Vormer weer trefzeker voor koploper Club Brugge

Ruud Vormer heeft zondag weer van zich doen spreken bij Club Brugge. De middenvelder zette zijn ploeg in de thuiswedstrijd tegen Racing Genk aan het begin van de tweede helft op voorsprong. Het elftal van trainer Michel Preudhomme liep vervolgens uit naar 4-1 en verstevigde daardoor de eerste plaats in de Belgische competitie. Vormer was vorige week tegen Standard Luik ook al trefzeker.

De bezoekers waren op voorsprong gekomen door Ilombe Mboyo, die scoorde uit de rebound van een gemiste strafschop. Op slag van rust maakte Oscar Duarte gelijk, waarna Vormer in de 55e minuut Club Brugge op voorsprong schoot. Lior Refaelov en José Izquierdo voerden de score verder op. De mannen van Preudhomme gaan aan kop met 41 punten uit twintig duels, gevolgd door Anderlecht met 37.