Nieuwe castleden voor Arrow

Over twee maanden begint seizoen 4 van Arrow met een aflevering getiteld Green Arrow. Dat geeft een interessante nieuwe richting aan voor de serie, die met de naamgeving en de nieuwe outfit wat dichter bij de comics begint te komen. Maar er komt ook weer een aantal nieuwe castleden langs, zoals bleek uit enkele bekendmakingen in de afgelopen dagen.

Parker Young, die ooit begon in Days of Our Lives maar ook rollen had in de sitcoms Suburgatory en Enlisted, zal dit seizoen te zien zijn als Alex Davis, die wordt omschreven als een slimme jongeman, die initieel werkt voor Oliver Queen maar uiteindelijk een romantische interesse wekt in Thea. Deze omschrijving geeft ook weg dat Queen blijkbaar weer in de positie van werkgever komt; mogelijk neemt hij Queen Consolidated weer terug, nadat dit werd overgenomen door Ray Palmer, die in seizoen 4 mogelijk geheel of gedeeltelijk buiten beeld is totdat spinoff Legends of Tomorrow aan de beurt is.

Thea is echter niet de enige die een 'love interest' toegewezen krijgt in het nieuwe seizoen: ook voor Oliver komt er een nieuw persoon langs in de vorm van actrice Elysia Rotaru. 'Olicity'-fans hoeven echter niet direct te vrezen: Rotaru's personage zal voorkomen in de flashbacks, die in elke aflevering van de serie een achtergrond bieden aan Olivers acties of het ontstaan van een situatie in het heden. Veel over haar personage wordt niet verteld, maar volgens producer Marc Guggenheim zal zij een rol spelen die "parallel of mogelijk een contrast is met de relatie met Felicity in het heden."

Een derde cast-bekendmaking weet weinig meer te vertellen dan de naam van de actrice die deze rol zal spelen. Rutina Wesley, momenteel te zien in Hannibal maar voornamelijk bekend als Tara in True Blood, zal zich bij de cast voegen in een nader bekend te maken rol.

Young, Rotary en Wesley voegen zich bij een cast waar eerder al Jimmy Akingbola (Baron Reiter), Neal McDonough (Damien Darhk), Alexander Calvert (Lonnie Machin/Anarky) en Echo Kellum (Mister Terrific) aan werden toegevoegd. Daarnaast zal de crossover met The Flash nieuwe personages voor Legends of Tomorrow introduceren, zoals Falk Hentschel als Hawkman en Casper Crump als Vandal Savage.

Arrow start op 7 oktober met seizoen 4 in de VS. Een startdatum voor de Nederlandse uitzendingen is nog niet bekend.

Arrow: nieuwe 'Green Arrow'-outfit voor Oliver Queen