Pakistan zet troepen in na christelijke rellen

De autoriteiten in Pakistan hebben dinsdag paramilitaire troepen ingezet om te voorkomen dat Pakistaanse christenen opnieuw aan het rellen slaan. De rellen van de afgelopen dagen, waarbij onder meer twee mensen in brand werden gestoken, waren een reactie op aanslagen op twee kerken in Lahore, die zondag aan zeventien mensen het leven kostten. De aanslagen waren het werk van de Taliban.

De troepen hebben zich dinsdag door de stad verspreid, zei de politiechef van Lahore. De laatste slachtoffers worden dinsdag begraven en iedereen die een van de diensten bijwoont zal worden onderworpen aan een rigoureuze veiligheidscontrole.

Na de aanslagen was het twee dagen onrustig in Lahore. Christelijke betogers blokkeerden wegen en raakten slaags met de politie. Twee betogers werden bij een van de blokkades aangereden en kwamen om. Ook elders in het land gingen woedende christenen de straat op. In de steden Faisalabad, Sargodha en Gujranwala werden wegen geblokkeerd. Christelijke scholen bleven maandag gesloten.