Pakistan rouwt om slachtoffers aanslagen kerken

In Pakistan wordt maandag uitgebreid stilgestaan bij de aanslagen op twee kerken van zondag, waarbij vijftien mensen om het leven kwamen. Pakistaanse christenen hebben twee mensen in brand gestoken die volgens hen met de aanslagen te maken hadden.

In de oostelijk gelegen steden Faisalabad en Gujranwala hebben betogers met blokkades het verkeer lamgelegd en ook elders in het land worden protestacties verwacht.

De Pakistaanse scheepvaartminister en christelijke gemeenschapsleider Kamran Michael riep zijn geloofsgenoten op tot kalmte. Op verschillende plaatsen in het land worden maandag gebedsbijeenkomsten en herdenkingen gehouden. Christelijke scholen blijven gesloten.

Twee kerken in de stad Lahore waren doelwit van de aanslag. De bommen gingen tijdens de ochtendmis af. De Taliban hebben de verantwoordelijkheid voor de aanslagen opgeëist.

Minister van binnenlandse zaken Chaundry Nisar Ali Khan noemde de aanslagen tegen christenen een 'onmenselijke daad van terreur'. Volgens hem waren die waarschijnlijk ingegeven door frustratie over het offensief dat het leger sinds juni tegen de militanten voert.