streep in Ardooie. Hij was nu net iets sneller dan de Fransman Arnaud Démare. Elia Viviani, de Italiaanse winnaar van de eerste etappe, eindigde als derde. Jesper Asselman, de Nederlander van Team Roompot, blijft de verrassende eigenaar van de leiderstrui. Hij verdedigt donderdag tijdens een tijdrit over 14 kilometer in het Brabantse Hoogerheide een voorsprong van één seconde op Boonen en Viviani.

Boonen bereidt zich tijdens de Eneco Tour voor op het WK in het Amerikaanse Richmond, zijn grote doel van dit seizoen. Hij hoopt daar tien jaar na zijn succesvolle race in Madrid opnieuw de wereldtitel te pakken. Boonen miste dit seizoen zijn favoriete voorjaarsklassiekers door een valpartij in Parijs-Nice, waar hij een vervelende schouderblessure opliep. Hij won dit seizoen alleen de Ronde van Keulen en een etappe in de Ronde van België. "Ik ben blij met deze zege", zei Boonen die de tijdrit in Hoogerheide niet in zijn agenda heeft onderstreept. "Ik wil me vooral vrijdag en zondag testen. Maar we zien wel."

Sprookje

Asselman was vooral blij dat André Greipel, Viviani of Danny van Poppel de rit niet won. In dat geval had hij zijn leiderstrui op basis van bonificatieseconden moeten inleveren. Nu krijgt zijn sprookje een nieuwe aflevering in de tijdrit, waar hij als laatste mag starten. "Ik zat de hele dag te rekenen. Maar het is super gaaf dat ik de leiderstrui nog een dag mag houden."

De derde etappe werd lang gekleurd door de Belgen Edward Theuns, Frederik Veuchelen en David Bouher. Ze werden na een lange vluchtpoging 20 kilometer voor de finish achterhaald door de ploegen van de sprinters.

Wielrenner Albert Timmer heeft woensdag de Eneco Tour verlaten. De Nederlandse coureur van Giant-Alpecin had te veel last van een breukje in zijn hand, die hij dinsdag al opliep bij de tweede etappe van de rittenkoers door Nederland en België.

Ook Matti Breschel stapte tijdens de derde etappe van zijn fiets. De Deen van Tinkoff-Saxo had te veel last van verwondingen aan knie, heup en rug die hij dinsdag opliep. De Spaanse wielrenner Gorka Izagirre kwam woensdag hard ten val. Hij bleef even roerloos liggen op het wegdek en besloot niet meer op zijn fiets te stappen.

Boonen sprint naar dagzege
Boonen sprint naar dagzege (Foto: ANP)

Speel Call of Duty: Black Ops III in een bioscoop

Activision heeft drie keer twee kaartjes voor ons beschikbaar gesteld voor het Call of Duty: Black Ops III bèta-event in Eindhoven in een bioscoop. Het event is op dinsdag 18 augustus en begint rond 19:00.

Youtuber/streamer Yarasky, vooral bekend om zijn Call of Duty-filmpjes, laat eerst zien hoe het moet op groot bioscoopscherm, door middel van een 6 vs 6 multiplayergame. Daarna mogen de aanwezigen aan de gang met de multiplayer van Call of Duty: Black Ops III, onder het genot van een hapje en een drankje. Het evenement duurt tot 23:00, elke deelnemer krijgt een goodiebag met onder andere een t-shirt mee.

Wat moet je doen? Heel simpel, gewoon je hier inschrijven en wij trekken uit de grabbelton drie gelukkigen die elk twee kaartjes krijgen om dinsdagavond naar de bisocoop in Eindhoven kunnen om te gamen. De winnaars krijgen een e-mail met verdere details. Meedoen kan tot vrijdagmiddag 16:00. Let op: het evenement is 18+, minderjarigen mogen niet naar binnen.

'Nooit Buk-onderdelen gevonden bij MH17'

Er zijn nooit onderdelen van een Buk-raket gevonden op de plaats waar rampvlucht MH17 ten einde kwam in Oekraïne. Dat zegt een vertegenwoordiger van de zelfuitgeroepen Volksrepubliek Donetsk woensdag tegen de Russische nieuwssite TASS.

Denis Poesjilin zei "er helemaal zeker" van te zijn dat degenen die zeggen dat er stukjes Buk-raket op de rampplek zijn gevonden "daar geen bewijs voor hebben".

Het Openbaar Ministerie (OM) liet dinsdag weten bezig te zijn met onderzoek naar mogelijke Buk-onderdelen die op het plek lagen waar het toestel vol Nederlanders neerkwam. Voor het OM is het scenario dat de Boeing 777 van Malaysia Airlines met 298 mensen aan boord is neergehaald met een Buk-raket het meest waarschijnlijk.

'Nooit Buk-onderdelen gevonden bij MH17'
'Nooit Buk-onderdelen gevonden bij MH17' (Foto: ANP)

Nieuwe foto's uit Star Wars: The Force Awakens

Op de site van Entertainment Weekly zijn vandaag dertien nieuwe foto's uit de zevende Star Wars-film verschenen. De foto's werpen een nieuwe blik op de productie van de meest geanticipeerde film van het jaar.

Op de foto's zijn zowel oude bekenden als nieuwe helden te zien. Zo zien we C-3PO met een rode arm en een neergestorte TIE fighter, maar ook het nieuwe robotje BB-8 en de mysterieuze Kylo Ren met zijn nieuwe lightsaber. Ook shots van regisseur J.J. Abrams op de set zijn te zien bij EW. Je kunt alle foto's, inclusief de cover van EW van deze week, checken op hun website.

Star Wars: The Force Awakens: Adam Driver als Kylo Ren
Adam Driver als Kylo Ren

Star Wars: The Force Awakens verschijnt in december in de bioscoop.

'Politie? M'n vriendin zit aan mijn pik!'

Voor het Britse Shrewsbury Crown Court dient momenteel een bizarre rechtszaak. Een 54-jarige vrouw moet namelijk terechtstaan omdat ze haar vriend heeft afgetrokken.

De man in kwestie moest onlangs een meubelstuk in elkaar zetten. Omdat de beste man er weinig van bakte, ontstak zijn vriendin in woede. Toen zij hem verrot begon te schelden, verzocht hij haar het huis te verlaten.

Omdat de dame dit weigerde, belde de man de politie. Tijdens dit telefoongesprek opende de furie de gulp van haar vriend en liet diens vleesgeweer tussen haar knuisten op en neer gaan. Dat hij hier niet van was gediend, konden de aanwezigen in de rechtbank duidelijk opmaken uit het opgenomen telefoongesprek.

De vrouw uit Leominster moest gisteren voor de rechter verschijnen wegens aanranding. Ze heeft bekend haar vriend te hebben afgetrokken, maar beweerde dat het met zijn instemming is gebeurd. De rechter heeft nog geen uitspraak gedaan in deze zaak.

'Solo-album' Cobain verschijnt 6 november

Op 6 november verschijnt het solo-album van Kurt Cobain. Het betreft een selectie van songs die afkomstig zijn van 107 cassettebandjes die filmmaker Brett Morgan vond in de nalatenschap van de in 1994 overleden Nirvanazanger, toen hij werkte aan de documentaire Montage of Heck. Op het album staan zowel nummers die reeds in de film te horen waren als nog niet verschenen songs. Op dezelfde datum verschijnt tevens de DVD van Montage of Heck.

Eerder zei Morgan al in een gesprek met het entertainmentmagazine Billboard dat de muziek op het album varieert van 'thrash' tot 'ragtime' en alles daar tussenin. "Maar het meeste is in een stijl die Nirvanafans vertrouwd in de oren zal klinken."

"Het is alleen Kurt met gitaar," aldus Morgan. "Het zijn geen op meerdere sporen opgenomen en afgeronde songs, maar ze zijn buitengewoon en ik denk dat het een geweldig inzicht geeft in zijn creatieve proces. Ik ben ervan overtuigd dat ze ons begrip van Kurt verder verdiepen, als muzikant zowel als mens.''

Het album, dat volgens Morgan aanvoelt alsof je tegenover Cobain in de kamer zit, verschijnt bij Universal Records.

'Solo-album' Cobain verschijnt 6 november
'Solo-album' Cobain verschijnt 6 november (Foto: BuzzE)

'Spoel kranen door na vakantie'

Vakantiegangers moeten na thuiskomst hun kranen voor gebruik een minuut laten doorspoelen. Dat adviseert Vitens, het grootste waterbedrijf in Nederland. Volgens Vitens kan de kwaliteit van het water achteruit gaan bij stilstand en kan bij langdurige warmte de legionellabacterie in het water komen. Vitens adviseert ook de douchekop door te spoelen voor gebruik.

Uit onderzoek van TNS Nipo blijkt dat steeds minder mensen hun kraan doorspelen. In 2012 deed 46 procent van de Nederlanders dit tegen 38 procent in 2015. Een derde van de Nederlanders zegt dit nooit te doen, ten opzichte van een vijfde van de Nederlanders drie jaar eerder. Uit cijfers van het RIVM blijkt dat er jaarlijks ongeveer driehonderd mensen een legionellalongontsteking oplopen.

Het Rotterdams-Zeeuwse drinkwaterbedrijf Evides adviseerde vakantiegangers eerder ook al om de kranen eerst door te laten spoelen.

'Spoel kranen door na vakantie'
'Spoel kranen door na vakantie' (Foto: ANP)

Karin Bloemen laat zich niet optakelen

Na twee seizoenen Cirque Stiletto met Ellen ten Damme aan de trapeze, neemt vanaf september Karin Bloemen de rol van leading lady over in het variété-spektakel van Henk van der Meijden. Waar Ten Damme in 2009, 2010 en 2013 vooral haar acrobatische kunsten in de strijd gooide, draait Cirque Stiletto 3 met La Bloemen aan het roer vooral om een ode aan de klassieke clown.

Ten Damme liet zich tijdens de eerste twee shows regelmatig de nok van Koninklijk Theater Carré in takelen en haalde daar hoog boven het publiek halsbrekende acrobatische toeren uit. "Ik ben spuug jaloers op Ellen", biecht Karin Bloemen op. "Zij kon lekker de kap in. Wij spelen in DeLaMar en dat is net nieuw, dus moeten we helaas een beetje rustiger aandoen." Met een dikke knipoog: "Dus we dachten, we doen Karin maar niet optakelen deze keer."

"Toen ik op de kleinkunstacademie zat, heb ik ook acrobatiek gehad. En daar was ik behoorlijk goed in, al zeg ik het zelf. Maar ik was wel altijd de 'ondervrouw'. Heel grappig, maar dat kwam steeds toevallig zo uit."

Muziek, theater, cabaret en circus

De acrobatische hoogstandjes komen deze keer vooral voor rekening van een keur aan internationale circusartiesten, "maar", verzekert de diva, "er gebeuren ook een heleboel andere dingen". "Cirque Stiletto is een combinatie van muziek, theater, cabaret en circus, met al die disciplines door elkaar gehusseld. Regisseur Stanley Burleson weet alles zo te mengen dat je steeds denkt: is het nou acrobatiek? Nee, het is cabaret, oh nee het is toch muziektheater."

Heeft La Bloemen nog advies ingewonnen bij haar voorgangster? "Het is niet zo dat ik Ellen hoef te bellen om te vragen wat ik moet doen. Ik heb beide shows gezien en haar daarna uitgebreid gesproken en gecomplimenteerd. Maar nu moeten we helemaal opnieuw beginnen en uitgaan van wat ik leuk vind." Met Bloemen als frontvrouw is Cirque Stiletto vooral 'een ode aan de clown'. "Waar is die klassieke clown gebleven? Daar zing ik ook een prachtig liedje over."

Clownerie

Volgens producent Henk van der Meijden is de derde editie van zijn Stiletto-productie dankzij vakvrouw Bloemen 'de perfecte mix van alle C's' geworden. "Karin is de enige vedette in ons land die totaaltheater kan maken met haar hoge C, gecombineerd met circus, cabaret, chanson, comedy en clownerie."

Voor dat stukje clownerie krijgt de show hulp van Karel de Rooij, Mini van het legendarische variété-duo Mini & Maxi. Bloemen: "Karel heeft met de band een waanzinnige clowneske act bedacht, zo ontzettend spectaculair en snel en grappig. Echt gebaseerd op hoe de traditionele clown, zoals Popov, het vroeger deed."

Kledingwissels

De repetities voor de show zijn vorige week begonnen en voordat Cirque Stiletto op 3 september in DeLaMar in première kan, moet er nog even flink worden geoefend. Bloemen kijkt nog een beetje op tegen alle kledingwissels die ze voor haar kiezen krijgt. "Dat is de grootste uitdaging. Ik moet zeventien kostuums op tijd aan en uit zien te krijgen."

Van 2 tot en met 20 september is Cirque Stiletto 3 te zien in het DeLaMar Theater in Amsterdam. Daarna gaat de productie tot begin volgend jaar op tournee langs verschillende theaters.

Karin Bloemen laat zich niet optakelen
Karin Bloemen laat zich niet optakelen (Foto: BuzzE)

PowNed gaat in beroep in zaak-Hoes

Omroep PowNed is teleurgesteld in de uitspraak van de rechtbank in Amsterdam en blijft van mening dat uitzending van de beelden van een privéafspraak van Onno Hoes gerechtvaardigd was. De omroep gaat in hoger beroep zodra de bodemprocedure is afgerond en de rechtbank een definitieve uitspraak doet, kondigt advocaat Cor Hellingman aan.

,,Anders dan de rechtbank, blijven we van mening dat er wel degelijk sprake is van een misstand die publicatie van de opnamen rechtvaardigt", zegt Hellingman namens de omroep. PowNed blijft achter de keuze staan om beelden uit te zenden die met een verborgen camera zijn gemaakt, benadrukt de advocaat.

De rechter oordeelde woensdag dat PowNed geen stiekem gemaakte opnames van afspraakjes van de burgemeester van Maastricht met een jongeman had mogen uitzenden. De rechtbank is het met Hoes eens dat hij hiermee in zijn eer en goede naam is aangetast.

PowNed gaat in beroep in zaak-Hoes
PowNed gaat in beroep in zaak-Hoes (Foto: ANP)

De beste covers van Leonard Cohen's Hallelujah

Velen vinden Leonard Cohen's 'Hallelujah' de mooiste muzikale compositie ooit, en ondergetekende is daar één van. In dit item niet alleen het origineel, maar ook een aantal van de allermooiste covers van dit ingetogen stuk emotie. Van grote sterren tot volslagen onbekenden.

De compositie is zó fantastisch dat het bijna onmogelijk is dit nummer slecht uit te voeren, maar dit zijn een paar van de allermooiste versies.

Overheden vragen steeds meer info van Twitter

Politie, justitie en inlichtingendiensten willen steeds meer weten over mensen op Twitter. De berichtensite kreeg in de eerste helft van dit jaar 4363 verzoeken om informatie. Dat is 52 procent meer dan bij het vorige halfjaarrapport eind vorig jaar. Dat heeft Twitter woensdag bekendgemaakt.

Nederland vroeg in de eerste zes maanden achttien keer om informatie over in totaal 25 accounts. Een derde van de verzoeken werd toegewezen. Vorig jaar wilde Nederland vier keer informatie hebben over bij elkaar acht accounts.

In iets meer dan de helft van de gevallen werkt Twitter mee. Met de 4363 verzoeken vroegen de overheden informatie op over in totaal 12.711 accounts. In de tweede helft van 2014 wilden de diensten de gegevens hebben over 7144 accounts. Dat is een toename van 78 procent.

De meeste verzoeken komen uit de Verenigde Staten (2436), Japan (425), Turkije (412), Groot-Brittannië (299) en Frankrijk (139). India deed minder aanvragen, maar daarbij ging het wel om bijna 3000 accounts.

Overheden vragen steeds meer info van Twitter
Overheden vragen steeds meer info van Twitter (Foto: ANP)

Siberië kampt met hevige bosbranden

De bosbranden die Siberië al maanden teisteren, breiden zich nog steeds uit. De branden hebben zich woensdag verspreid rond het Baikalmeer, het diepste zoetwatermeer op aarde. De oevers van het meer zijn gehuld in rook. Bewoners krijgen het advies in hun huis te blijven en ramen en deuren te sluiten.

Sinds de branden in het voorjaar uitbraken, is er al 140.000 hectare bos afgebrand. Dat is een gebied dat ongeveer zo groot is als de provincie Utrecht. Volgens de lokale autoriteiten is de brandstichting de oorzaak van de bosbranden.

Siberië kampt met hevige bosbranden
Siberië kampt met hevige bosbranden (Foto: ANP)

Noord-Korea executeert vicepremier

De vicepremier van Noord-Korea is in mei geëxecuteerd. Dat meldde het staatspersbureau Yonhap van aartsvijand Zuid-Korea woensdag. Volgens Seoul had Choe Yong-gon aangegeven dat hij het niet eens was met leider Kim Jong-un. Berichten uit het gesloten regime zijn heel moeilijk te controleren.

Kim had eind 2013 zijn oom Jang Song-thaek laten executeren. Jang was ooit de op een na machtigste man in het land, maar viel in ongenade. Kim beschuldigde hem van het beramen van een staatsgreep.

Enkele maanden geleden meldde Zuid-Korea dat de minister van Defensie in het noorden was geëxecuteerd. Hij zou zijn weggedommeld tijdens een militair evenement. Dat bericht werd later tegengesproken en het is niet duidelijk geworden wat hem is overkomen.

De 32-jarige Kim Jong-un is sinds 2011 aan de macht in Noord-Korea. Hij volgde zijn overleden vader Kim Jong-il op.

Noord-Korea executeert vicepremier
Noord-Korea executeert vicepremier (Foto: ANP)

Vluchtelingen Kos opgesloten in stadion

De Griekse politie heeft op het eiland Kos meer dan duizend vluchtelingen opgesloten in een stadion, in een poging de orde op het eiland te herstellen. Dat meldde de Britse krant The Guardian woensdag.

Een woordvoerster van Artsen zonder Grenzen spreekt in de krant kritisch over de actie van de Grieken. "Het is de eerste keer dat we dit in Griekenland zien, mensen die opgesloten worden in een stadion en bewaakt worden door de oproerpolitie. We hebben het hier over moeders met kinderen en ouderen. Ze zitten daar opgesloten nadat ze lang in de volle zon hebben doorgebracht", aldus de woordvoerster.

Volgens de hulporganisatie zijn veel vluchtelingen door de hitte flauwgevallen en kreeg een persoon een epileptische aanval.

Vluchtelingen Kos opgesloten in stadion
Vluchtelingen Kos opgesloten in stadion (Foto: ANP)

Nieuw deel A Boy and his Blob in de maak

Majesco Entertainment gooit het roer om. Het bedrijf krijgt een nieuwe CEO en verandert haar aanpak in ontwikkeling. De focus ligt niet meer op retailgames, maar op downloadbare titels voor consoles, pc en smartphones. Vertrekkend CEO, Jesse Suton, heeft dit laten weten in een open brief aan aandeelhouders.

Het meest interessante voor ons gamers is echter de aankondiging van twee nieuwe games. De eerste game is Glue, maar de tweede titel zal menig gamer meer zeggen: een nieuw deel voor A Boy and his Blob. Deze titels komen allebei in de komende twee kwartalen beschikbaar op 'new-gen' en in een enkel geval ook op pc. Meer details hierover volgen snel.

Jesse Suton wordt overigens opgevolgd door David Rector.

A Boy and his Blob

RTL Nieuws krijgt MH17-documenten niet

Minister Ard van der Steur (Veiligheid en Justitie) wil geen documenten vrijgeven over het optreden van het kabinet in de nasleep van de aanslag op een toestel vol Nederlanders boven Oekraïne vorig jaar. Dat meldt RTL Nieuws, dat om de informatie had gevraagd met een beroep op de Wet openbaarheid van bestuur.

RTL Nieuws wil onder meer inzage in de besluiten en besluitenlijsten van het crisisteam van het kabinet na de MH17-ramp, om de gang van zaken te kunnen reconstrueren. Volgens RTL Nieuws weigert Van der Steur de openbaarmaking van die besluiten en besluitenlijsten omdat ze verweven zouden zijn met meningen van ambtenaren en politici; een reden om informatie niet vrij te hoeven geven.

RTL Nieuws: "Wij vinden het onnavolgbaar dat de minister niet beter zijn best doet om méér informatie openbaar te maken. Natuurlijk snappen wij dat niet alles op straat gegooid kan worden. Maar feiten en besluiten achterhouden? We gaan de beslissing eens goed bestuderen en kijken of een gang naar de rechter wenselijk en zinvol is".

Het ministerie van Veiligheid en Justitie was woensdag niet onmiddellijk bereikbaar voor commentaar.

RTL Nieuws krijgt MH17-documenten niet
RTL Nieuws krijgt MH17-documenten niet (Foto: ANP)

Veel indies in trailer Runbow

Runbow heeft in korte tijd de bijnaam 'Super Indie Bros.' bemachtigd. De nieuwste trailer voor de party-game, in de maak voor de Nintendo Wii U-eShop, toont namelijk veel speelbare personages uit bekende indie-games.

Zo zien we onder andere Gunvolt uit Azure Striker Gunvolt, Clone uit Stealth Inc. en Shovel Knight uit Shovel Knight in de trailer terug. Runbow is een party-game voor Wii U, waarin er onder andere een multiplayer is voor negen personen en een plaform-uitdaging die ruim dertig minuten duurt. Benieuwd naar de game? Bekijk dan snel de trailer hieronder.

Geheime boodschap op Pluto: 'Allah houdt van Mohammed'

Het is nog maar kort geleden dat de ruimtesonde New Horizons na een lange reis van bijna tien jaar bij Pluto arriveerde. De haarscherpe foto's die zijn genomen van de dwergplaneet zijn een bron van speculatie, zo ook onder IS fanaten.

Op een van de websites van de kalifaatpromoters, normaliter gebruikt voor onthoofdingen en andere mensonterende beelden, is een verhaal geschreven door een fanatieke IS-astroloog. Daarin beweert hij dat er op de foto's van Pluto, naast het 'hart', Arabische tekens staan. Die zijn geheel in de stijl van de alom bekende 'I Love New York' t-shirts, alleen staat op Pluto de boodschap; 'Allah Loves Mohammed'.

Ook de manen van de Pluto zijn niet veilig voor het woord van de profeet. Zo zou op Charon ook het Arabische teken voor Mohammed staan en wordt het met Hydra wel erg bont gemaakt. Hoewel er van die maan slechts een zeer wazige foto is verschenen, ziet de schrijver duidelijk dat de maan de vorm heeft van het Mohammed teken. Daarom moet volgens hem Hydra worden omgedoopt tot 'Maan van Mohammed'.

Pluto is nog niet zo heel lang onderwerp van vreemde theorieën over mogelijk verbogen boodschappen. Het is vooral de planeet Mars waar de meest wilde verhalen over rondspoken. Of de boodschap op Pluto afkomstig is van het opperwezen blijft nog een onbeantwoorde vraag.

Pluto (Foto: Nasa.gov)
Pluto (Foto: Nasa.gov)

Wereldkampioen 1993 gaat voor recorddeelname WK atletiek

De 45-jarige Spaanse snelwandelaar Jesus Angel Garcia gaat als er niks raars gebeurt deze maand in Beijing geschiedenis schrijven. De Spaanse atletiekbond heeft bekendgemaakt dat Garcia is geselecteerd voor het WK, dat over anderhalve week in de Chinese hoofdstad begint. Voor Garcia wordt het zijn twaalfde WK-deelname op rij, een record.

De specialist op de 50 kilometer maakte in 1992 zijn debuut op het allergrootste podium en werd tiende bij de Olympische Spelen in Barcelona. Een jaar later pakte hij in Stuttgart op zijn eerste WK direct de wereldtitel. In de vele jaren daarna deed hij, altijd op de 50 kilometer, mee aan de Spelen van 1996 (niet gefinished), 2000 (twaalfde), 2004 (vijfde), 2008 (vierde) en 2012 (negentiende). 

De lijst met WK-deelnames van Garcia is nog een stuk indrukwekkender: 1993 (goud), 1995 (vijfde), 1997 (zilver), 1999 (niet gefinished), 2001 (zilver), 2003 (zesde), 2005 (gediskwalificeerd), 2007 (gediskwalificeerd), 2009 (brons), 2011 (gediskwalificeerd) en 2013 (twaalfde). Hij had het record van elf WK-deelnames al samen in handen met Susana Feitor, een snelwandelaarster uit Portugal die in 2005 WK-brons won. Feitor is dit jaar reserve in het Portugese team en zou het record dus nog kunnen delen met Garcia, mits ze alsnog opgeroepen wordt. 

Jesus Angel Garcia nadat hij in 1993 de wereldtitel veroverde op de 50 kilometer (Foto: Getty)

Serviër Gacinovic naar Frankfurt

Eintracht Frankfurt heeft de talentvolle Serviër Mijat Gacinovic voor vier jaar aan zich gebonden. De aanvaller (20) komt per direct over van Vojvodina Novi Sad, waar hij ondanks zijn jonge leeftijd al aanvoerder was. Gacinovic won eerder dit jaar met Servië het wereldkampioenschap voetbal voor spelers onder twintig jaar.

Bij de formatie uit de Duitse Bundesliga wordt de vleugelspits ploeggenoot van spits Luc Castaignos, die eind juni van FC Twente overkwam. Eintracht Frankfurt begint de competitie zondag met een uitwedstrijd tegen VfL Wolfsburg.

Serviër Gacinovic naar Frankfurt
Serviër Gacinovic naar Frankfurt (Foto: ANP)

CivCraft wil alle game-genres zijn

CivCraft wil een spel worden dat alles kan volgens de Kickstarter-pagina die is opgezet. Sandbox, rts, rpg én shooter. Het bedrag van 12.500 euro dat volgens het Kickstarter-doel moet worden bereikt is al bijna gehaald en het heeft nog 32 dagen te gaan om het laatste beetje bij elkaar te schrapen.

Of dit spel ten onder gaat aan zijn eigen ambitie of dat het een zeldzaam creatieve parel wordt moet natuurlijk nog blijken maar we zijn fan van de meeste van de genoemde genres dus we houden de ontwikkeling van CivCraft in de gaten.


Hoes: het doel is bereikt

Oud-burgemeester Onno Hoes van Maastricht is blij met de uitspraak van de rechter dat omroep PowNed heimelijk gemaakte opnames van privéafspraakjes van hem met een jongeman niet had mogen uitzenden, de verspreiding moet stoppen en moet zorgen dat ook zoekmachines niet langer het gewraakte materiaal weergeven. "Het doel is bereikt. De rechter vindt dat mensen die een publieke functie vervullen niet vogelvrij zijn", laat advocaat Kalff weten namens Hoes.

Kalff laat weten dat de rechtbank duidelijk heeft gemaakt dat onterecht inbreuk is gemaakt op het privéleven van Hoes. "Er was volgens de rechter geen sprake van een misstand. Een geheime camera was een te zwaar middel. Ook is er geen wederhoor gepleegd".

Er loopt nog een procedure van Hoes. Daarin wil Hoes dat de rechter bepaalt dat het uitzenden van de beelden onrechtmatig was om zo eventueel aanspraak te kunnen maken op een schadevergoeding.

De gemeente Maastricht waar Hoes ten tijde van de gewraakte uitzending burgemeester was, wil niet reageren. Het gaat om een privézaak, aldus een woordvoerder. Hoes stapte na de 'onthullingen' over zijn privéleven op als burgemeester.

Hoes: het doel is bereikt
Hoes: het doel is bereikt (Foto: ANP)

Karlovic slaat 10.000e ace

De Kroatische tennisser Ivo Karlovic heeft bij het ATP-toernooi in Montreal de tienduizendste ace van zijn loopbaan geslagen. De Canadees Milos Raonic was het slachtoffer. De 36-jarige Karlovic ramde in zijn met 7-6 en 7-6 gewonnen partij 22 keer een opslag binnen de lijnen, die niet meer werd teruggeslagen. Hij bracht daarmee zijn totaal op 10.004 in 527 profpartijen.

Op de eeuwige ranglijst heeft de 2.11 meter lange Kroaat alleen zijn landgenoot Goran Ivanisevic voor zich. Die voormalig winnaar van Wimbledon kwam in zijn loopbaan tot 10.183 aces in 895 partijen. "Dat is natuurlijk mijn doel", zei Karlovic. "Hopelijk lukt me dat dit jaar nog."

Karlovic slaat 10.000e ace
Karlovic slaat 10.000e ace (Foto: ANP)

Ontvoerde Kroaat in Egypte onthoofd

Een dertigjarige Kroaat die in Egypte was ontvoerd, is onthoofd. Terroristen die banden hebben met Islamitische Staat hebben woensdag foto's verspreid. Dat meldt de organisatie SITE, die terroristen volgt.

De man werkte voor het Franse bedrijf CGG, vooral actief als dienstverlener in de olie- en gassector. Hij was op 22 juli ontvoerd toen hij op weg was naar Caïro. Vorige week publiceerden de ontvoerders een video. Ze dreigden de man te doden als Egypte niet binnen 48 uur gevangen moslimvrouwen zou vrijlaten. Dat gebeurde niet.

Het is voor zover bekend de eerste keer dat een westerling in Egypte is onthoofd.

'Kanye West wil vliegverbod boven woning'

Kanye West maakt zich hard voor een vliegverbod boven zijn optrekje in Los Angeles. Volgens In Touch is de 38-jarige rapper handtekeningen van zijn beroemde buren aan het verzamelen om het verbod voor elkaar te krijgen.

"Kanye stond op de stoep bij Drake, LeAnn Rimes en David Boreanaz en vroeg om hun steun", weet een ingewijde. "Iedereen vindt het een geweldig plan, dus hij is druk bezig met een petitie. Hij wil dit voor elkaar krijgen."

Kanye zou zich zorgen maken over het gebrek aan privacy voor zijn gezin. De rapper en zijn vrouw Kim Kardashian verwachten eind dit jaar hun tweede kind. West en de realityster verwelkomden in juni 2013 dochter North. "Het gaat hem allemaal om het beschermen van North en Kim."

'Kanye West wil vliegverbod boven woning'
'Kanye West wil vliegverbod boven woning' (Foto: BuzzE)

Gebroken neus voor PSV'er Pereiro

De Uruguayaanse nieuwkomer Gastón Pereiro heeft aan zijn competitiedebuut bij PSV een gebroken neus overgehouden. Pereiro kwam in de slotfase van het duel met ADO Den Haag (2-2) als invaller in het veld maar een botsing maakte na iets meer dan tien minuten een eind aan zijn eerste wedstrijd in de eredivisie. De twintigjarige vleugelaanvaller viel geblesseerd uit.

Voor Pereiro wordt een gezichtsmasker gemaakt zodat hij toch in actie kan komen. De nieuweling is volgens PSV zondag gewoon inzetbaar in de eerste thuiswedstrijd tegen FC Groningen.

Memphis Depay speelde in het seizoen 2013-2014 voor PSV ook enkele duels voor met een masker vanwege een barstje in zijn oogkas.

Gebroken neus voor PSV'er Pereiro
Gebroken neus voor PSV'er Pereiro (Foto: ANP)

PowNed zat fout met heimelijk filmen Hoes

Omroep PowNed had geen heimelijk gemaakte opnames van een privéafspraak van voormalig burgemeester van Maastricht Onno Hoes mogen uitzenden. Dit heeft de rechtbank in Amsterdam woensdag bepaald in een uitspraak in de civiele zaak die Hoes tegen de omroep had aangespannen over de stiekem opgenomen beelden van afspraakjes die hij had met een jongeman.

PowNed moet ervoor zorgen dat de onrechtmatige fragmenten niet meer via zoekmachines op internet te vinden zijn. Omdat de beelden volgens de rechtbank deels gemanipuleerd zijn uitgezonden, moet de omroep een kopie van de originele beeld- en geluidsopnamen aan Hoes geven.

Volgens Hoes heeft de omroep op ongeoorloofde wijze inbreuk gemaakt op zijn persoonlijke levenssfeer en is zijn eer en goede naam aangetast. Naar aanleiding van de uitzending kondigde Hoes zijn vertrek als burgemeester aan.

Tijdens de rechtszaak in juni bleek dat de beelden al door de omroep waren verwijderd van de website en van uitzendinggemist.nl.

PowNed zat fout met heimelijk filmen Hoes
PowNed zat fout met heimelijk filmen Hoes (Foto: ANP)

Premier Libië treedt af na kritiek op beleid

Abdullah al-Thinni treedt terug als premier van Libië. Dat heeft hij dinsdagavond laat bekendgemaakt in een televisie-interview. Thinni zei dat hij zondag zijn ontslag zal indienen bij de Tweede Kamer van het land. Hij maakte zijn aftreden bekend, nadat de interviewer hem vragen had gesteld over felle kritiek van Libiërs op zijn kabinet.

Thinni had de leiding over de internationaal erkende regering die opereerde vanuit hotels in de oostelijke stad Bayda. De Libische hoofdstad Tripoli is in handen van een rivaliserende regering. Veel Libiërs klaagden dat de regering weinig tot niets heeft veranderd aan het in chaos verkerende land. Vanwege de burgeroorlog in Libië is de veiligheidssituatie verslechterd en zijn er tekorten aan brandstof en medicijnen.

Thinni reageerde geërgerd op de vragen van de journalist in het televisie-interview. Toen hem werd gevraagd wat hij zou doen als er wordt geprotesteerd tegen zijn regering, antwoordde hij met: "Tegen mij hoeft niemand te protesteren, want ik treed terug."

Premier Libië treedt af na kritiek op beleid
Premier Libië treedt af na kritiek op beleid (Foto: ANP)

Meer gas uit Noordzee halen 'goed nieuws'

Werkgeversorganisatie VNO-NCW vindt het "goed nieuws" dat minister Henk Kamp van Economische zaken meer gas uit de de Noordzee wil gaan halen. Extra gaswinning op zee levert volgens de ondernemers niet alleen meer werk op in de gassector, het is ook een stimulans voor de Nederlandse economie als geheel.

Kamp liet woensdag weten dat hij onderzoekt of hij de NAM, Total en andere oliebedrijven met fiscale of andere maatregelen zo ver kan krijgen dat ze het moeilijk winbaar aardgas in de bodem van de Noordzee tóch naar boven halen.

VNO-NCW is blij dat de bewindsman extra gaswinning wil stimuleren. Een woordvoerder van de organisatie merkte daarbij op dat het bericht ook betekent dat Nederland meer gas onder de Noordzee beschikbaar heeft dan eerder werd aangenomen.

Meer gas uit Noordzee halen 'goed nieuws'
Meer gas uit Noordzee halen 'goed nieuws' (Foto: ANP)

Evolve krijgt hunter Jack erbij

2K en Turtle Rock Studios hebben vandaag aangekondigd dat Jack, een nieuwe Trapper-class, beschikbaar is voor Evolve op pc, Xbox One en PlayStation 4. Daarnaast is ook de gratis nieuwe Arena Mode Map 'Murder Pits' en de gratis nieuwe 'Hunt 2.0'-modus verkrijgbaar.

In Evolve jagen vier spelers als hunters op een andere gamer die een monster bestuurt. Het nieuwe Hunting Season 2 is een seizoenspas waarmee je nu toegang krijgt tot Jack, een nieuwe Trapper. Hij noemt zichzelf The Jackal. Hij gebruikt twee pistolen, een survey satelliet om het monster te vinden en te vangen en zijn repulsor handschoenen om het monster tijdelijk te stoppen. 

Vandaag komt er ook Hunt 2.0 uit, waardoor de hunt-modus van Evolve gepatched wordt met betere matchmaking, uitgebreidere leaderboards en meer aanpassingen. Zo kun je kiezen alleen als jager of monster te spelen in opeenvolgende games, en zul je niet midden in een match binnen komen wandelen.

De Hunting Season 2 pas voor Evolve kost € 24.99 en is uit voor Xbox One, PlayStation 4 en pc. De seizoenspas gaat in de loop van de komende maanden Lennox, nog twee andere jagers en een nieuw monster beschikbaar stellen. 

The Incredible Adventures of Van Helsing - Final Cut

De reeks Van Helsing van NeocoreGames heeft in totaal meer dan 1 miljoen exemplaren verkocht. Het eerste deel was een doorslaand succes, maar de twee opvolgers werden geplaagd door bugs. Om de fans tegemoet te komen heeft NeocoreGames nu alle drie de delen in een spel gepropt met verbeteringen overal, extra content en bepaalde irritante levels zijn optioneel gemaakt. Neocore noemt dit The Incredible Adventures of Van Helsing – Final Cut.

Focus Home gaat kleurrijk Shiness helpen

De Franse indie studio Enigami heeft met de RPG Shiness een succesvolle Kickstarter-campagne afgerond. Ze waren op zoek naar ondersteuning om de game in het begin van 2016 te kunnen afronden en die hebben ze gevonden. Focus Home Interactive raakte geïnteresseerd door het project en heeft besloten de studio hierbij te helpen.

Shiness is een RPG die je mee zal nemen op een reis door een universum dat op de rand van de afgrond staat als gevolg van de versplintering van de planeet Mahera. Speel als Chado en zijn metgezellen en reis door de hemelse eilanden op hun vliegende schip. Na neergestort te zijn op een van de meest vijandige eilanden, bevind je je middenin een conflict tussen meerdere koninkrijken. Maar er is een kans dat deze explosieve situatie een vreedzame afloop krijgt dankzij Chado's nieuwe, unieke vermogen om de Shiness waar te nemen en met de mysterieuze, met magie doordrongen geest te communiceren.

Shiness komt uit op PlayStation, Xbox, pc, Mac OS en Linux, als we de Franse website moeten geloven.

Nederlands kopstuk IS gedood

Heuglijk nieuws uit Islamitische Staat. Niemand minder dan de 'Nederlander' Abu Mohammed al-Hollandi is afgelopen nacht de pijp uitgegaan.

Abu werd vorig jaar wereldberoemd in Nederland. De terrorist riep vorig jaar op Facebook op tot een 'stevige daad' tegen de Nederlandse overheid.

Chung lanceert FIFA-campagne in Frankrijk

De Zuid-Koreaan Chung Mong-joon start zijn campagne om het voorzitterschap van de FIFA volgende week maandag in Frankrijk, het land van zijn belangrijkste tegenstander Michel Platini. Dat heeft het team van de 63-jarige miljardair, grootaandeelhouder van autofabrikant Hyundai, woensdag bekendgemaakt.

De officiële bekendmaking wordt gedaan in een hotel in Parijs. "We hebben gekozen voor Parijs omdat dit de plek is waar de FIFA is geboren. Onze campagne richt zich op het laten herleven van de oorspronkelijke gedachte van de belangrijkste voetbalbond", aldus het kantoor van Chung tegen persbureau Reuters. De Koreaan zat in het verleden in het uitvoerend comité van de FIFA.

De verkiezing om de opvolging van Sepp Blatter wordt op 26 februari 2016 gehouden.

Chung lanceert FIFA-campagne in Frankrijk
Chung lanceert FIFA-campagne in Frankrijk (Foto: ANP)

Juweliersvrouw Deurne niet vervolgd

Juweliersvrouw Marina die vorig jaar twee Finnen doodschoot tijdens een overval op juwelierszaak Goldies, wordt definitief niet vervolgd. Dat heeft het gerechtshof in Den Bosch bepaald, liet advocaat Bénédicte Ficq woensdag weten.

Het Openbaar Ministerie concludeerde eerder dat de juweliersvrouw vorig jaar het vuur opende uit noodweer om haar echtgenoot te verdedigen en dat ze niet vervolgd zou worden. Maar de nabestaanden van de arme gedode overvallers vroegen de rechter zich over de zaak te buigen. Advocaat Ficq spande om die reden een zogeheten artikel-12-procedure aan.

Juweliersvrouw Deurne niet vervolgd
Juweliersvrouw Deurne niet vervolgd (Foto: ANP)

Mafia III gaat sfeer bouwen in New Orleans

Met Mafia III wil ontwikkelaar Hangar 13 een gedetailleerde historische setting namaken. In onderstaande dagboek leggen ze in het kort uit wat ze met dit deel van plan zijn qua setting.

Dit keer speelt de serie zich af in New Orleans in 1968. In deze periode is er veel racisme en discriminatie met als hoogtepunt de moord op Martin Luther King. Er zullen dan ook verwijzingen zijn naar gebeurtenissen rondom de burgerrechtenbeweging. De muziek in die tijd gaat in ieder geval een toffe soundtrack opleveren met bijvoorbeeld artiesten als The Rolling Stones en The Kinks.

Mafia III komt in 2016 uit op pc, PlayStation 4 en Xbox One.

Hondje Uggie uit The Artist overleden

Uggie, het hondje dat wereldberoemd werd dankzij de film The Artist, is vrijdag overleden. De dertienjarige jack russel kreeg in Los Angeles een spuitje. Uggie was al een tijd ziek.

De viervoeter had een tumor in zijn prostaat. Zijn baasje Omar Von Mueller vond het moeilijk de knoop door te hakken en Uggie in te laten slapen, zei hij tegen TMZ. Uggie kreeg de laatste weken steeds meer last van de tumor.

Met zijn rol in The Artist, dat vijf Oscars won, vergaarde Uggie wereldfaam. De jack russel won onder meer een Golden Collar Award en hij mocht zijn pootafdrukken achterlaten op de Hollywood Walk of Fame. Daarmee werd Uggie het eerste dier dat vereeuwigd werd in de beroemde straat.

Sarah Clifford, die Uggie trainde, noemt de viervoeter een 'perfect terriertje' en herinnert zijn tomeloze energie. "Hij heeft voor altijd een plekje in mijn hart en ik zal zijn voorliefde voor kip en hotdogs nooit vergeten."

The Artist-hond Uggie overleden
The Artist-hond Uggie overleden (Foto: BuzzE)

Zeer grote brand industrieterrein Zoetermeer

Een bedrijfspand op een industrieterrein in het oosten van Zoetermeer is dinsdagavond in de as gelegd door een zeer grote brand. Bij de brand kwam veel rook vrij. De brandweer gaf even na 01.30 uur het sein brand meester. Er zijn geen gewonden gevallen.

De brand was in een pand aan de Edisonstraat waarin meerdere bedrijven zitten. Er kwamen berichten over explosies. De brandweer zei dat er "een aantal klappen te horen is geweest''. Meetteams hebben onderzocht of er asbest is vrijgekomen. Dat bleek niet het geval te zijn.

De brandweer wist te voorkomen dat de brand oversloeg op andere gebouwen.

Zeer grote brand industrieterrein Zoetermeer
Zeer grote brand industrieterrein Zoetermeer (Foto: ANP)

Goede start Twente-vrouwen in CL

De voetbalsters van FC Twente zijn het kwalificatietoernooi voor de Champions League goed begonnen. De ploeg van trainer Arjan Veurink versloeg Ferencváros dinsdagavond op het veld van ATC'65, de Hengelose amateurclub van voorzitter Joop Munsterman, met 2-0. Tashira Renfurm en Renate Jansen scoorden na rust tegen de Hongaarse kampioen.

Twente speelt deze week in eigen omgeving verder nog tegen FC Jeunesse Junglinster uit Luxemburg en ASA Tel-Aviv. De Israëlische voetbalsters wonnen die onderlinge confrontatie in Oldenzaal met 5-1. Eden Avital en Sarit Shenar maakten ieder twee treffers. Alleen de nummer één van de poule gaat door naar het hoofdtoernooi met de beste 32 clubs van Europa.

Goede start Twente-vrouwen in CL
Goede start Twente-vrouwen in CL (Foto: ANP)

Clinton draagt mailserver over aan justitie

Hillary Clinton heeft haar advocaat opgedragen haar e-mailserver en harde schijf over te dragen aan het ministerie van Justitie. De 67-jarige politicus raakte eerder in opspraak, omdat ze de privéserver heeft gebruikt voor zakelijke e-mails toen ze minister van Buitenlandse Zaken was. Al die e-mails komen nu in handen van de autoriteiten, meldde CNN woensdag.

Volgens de krant The Washington Post heeft het juridische team van Clinton de server en harde schijf al overgedragen aan de recherchedienst FBI.

Het ministerie van Justitie maakte eind juli bekend dat er mogelijk onderzoek komt naar het gebruik van de privéserver en het persoonlijke mailadres door Clinton. Ze had om veiligheidsredenen een e-mailadres van de overheid moeten gebruiken. Doordat ze een privéadres gebruikte, bleven veel mails buiten het zicht van het parlement en haar collega's. De FBI onderzoekt of er geen geheimen op straat zijn komen te liggen.

Gevoelige informatie

De 67-jarige Clinton is in de running om mee te doen aan de volgende presidentsverkiezingen namens de Democratische Partij. Ze heeft eerder al een selectie e-mails overgedragen aan het ministerie van Justitie vanwege onderzoek naar de aanslag op een Amerikaanse ambassade in Libië in 2012.

Een aantal van de e-mails dat nog niet openbaar is gemaakt wordt waarschijnlijk geheim gemaakt. Volgens het ministerie van Binnenlandse Zaken gaat het om mails met gevoelige informatie die in 2009 en 2011 zijn terechtgekomen op computers waarop geen geheimen bewaard mogen worden. Het ministerie wil op verzoek van veiligheidsdiensten die e-mails alsnog achter slot en grendel krijgen.

Clinton draagt mailserver over aan justitie
Clinton draagt mailserver over aan justitie (Foto: ANP)

Meisje (15) aangevallen door 50 jongeren in Beverwijk

Op de kermis van Beverwijk heeft een groep van zo'n 50 pislaffe jongeren een 15-jarig meisje belaagd. Er zijn drie aanhoudingen verricht, meldt de politie.

Volgens een getuige werd het het meisje door de groep geslagen en geschopt. Op de Facebookpagina 'Je bent Beverwijker als' schrijft een getuige hoe hij toevallig voorbij kwam fietsen en geen moment twijfelde. Hij trok het meisje en haar vrienden uit de groep weg en nam ze mee richting de Breestraat.

Volgens de getuige was de groep inmiddels gegroeid tot zo'n 60 tot 70 personen waarna ze het meisje opnieuw aanvielen. De man belde 112 en probeerde vervolgens de menigte uit elkaar te drijven.

Op facebook melden getuigen dat de groep bestond uit zowel Marokkaanse als Nederlandse jongeren die mogelijk een stuk ouder waren dan het slachtoffer. Ook is er iemand die beweert dat het slachtoffer niet 15, maar slechts 13 jaar oud zou zijn.

De ruzie zou zijn ontstaan nadat het slachtoffer ruzie kreeg met een ander meisje.

De jongeren kozen het hazenpad toen de politie op kwam draven.

Friday the 13th gaat verder als tv-serie

Hannibal Lecter en Ghostface zijn niet de enige horrorfiguren die het kleine scherm opzoeken. Ook Jason Voorhees zal zijn opwachting maken in een eigen televisieserie bij de Amerikaanse zender The CW, nu er een tv-versie van Friday the 13th in ontwikkeling is.

De serie wordt ontwikkeld door Steve Mitchell en Craig Van Sickle, die ooit The Pretender bedachten en schreven voor onder andere 24 en Star Wars: The Clone Wars. De Jason in de tv-serie zou een "sterker gevoel van geaarde realiteit" hebben dan eerdere Friday the 13th-projecten. De serie focust zich op de personages van Crystal Lake die gedwongen worden om de terugkeer van de moordenaar te confronteren.

Het nieuws dat men bezig was een tv-serie van Friday the 13th te ontwikkelen kwam al uit in april 2014. De franchise zelf begon in 1980 en heeft voor twaalf films gezorgd. Het is niet bekend wanneer de serie op tv zal verschijnen, al is het niet onredelijk om te verwachten dat deze in het seizoen 2016-2017 te zien is.

Jason Voorhees
Jason Voorhees

EU veroordeelt oplaaiend geweld Oost-Oekraïne

De strijd tussen het Oekraïense leger en pro-Russische rebellen in het oosten van Oekraïne, is weer opgelaaid. Oekraïne heeft opnieuw zware wapens naar Oost-Oekraïne gestuurd, terwijl dat tegen de regels van het Minsk-akkoord is. De Europese Unie heeft het geweld dinsdag veroordeeld.

Sinds maandagnacht wordt weer hevig gevochten in gebieden die in handen zijn van Kiev. Het zouden de ergste beschietingen in weken zijn. Oekraïne beschuldigt de rebellen van het gebruik van zwaar geschut. Rusland wijst daarentegen naar Kiev.

In het oorlogsgebied geldt momenteel eigenlijk een wapenstilstand. Dat was een van de afspraken uit het Minsk-akkoord, dat in februari werd gesloten om het conflict in Oost-Oekraïne op te lossen. Ook moesten het Oekraïense leger en de rebellen hun zware wapens weghalen.

EU veroordeelt oplaaiend geweld Oost-Oekraïne
EU veroordeelt oplaaiend geweld Oost-Oekraïne (Foto: ANP)

Wielrenner Weening naar Team Roompot

Wielrenner Pieter Weening fietst komend seizoen voor Team Roompot. De ervaren Fries tekent binnenkort voor één seizoen, zo meldt zijn nieuwe ploeg op de eigen website.

De 34-jarige Weening komt over van het Australische WorldTour-team Orica-GreenEdge. Hij was dit seizoen met een veertiende plaats nog de beste Nederlander in Luik-Bastenaken-Luik en kiest nu voor een avontuur bij het Nederlandse Pro Continentale Team.

Michael Zijlaard, teammanager van Team Roompot, is blij dat Weening een stapje terug doet en voor zijn ploeg wil uitkomen. "Hij is al jaren één van de beste Nederlandse profs, wat dat betreft zullen de wielerfans het denk ik erg leuk vinden dat hij volgend jaar in het oranje zal rijden. Bovendien kan Pieter met zijn routine bijdragen aan de verdere ontwikkeling van onze jonge renners."

Wielrenner Weening naar Team Roompot
Wielrenner Weening naar Team Roompot (Foto: ANP)

Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1230
special
Random Pics van de Dag #1229
special
Random Pics van de Dag #1228
special
Random Pics van de Dag #1227
special
Sterren kijken tijdens Comic Film & Manga Fest in Rotterdam
special
VrijMiBabes #202 (not very sfw!)
©FOK.nl e.a.