Washington krijgt primeur eerste Canadese finale

De finale van het tennistoernooi in Washington wordt een Canadese aangelegenheid. Milos Raonic (2) drong zaterdag plaatselijke tijd door tot de eindstrijd na een zege in twee sets op thuisspeler Donald Young: 6-4 en 7-5. Vasek Pospisil had drie sets nodig tegen Richard Gasquet: 6-7 (5), 6-3 en 7-5. Het is de eerste Canadese finale ooit op de ATP Tour.

In het vrouwentoernooi was er een Russisch treffen in de halve finale. De als zesde geplaatste Svetlana Koeznetsova rekende simpel af met landgenote Jekaterina Makarova: 6-3 en 6-2. Ze stuit nu op de Japanse Kurumi Nara, die ondanks het verliezen van de eerste set met 6-0 Marina Erakovic uit Nieuw-Zeeland versloeg: 0-6, 6-4 en 6-4.

In Stanford bereikte Anqelique Kerber na een uitputtend gevecht tegen Varvara Lepchenko de finale. De Duitse stapte na twee uur en veertig minuten als winnares van de baan: 4-6, 7-6 (4) en 6-2. Kerber gaat tegen Serena Williams (1), die zich al eerder plaatste, strijden om de vierde toernooizege uit haar carrière en de eerste van dit tennisseizoen.