Relativity Media failliet; films in gevaar

Gisteren heeft Relativity Media, dat onder leiding staat van Ryan Kavanaugh, haar faillissement aangevraagd. Dit betekent een onzekere toekomst voor een aantal films die nog op de planning stonden.

Het ging de laatste tijd al niet goed met het bedrijf. Zo produceerden ze een aantal flops, waaronder The Best of Me, Hector and the Search for Happiness en Earth to Echo. In oktober zou er nog een film moeten gaan uitkomen, genaamd Masterminds. Daar zouden Zach Galifianakis en Owen Wilson de hoofdrollen in gaan spelen. Ook Kidnap, met Halle Berry in de hoofdrol, gaat een onzekere toekomst tegemoet. Die film stond op de planning voor begin 2016.

De films zouden wel gewoon uit gaan komen, als een insider binnen het bedrijf geloofd moet worden. Wel zullen de toekomstige projecten die Relativity had aangetrokken, waarschijnlijk nooit het licht zien. Een mogelijkheid voor die films is om nu over te stappen naar een andere studio en het daar te proberen. Zo is er al een film verplaatst naar Sony Pictures en een naar STX Entertainment.

Relativity Media failliet; films in gevaar (Foto: Deadline)Relativity Media failliet; films in gevaar (Foto: Deadline)