Halina Reijn houdt niet van schone seks

Halina Reijn heeft in de slaapkamer weinig grenzen als ze verliefd is. "Ik hou ook niet van die knappe Sanex-types, hij mag er best een beetje ruig en wild uitzien", zegt de actrice in Viva.

Hoewel de 38-jarige Reijn onenightstands 'viezig' vindt, pakt ze graag uit als ze een relatie heeft. "Het tegenstrijdige is wel dat ik niks vies vind als ik verliefd ben. Dan ben ik juist obsessief, wil ik alles en hoeft het van mij niet zo clean."

Voor een relatie heeft de actrice het te te druk. "Ik ben heel druk met mijn werk, reis de hele wereld over met toneel, ben bijna nooit thuis. En als ik eens thuis ben, doe ik meestal een film. Het is moeilijk om als zigeuner een fundament op te bouwen", zegt Reijn. "Soms is er wel iets, maar vluchtig. Dat is een beetje de rationele analyse ervan."

Toch kan de actrice wel dromen van een man en een gezin. "Als ik dat plaatje niet in mijn hoofd had, zou ik supergelukkig zijn." Haar zus is wel getrouwd en heeft drie kinderen. "Maar zij zou niet al die activiteiten kunnen doen die ik doe. Dat vind ik een leuke spiegel: ik ben jaloers op haar, zij op mij. Het gras is altijd groener bij de buren."