Drie kwartfinales WK onder 20 beslist na strafschoppen, Mali verslaat Duitsland

Zondag werden de kwartfinales gespeeld van het wereldkampioenschap voetbal voor spelers onder 20 jaar in Nieuw-Zeeland. Het opvallende van deze kwartfinales was dat drie van de vier wedstrijden beslist werden na strafschoppen. Alleen Senegal wist Uzbekistan in negentig minuten te verslaan.

Senegal won met 1-0 door een treffer van Mamadou Thiam. Het duel tussen Brazilië en Portugal eindigde in 0-0, waarna de Zuid-Amerikanen sterker waren vanaf de stip: 3-1.

Mali zorgde voor een stunt door de strafschoppen beter te nemen dan Duitsland. Na 90 en 120 minuten stond het 1-1, maar Mali wist de strafschoppenserie met 4-3 te winnen. De Verenigde Staten en Servië hadden de meeste strafschoppen nodig. Achttien keer werd er aangelegd vanaf elf meter. De Serven waren beter en wonnen met 6-5. In de reguliere speeltijd kwamen beide ploegen niet tot scoren.

Woensdag staan de halve finales op het programma. Brazilië speelt dan tegen Senegal en Servië treedt aan tegen Mali. Zaterdag is de finale van het toernooi in Nieuw-Zeeland.