Van Riessen combineert schaatsen met baanwielrennen

Schaatsster Laurine van Riessen zal haar sport gaan combineren met baanwielrennen. De rijdster van Team Activia zal op de baan de startronde van de teamsprint op zich gaan nemen, zo heeft ze gisteren laten weten.

De baanwielrenners zochten nieuwe talenten en Van Riessen hapte toe. De 27-jarige atlete werkte in de afgelopen dagen een trainingsstage af onder leiding van bondscoach René Wolff en bleek de beste van alle kandidates te zijn. Hoe ze het baanwielrennen gaat combineren met het schaatsen is nog onduidelijk, omdat beide seizoenen elkaar deels overlappen. Daarom gaat Wolff met schaatscoach Jac Orie om tafel om te kijken wat de mogelijkheden zijn.

Van Riessen: "Ik weet niet in hoeverre je alles makkelijk kunt combineren, maar het zal zeker een puzzel worden. Ik denk dat de trainingen vrij goed overeenkomen. Heel veel dingen die zij ook doen, doen wij ook. Wij zitten bij de schaatsploeg sowieso heel veel op de fiets en dat is wel een voordeel. Ik ben gewoon explosief."

Het doel is de Olympische Spelen van 2016 in Rio de Janeiro. Van Riessen vormt samen met een van de talentvolle sprintsters die Wolff al ter beschikking had het duo dat de teamsprint moet gaan rijden.

Van Riessen gaat schaatsen combineren met baanwielrennen (Pro Shots/Erik Pasman)
Van Riessen gaat schaatsen combineren met baanwielrennen (Pro Shots/Erik Pasman)