Cast vrouwelijke Ghostbusters-reboot bijna rond

De cast voor de Ghostbusters-reboot is zo goed als rond. Volgens The Hollywood Reporter heeft Sony Pictures in ieder geval Melissa McCarthy al getekend en zijn Kristen Wiig, Lesie Jones en Kate McKinnon in onderhandelingen om zich bij de cast te voegen.

De betrokkenheid van McCarthy en Wiig komt niet als een verrassing. In de gelekte Sony-emails, eind vorig jaar, werden hun namen al genoemd voor de nieuwe Ghostbusters-film, die de verfrissende insteek heeft om niet de originele personages te hercasten, maar het verhaal te vertellen met een vrouwelijke cast. Jones en McKinnon zijn bij het Amerikaanse publiek bekend van hun rollen in Saturday Night Live, wat McKinnon een Emmy-nominatie opleverde.

Ghostbusters zal worden geregisseerd door Paul Feig, die samen met The Heat-schrijver Kate Dippold aan het scenario voor de film werkt. Feig regisseerde McCarthy al eerder in The Heat (naast Sandra Bullock) in 2013 en zowel McCarthy als Wiig in Bridesmaids in 2011.

De ontwikkeling van een derde Ghostbusters-film heeft lang in moeilijk vaarwater gelegen, totdat vorig jaar de originele castleden allemaal hun zegen gaven aan een nieuwe aflevering. Regisseur Ivan Reitman zou terugkeren, samen met in ieder geval Dan Aykroyd, Harold Ramis en Ernie Hudson. Reitman trok zich later echter terug en Ramis overleed, wat Sony ertoe deed besluiten om Feig te benaderen voor een vrouwelijk gedreven reboot.

De nieuwe Ghostbusters zijn vanaf 22 juli 2016 in de Amerikaanse bioscopen te zien.