Arbeiders gedood op Pakistaanse bouwplaats

Gewapende lieden hebben zaterdagochtend in het zuidwesten van Pakistan zeker twintig arbeiders doodgeschoten op een bouwplaats voor een nieuwe dam. De aanval vond plaats in de regio Gobdan, in de provincie Baluchistan, waar nationalistische en separatistische groeperingen al jaren tegen de regering vechten. De verantwoordelijkheid voor de aanval is nog niet opgeëist.

De aanvallers overmeesterden acht beveiligers van het werkkamp bij de bouwplaats en schoten de slapende arbeiders dood, zei een woordvoerder van de regering. Er vielen ook drie gewonden. Zestien slachtoffers kwamen uit de provincie Punjab en vier uit Sindh. De acht beveiligers, die uit Baluchistan komen, werden ongemoeid gelaten.

Bij eerdere aanvallen in het zuidwesten van Pakistan zijn ook mensen uit Punjab tot doelwit gemaakt. De noordelijke provincie wordt verweten Baluchistan uit te buiten. De separatisten eisen een substantieel deel op van de aardgasbaten en minerale grondstoffen die in hun regio worden gewonnen. Daarnaast streven ze volledige autonomie van Islamabad na.

De minister van binnenlandse zaken van Baluchistan, Sarfaraz Bugti, liet weten dat de paramilitaire grenspolitie in de nabijgelegen bergen de jacht op de aanvallers heeft geopend.