Arrow: een eerste blik op the Atom

Het derde seizoen van Arrow breidt zijn gebruik van personages uit het DC Universe langzaam maar zeker verder uit. Momenteel is de serie bezig met een reeks afleveringen over de oorsprong van de Black Canary, en daarna krijgen kijkers eindelijk een verschijning van The Atom.

De Atom, gespeeld door Superman Returns-acteur Brandon Routh, is al sinds het begin van het seizoen aanwezig in de vorm van Ray Palmer. Hij werkt al een tijdje aan het A.T.O.M.-pak, waarmee hij zich wil mengen in de strijd tegen de misdaad in de stad. De Atom staat erom bekend zichzelf te kunnen verkleinen en is daarmee een DC-tegenhanger van Marvels Ant-Man, die later dit jaar in de bioscopen te zien is. The CW, de Amerikaanse omroep die Arrow uitzendt, heeft deze week een eerste blik op het voltooide A.T.O.M.-pak van Ray Palmer vrijgegeven.

Arrow: Brandon Routh als Ray Palmer/The Atom
Brandon Routh als Ray Palmer/The Atom

Het pak is kleurrijk en voorzien van aardig wat onderdelen. Diverse met elkaar verbonden platen lijken de bulk van het pak te vormen bovenop, in Arrow-stijll, een leren basis. Niet duidelijk is hoe het zit met bewapening en of het verkleinen van de drager van het pak al direct een eigenschap zal zijn, maar het feit is dat een bekende DC-held vanaf 25 februari officieel zijn intrede maakt in de wereld van Arrow.

In een later stadium zal de held ook te zien zijn bij zusterserie The Flash. Dit blijkt uit een Instagram-post van Flash-acteur Grant Gustin.

Arrow is in Nederland te zien bij Veronica. Daar lopen de uitzendingen enkele maanden achter, dus de Atom-introductie vindt vermoedelijk pas in de lente plaats. The Flash is momenteel nog niet in Nederland te zien.