Alpecin en Giant-Shimano bevestigen overeenkomst

Team Giant-Shimano gaat vanaf komend seizoen verder als Team Giant-Alpecin. Dat heeft de Nederlandse wielerploeg woensdag bevestigd. Het Duitse cosmetische bedrijf fungeert de komende vier jaar als sponsor. Alpecin wordt de eerste Duitse sponsor op het hoogste wielerniveau in vijf jaar.

"Dit is een belangrijk signaal voor het mondiale wielrennen. Ons internationale team krijgt een Duits hart", reageert algemeen manager Iwan Spekenbrink van Giant-Shimano, dat momenteel vijf Duitse renners onder contract heeft. Sprinters Marcel Kitten en John Degenkolb zijn de blikvangers van de ploeg.

De Telegraaf meldde woensdagochtend al dat het budget van de equipe hetzelfde blijft. Voor Giant-Shimano komt een einde aan een periode van onzekerheid. Vorig jaar verloor het team onverwacht hoofdsponsor Argos, waarna uiteindelijk Giant instapte.

Alpecin, een merk van haarverzorgingsproducten met een omzet van tweehonderd miljoen euro, ziet in de samenwerking de ideale mogelijkheid om nieuwe markten aan te boren. Giant-Shimano komt uit in de World Tour en is daardoor verzekerd van startrecht in alle belangrijke koersen.

De komende maanden geven de betrokken partijen verder invulling aan de strategie. "We willen ons versterken, onder anderen met grote Duitse talenten", stelt Spekenbrink. "We hebben veel ideeën zoals talentendagen en trainingskampen. Samenwerken met de Duitse wielerbond is ook een optie om jonge Duitse renners te steunen."