PSV mist middenvelders tegen Vitesse, NAC gaat versterkingen inzetten

Trainer Phillip Cocu van PSV kan zaterdag in de uitwedstrijd tegen Vitesse nog geen beroep doen op middenvelders Jorrit Hendrix, Oscar Hiljemark en Stijn Schaars. Hendrix heeft klachten rond buik en lies, terwijl Schaars herstellende is van een knieblessure. Hiljemark is wel weer fit, maar speelt vrijdag een helft mee met Jong PSV.

Cocu vindt het prettig om de competitie te hervatten tegen een ploeg als Vitesse. Hij omschrijft het treffen met de nummer tien van de Eredivisie zelfs als een topper. "Iedereen moet meteen bij de les zijn, anders ga je een moeilijke wedstrijd tegemoet", zei Cocu op de website van PSV. "Ik ben zeker gecharmeerd van hun spel, ze zoeken altijd een voetballende oplossing. Het is attractief, maar dat houdt ook bepaalde risico's in. Dat is een onderdeel van hun spel."


NAC Breda treedt zaterdag met een flink gewijzigd elftal aan tegen PEC Zwolle. De tegen degradatie strijdende ploeg heeft met Robert Maaskant niet alleen een nieuwe trainer, maar verwelkomde ook al drie nieuwe spelers: Dirk Marcellis, Menno Koch en Guyon Fernandez.

Met name de verdedigers Marcellis en Koch komen Maaskant goed van pas. Vanwege blessures van Henrico Drost, Kenny van der Weg en Aleksandar Damcevski mist hij de nodige defensieve krachten.

Ook PEC Zwolle heeft met een aantal afwezigen te maken. Zo speelt verdediger Trent Sainsbury met Australië op de Azië Cup en zijn Joost Broerse, Thanasis Karagounis en Max de Boom geblesseerd. Daarnaast is Thomas Lam geschorst. Mede daardoor gaat Aleksandar Bjelica zijn debuut voor PEC maken. De geboren Serviër werd vorige week voor de rest van het seizoen vastgelegd. Of huurling Sheraldo Becker van Ajax zijn eerste minuten maakt, is nog afwachten.