FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van zondag 3 augustus 2014

Raonic wint ATP-toernooi Washington

Milos Raonic heeft zondag het ATP-toernooi in Washinton, DC op zijn naam geschreven. De als tweede geplaatste Canadees was zijn landgenoot Vasek Pospisil (13) met 6-1 en 6-4 de baas. Voor de 23-jarige Raonic is het zijn zesde ATP-titel in elf finales. Drie keer won hij in San Jose, een keer in Bangkok en een keer in Chennai. Dit jaar stond de teller nog op nul.

In het dubbelspel greep Jean-Julien Rojer de titel. De Curaçaoënaar was samen met zijn Roemeense dubbelpartner Horia Tecau met 7-5 en 6-4 te sterk voor Sam Groth uit Australië en de Indiër Leander Paes.

Rojer en Tecau zijn aan een sterk eerste seizoen samen bezig. Ze wonnen al eerder de titels in Zagreb, Casablanca, Boekarest en Rosmalen. In Rotterdam verloren ze de eindstrijd. Rojer won nog nooit meer dan drie titels in een jaar.

Bertens bereikt hoofdtoernooi Montreal

Tennisster Kiki Bertens heeft het hoofdtoernooi bereikt in Montreal. De Nederlandse nummer 77 van de wereld was in de tweede en laatste kwalificatieronde met 6-3 en 6-4 Christina McHale uit de Verenigde Staten de baas. De Amerikaanse is met een vijftigste plaats op de wereldranglijst hoger geplaatst dan Bertens.

Bertens, die in de eerste kwalificatieronde afrekende met Anna Tatisjvili, maakte in de eerste set vier breaks. Twee keer leverde ze zelf haar opslag in. Aan het begin van de tweede set pakte ze direct weer een break. McHale kwam nog even terug, maar met weer een break klaarde Bertens de klus.

Schöne: "Dit had ik niet verwacht"

Lasse Schöne had zich net als zijn teamgenoten meer voorgesteld van de wedstrijd tegen PEC Zwolle. Zondag ging Ajax voor de tweede keer in ruim drie maanden onderuit. "Dit had ik niet verwacht. We hebben te weinig gecreëerd, alleen uit spelhervattingen wat. Dat is te weinig", reageerde Schöne tegenover het ANP. Ajax verloor met 0-1, waardoor de Johan Cruijff Schaal een prooi was voor de Zwollenaren.

Volgens Schöne was er bij Ajax wel de wil om te winnen. "Het is weliswaar geen grote prijs, maar wel een prijs. Die wilden we allemaal winnen. Maar als je op zo'n manier speelt, wordt dat heel lastig."

"Het was allemaal te voorspelbaar, er zat te weinig beweging in onze ploeg. Ik baal als een stekker", aldus Schöne. De Amsterdammers richten zich nu op de eerste competitiewedstrijd van het nieuwe seizoen, volgende week zondag tegen Vitesse (thuis).

Schöne vertrouwt erop dat Ajax na de voorbereiding goed aan het seizoen kan beginnen. "We hebben een goede voorbereiding gedraaid, iedereen is fit en we wilden absoluut revanche nemen op Zwolle." PEC Zwolle zette de landskampioen in april met 5-1 te kijk in de bekerfinale.

Tinkov belooft komst twee Russen naar Saxo-Tinkoff

De Russische wielrenners Pavel Brutt en Nikolaj Trusov zetten hun loopbaan voort bij Tinkoff-Saxo. Dat heeft teameigenaar Oleg Tinkov zondag op Twitter bekendgemaakt. Het team meldt nog niets. Eerder op dag werd wel bekend dat de Pool Rafal Majka bij heeft getekend bij Tinkoff-Saxo.

Tinkov is de laatste dagen actief op Twitter. Eerder deze week vroeg hij fans van zijn wielerploeg of hij Peter Sagan moest vastleggen. Bij duizend retweets zou hij dat doen. De duizend retweets kwamen er, maar nieuws over een transfer van Sagan van Cannondale naar Tinoff-Saxo bleef uit.

Mokotjo: "Naar Ajax? Ik hoop het"

Kamohelo Mokotjo leidde PEC Zwolle zondag naar de winst in de strijd om de Johan Cruijff Schaal. De middenvelder wordt gelinkt aan Ajax. "Ik ben klaar voor de volgende stap", reageerde Mokotjo voor de camera's van FOX Sports. "Maar het moet wel een goede club zijn. Ajax? Je weet maar nooit. Er is interesse van meerdere clubs."

Mokotjo liet even later wel weten dat Ajax zijn voorkeur geniet. "Ik wil best naar Ajax, wie wil er nou niet voor Ajax voetballen? Ik weet niet of het op tijd wordt geregeld, maar ik hoop van wel. Ik hoop dat ik de juiste keuze maak."

In Zwolle groeide de Zuid-Afrikaan vorig jaar al uit tot één van de beste spelers in de Eredivisie, nadat hij bij Feyenoord op een zijspoor was geraakt. "Ik denk niet zo veel meer aan Feyenoord. Ik heb er veel geleerd, maar helaas speelde ik niet zo vaak als ik wilde."

"Om eerlijk te zijn startte ik vandaag wat langzaam, ik weet niet hoe dat kwam. Maar de trainer zegt altijd: 'Je bent een soort diesel.' Later in de wedstrijd kom ik echt op gang en dan kan ik niet stoppen. Ik denk dat we vandaag de zege meer wilden dan Ajax."

Costa Ricaanse keeper Navas eindelijk naar Real

Doelman Keylor Navas verruilt Levante voor Real Madrid. De Koninklijke maakte zondag bekend dat de twee clubs overeenstemming hebben bereikt over de overgang van de Costa Ricaan, die op het WK furore maakte. Navas, die al weken met Real in verband werd gebracht, tekent voor zes seizoenen. Hij wordt na een medische keuring dinsdag gepresenteerd.

Navas eiste op het WK een hoofdrol voor zich op bij Costa Rica. Los Ticos werden uiteindelijk in de kwartfinale door Nederland gestuit. Daar had Oranje wel een verlenging en penaltykiller Tim Krul voor nodig. Hij verruilde in 2010 Saprissa uit zijn vaderland voor Albacete. Na een seizoen verkaste hij naar Levante.

Luiten ook op slotdag boven par, Woods geeft op

Joost Luiten heeft ook op de slotdag van de Bridgestone Invitational geen potten kunnen breken. De Bleiswijkse golfer had 71 slagen nodig voor zijn vierde ronde, een boven het baangemiddelde. In totaal eindigde Luiten op acht slagen boven par en daarmee in de achterhoede.

Het gesprek van de dag zondag was echter het afhaken van Tiger Woods. De voormalig nummer één van de wereld stapte na acht holes met rugpijn van de baan. Op de tweede hole was die er bij een bunkerslag ingeschoten. Woods was aan zijn derde toernooi bezig sinds hij was teruggekeerd na een rugoperatie.

FOK!sport foto-onderschrift week 31

Elke week hebben we hier op FOK!sport een nieuwe ronde van het FOK!sport foto-onderschrift. Bij een leuke, bijzondere of grappige foto zijn we opzoek naar een goed onderschrift. De winnaar van deze week maken we volgende week bekend.

De winnaar van vorige week (volgens de FOK!sport redactie) was urahara met het volgende onderschrift: "Excellence. Simply Delivered."

De opgave van deze week:

Fred Rutten en Jordy Clasie zijn druk in gesprek tijdens de training van Feyenoord. Maar wat zeggen beide heren hier tegen elkaar? (PRO SHOTS/Jan Kok)
Fred Rutten en Jordy Clasie zijn druk in gesprek tijdens de training van Feyenoord. Maar wat zeggen beide heren hier tegen elkaar? (PRO SHOTS/Jan Kok)

Vrouw opgepakt voor klap op kont politiepaard

Een vrouw in het Amerikaanse Scottsdale is opgepakt nadat ze een politiepaard een klap op zijn kont had gegeven. Selma Iris Gonzalez (25) wordt beschuldigd van poging tot doodslag of het toebrengen van ernstig letsel aan een politiedier. Dat meldde Sky News zondag.

Gonzalez beweerde zelf het dier een vriendelijk tikje op de billen te geven. De agent die op het paard zat, verklaarde echter dat de klap zo hard was dat mensen van een naburige bar de pets boven het kroeglawaai uit konden horen.

"Het is niet alleen gevaarlijk voor het paard, maar ook voor de agenten die erop zitten", aldus Edward Chrisman die het ongelukkige dier bereed. "Voor hetzelfde geld raakt hij in paniek en zet hij het op een lopen. Hij had in een drukke menigte kunnen rennen en daar mensen kunnen verwonden."

Matchwinner Nijland: "We flikken het weer"

Na de KNVB Beker heeft PEC Zwolle ook de Johan Cruijff Schaal gewonnen. Ajax werd zondagavond met 1-0 verslagen dankzij een doelpunt van Stef Nijland. De winnaar van de KNVB Beker kwam in de Amsterdam ArenA nauwelijks in de problemen tegen de regerend landskampioen.

"We hebben ons strijdplan goed uitgevoerd", zei matchwinnaar Nijland na afloop in gesprek met FOX Sports. "We hebben laten zien dat je het Ajax lastig kan maken met voetballen."

"We hebben het een paar maanden geleden al gedaan en nu flikken we het weer, daar ben ik heel blij mee", vervolgt Nijland. "We zijn er vandaag een paar keer goed uitgekomen. Voor rust hadden we al een keer moeten scoren. Zij hadden wel wat meer balbezit, maar wij gaven helemaal niks weg. Diederik Boer pakte op het einde nog een paar goede ballen. Het zat er bij hun zeker niet in vandaag."

Nijland heeft eindelijk wat te juichen. Na zijn doorbraak bij FC Groningen verdiende hij als talentvolle speler een transfer naar PSV. In Eindhoven kwam hij op de bank terecht en werd uitgeleend aan Willem II en NEC. Via Australië kwam hij uiteindelijk bij PEC Zwolle terecht. Ook daar leek hij in de voorbereiding op dit seizoen buiten de boot te vallen. In gesprek met trainer Ron Jans werd duidelijk dat Nijland voor de spitspositie moest gaan en dat is goed uitgepakt. 

"Ik ben ontzettend blij", aldus Nijland. "Hier ben je sportman voor. Dit heb ik de laatste jaren weinig meegemaakt. Ik ben voor mijn kans gegaan. In de media verscheen dat ik transfervrij mocht vertrekken. De trainer heeft daarop gereageerd door te zeggen dat dat absoluut niet het geval was. Ik ben blij dat ik voor mijn kans ben gegaan. Dit is heel mooi. Ook voor de ploeg. Twee prijzen op rij voor Zwolle, dat is uniek."

'Aanval op school in Gaza is misdaad'

Secretaris-generaal van de Verenigde Naties Ban Ki-moon heeft de beschieting van een VN-school in de Gazastrook zondag 'een misdaad' genoemd. Bij de beschieting kwamen tien mensen om het leven.

Ban noemde de aanval 'een nieuwe grove schending van het internationale humanitaire recht, dat duidelijk bescherming verlangt door beide partijen van Palestijnse burgers, medewerkers en bezittingen van de VN en andere burgerfaciliteiten'.

De VN-chef dringt in een verklaring aan op een snel onderzoek en wil dat de verantwoordelijken rekenschap afleggen. "Het is een morele wandaad en een misdaad."

'Ubisoft bezig met Beyond Good & Evil 2'

Michel Ancel, bedenker van Beyond Good & Evil, werkt waarschijnlijk nog steeds aan het vervolg op de game. Ancel heeft een nieuwe studio opgericht genaamd Wild Sheep Studio, maar blijft ook aan het werk bij Ubisoft. De uitgever zei eerder al dat hij werkt aan 'een extreem ambitieuze titel die dicht bij zijn hart ligt'.

Ubisoft kreeg veel vragen over deze mysterieuze titel. Als antwoord stuurde de uitgever het volgende persbericht rond.

"Beyond Good & Evil is een game die eigenlijk niet te evenaren is, op allerlei manieren. Het spreekt veel generaties van gamers aan en het is een grote inspiratiebron voor Ubisoft Montpelliers vroegere en toekomstige games. Het is veels te vroeg om details te geven over deze nieuwe titel, maar we kunnen zeggen dat Michel en zijn team bij Ubisoft Montpellier hard aan het werk zijn met de kernpunten van Beyond Good & Evil. Ze maken iets wat de grenzen doorbreekt. Ze gebruiken next-gen technologie om een verrassende, innovatieve en geweldige game te creëren. Het hele team is enthousiast over dit project. In de toekomst kunnen we meer laten zien."

Het is zes jaar geleden dat er een teaser trailer opdook voor Beyond Good & Evil 2. Hopelijk gaat het in het persbericht dan ook om het langverwachte vervolg.

F. de Boer: "Slordig in de eerste fase"

Frank de Boer erkende dat Ajax zondag in de strijd om de Johan Cruijff Schaal amper kansen kreeg. PEC Zwolle won in de ArenA met 1-0. Volgens De Boer was de nederlaag van Ajax vooral te wijten aan slordige passing. "We waren slordig in de eerste fase, PEC Zwolle wachtte daar op. In de eerste helft waren we wel een paar keer dreigend, maar als je dan zo'n stomme breedtebal geeft, wordt Zwolle wel gevaarlijk."

"Zij speelden het trouwens wel heel goed uit", vertelde De Boer voor de camera's van Fox Sports. "Ik denk dat de eerste helft wel gelijkwaardig was, maar wij waren niet vast genoeg. Na rust was het beter. Op cruciale momenten leden we echter weer balverlies."

De Boer heeft er echter vertrouwen in dat Ajax zich van deze nederlaag kan herstellen. "Ik weet zeker dat het straks beter gaat, maar jammer dat het nu niet lukte. Het grootste euvel was de passing in de eerste fase. Daardoor speel je jezelf uit de wedstrijd, en je maakt de tegenstander ook sterker."

In de slotfase zette Ajax nog wel een keer aan, al bleef de gelijkmaker dus uit. "Goed dat het in de slotfase wel beter ging, maar zoiets wil je liever vanaf het begin zien." Ajax speelt volgende week de eerste competitiewedstrijd tegen Vitesse (thuis).

Hutarovich sprint naar zege in openingsrit Polen

Yauheni Hutarovich heeft zondag de eerste etappe van de Ronde van Polen gewonnen. De Wit-Russische kampioen van AG2R sprintte in de straten van Bydgoszcz naar de zege. Roman Maikin (Rusvelo) werd tweede, Manuele Mori (Lampre-Merida) kwam als derde over de streep. Hoetarovitsj is ook de eerste leider.

De eerste etappe, die in Gdansk was gestart, had met noodweer te kampen. De renners kregen te maken met regen, hagel en omgevallen bomen.

De Ronde van Polen duurt nog tot en met zaterdag. Maandag voert de tweede rit van Torun naar Warschau. Net als zondag wordt dan 226 kilometer afgelegd.

No Man's Sky komt naar pc

No Man's Sky komt naar pc. Dit bevestigde het team van Hello Games in een nieuwe editie van Edge. Pc-gamers moeten alleen nog een tijdje wachten: No Man's Sky is namelijk een tijdelijke PlayStation 4-exclusive. Grote verbeteringen worden verwacht voor de pc-versie van de game.

De wachtperiode heeft ook een praktische reden. Het team verwacht dat het universum, wat willekeurig gegenereerd wordt, veel grootser kan worden op pc. "In tegenstelling tot de meeste games, verandert de hardware daadwerkelijk wat we allemaal kunnen bereiken met de verschillende werelden," zegt Murray van Hello Games. "Het is niet alleen maar een extra hoge resolutie, of extra anti-aliasing. Het heeft een grote invloed op wat we kunnen doen met het universum."

No Man's Sky is een game waarin je reist door de eindeloze ruimte.

EU wil einde bloedvergieten Gaza

De Europese Unie wil dat er zo snel mogelijk een eind komt aan het bloedvergieten in de Gazastrook. Zij dringt aan op onderhandelingen tussen Israëlische en Palestijnse leiders, omdat alleen een politieke oplossing 'duurzame vrede brengt'.

In een gezamenlijke verklaringen laten voorzitters Herman Van Rompuy van de Europese Raad en José Manuel Barroso van de Europese Commissie weten dat de EU onderhandelingen en wederopbouw wil ondersteunen.

'Het bloedvergieten moet ophouden', omdat eerdere cycli van geweld tussen Hamas en Israël al hebben aangetoond 'dat er beperkingen zijn aan wat militaire operaties kunnen bewerkstelligen'. Alleen onderhandelingen over een tweestatenoplossing kunnen een uitweg bieden, aldus de EU.

[JC Schaal] Uitslag PEC Zwolle - Ajax

PEC Zwolle heeft Ajax opnieuw verslagen in de strijd om een prijs. De Johan Cruyffschaal wordt uit de Amsterdam ArenA meegenomen naar Zwolle door een doelpunt van matchwinner Stefan Nijland. Ajax wist nauwelijks kansen te creëren tegen de Zwollenaren.

In het eerste bedrijf waren er weinig grote mogelijkheden. De verdediging van PEC Zwolle schutterde in de beginfase, waarna Nick Viergever de eerste grote kans kreeg. Hij miste maar raakte geblesseerd, waardoor hij later in de eerste helft gewisseld werd voor Thulani Serero. Even later maakte de rechtsback van Ajax, Ruben Ligeon een foutje. Mustafa Saymak kon echter de bal er niet in schieten. Daarna kwamen er nog wel enkele kansen, maar kwam geen van beide ploegen in groot gevaar. De stand na een povere eerste helft bleef dan ook 0-0.

Na rust kwam PEC Zwolle iets scherper de kleedkamer uit. Beide ploegen zorgden voor enig gevaar voor de doelen en Lasse Schöne was via een vrije trap juist iets dichter bij een doelpunt voor Ajax, maar PEC kwam uiteindelijk op voorsprong door Nijland. Hij tikte een voorzet goed binnen en zorgde zo voor de verdiende voorsprong. De grootste kansen daarna waren eigenlijk voor PEC, maar zij waren niet zeker genoeg in de afwerking. Pas tien minuten voor tijd kreeg Ajax twee kansen uit een vrije schop en een corner, maar Diederik Boer stond goed op te letten en voorkwam doelpunten. PEC Zwolle kreeg ook nog kansen op de 2-0 in de countr, maar wist niet succesvol af te ronden. Zo bleef het uiteindelijk 1-0 voor de mannen van Ron Jans, die zo opnieuw Ajax een prijs afhandig wisten te maken.

PEC Zwolle

1 - 0

AFC Ajax

 55' Nijland    
 
 Gele kaart: Rienstra, van Polen, van Hintum, Ioannidis, (PEC Zwolle), Moisander, (AFC Ajax)
 
Stadion: Amsterdam ArenA
Toeschouwers: -
Arbiter: Makkelie
 
Opstelling:   Opstelling:
Boer
van Polen
Sainsbury
Broerse
van Hintum
Saymak
Mokotjo
Drost
Rienstra
Thomas (62' Karagounis)
Nijland (68' Ioannidis)
  Vermeer
Ligeon
van der Hoorn
Moisander
Boilesen
Klaassen
Viergever (39' Serero)
Andersen
Schöne
Milik (82' Sigthorsson)
Kishna (59' El Ghazi)

Maandag vlucht met slachtoffers MH17

Een militair vliegtuig brengt maandag de stoffelijke resten van slachtoffers van rampvlucht MH17 uit Oekraïne naar Nederland. Dat heeft het ministerie van Veiligheid en Justitie zondag laten weten. De ceremonie op het vliegveld van Eindhoven zal dezelfde zijn als bij de eerdere vluchten.

Deze vlucht vervoert de vondsten van vrijdag en zaterdag, evenals het dna-materiaal dat in een mortuarium in de stad Donetsk opgeslagen lag, liet de leider van de repratiëringsmissie in Oekraïne Pieter-Jaap Aalbersberg zondagavond weten.

Het toestel uit Charkov landt volgens planning rond 16.00 uur in Nederland. Dat tijdstip is hetzelfde als bij de vier eerdere vluchten, die werden uitgevoerd door een Hercules-transporttoestel van de luchtmacht en een Boeing C-17 van de Australische luchtmacht.

In Eindhoven worden de stoffelijke resten plechtig uit het toestel gedragen en in rouwauto's geladen. Die rijden daarna in een rouwstoet naar de Korporaal Van Oudheusdenkazerne in Hilversum, waar forensische experts werken aan de identificatie van de in totaal 298 slachtoffers.

In totaal werden tot nu toe 227 kisten van Charkov naar Eindhoven vervoerd. Aan hoeveel slachtoffers die toebehoren is niet duidelijk. Nederlandse en Australische experts zijn sinds donderdag aan het werk in het rampgebied rond de plaats Hrabove.

Het duurde twee weken voordat het lukte het rampgebied veilig te bereiken door voortdurende gevechten in het gebied tussen Oekraïense regeringstroepen en pro-Russische separatisten.

Naar verwachting vinden de komende tijd nog vaker vluchten van Charkov naar Nederland plaats met stoffelijke resten van slachtoffers.

Ontspannen pro-Gaza-protest in Amsterdam

Naar schatting enkele duizenden demonstranten hebben zondagmiddag deelgenomen aan een protest tegen het voortdurende geweld van Israël in de Gazastrook. Op het Museumplein in Amsterdam waren veel Palestijnse vlaggen te zien. De sfeer was ontspannen. Voor de demonstratie werd één betoger opgepakt, zo liet de politie weten.

De demonstratie begon rond 15.00 uur met enkele toespraken. Daarna begonnen de demonstranten aan een mars door de straten van de stad. Rond 18.00 uur arriveerde die weer terug op het Museumplein.

Aan het begin van de betoging waren er minder deelnemers dan twee weken geleden, toen op het plein ongeveer tweeduizend mensen demonstreerden. Later groeide het aantal betogers. Een woordvoerder van de organisatie sprak van zesduizend demonstranten en zei 'ontzettend blij' te zijn met de opkomst. "Die laat zien dat mensen week na week bereid zijn te protesteren tegen het geweld."

De demonstranten voerden onder meer grafstenen van piepschuim mee met daarop foto's van slachtoffers. De Internationale Socialisten - die de betoging samen met Youth for Palestine organiseert - hekelde verder op posters de berichtgeving van de NOS. De omroep zou zich schuldig maken aan het 'witwassen' van de 'Israëlische apartheid'.

De politie vroeg betogers op weg naar de demonstratie de vlaggen te laten zien die ze bij zich hadden. Daarmee wil de politie voorkomen dat tijdens het evenement strafbare uitingen worden gedaan. De opgepakte man wilde niet meewerken aan het verzoek.

Of de vlag die de man bij zich had verboden was, kon de zegsvrouw van de politie niet meteen zeggen. Volgens een ooggetuige werden in een zijstraat van het Museumplein enkele groene Hamas-vlaggen in beslag genomen.

De betoging zou aanvankelijk plaatsvinden op de Dam in Amsterdam. In verband met de wedstrijd van Ajax tegen PEC Zwolle om de Johan Cruijff Schaal werd het evenement echter verplaatst, zo liet de organisatie eerder weten. De gemeente zou vrezen voor de aanwezigheid van Ajax-supporters in het centrum.

Het offensief van Israël is nu al ruim drie weken bezig. Sinds het begin kwamen meer dan 1750 Palestijnen, veelal burgers, om het leven. Aan Israëlische zijde zijn bijna zeventig mensen gedood, overwegend militairen.

Syrische rebellen doden Libanese militairen

Gevechten tussen het Libanese leger en Syrische rebellen hebben in Libanon aan tien militairen het leven gekost. Dat zei het Libanese leger zondag. Een tiental militairen is waarschijnlijk gevangengenomen door de rebellen.

De toegang tot het gebied is afgesloten door het leger. Er werd vooral gevochten rond een legerkazerne in het centrum van Arsal.

De gevechten begonnen zaterdag al. Een Syrische rebel van het aan Al-Qaida gelieerde Jabhat al-Nusra raakte gewond en was onderweg naar een ziekenhuis in Libanon toen hij werd aangehouden door het leger. Hierop voerden strijdmakkers van de gewonde opstandeling een aanval uit op het grensstadje Arsal. Ze vielen drie stellingen van de veiligheidsdiensten aan en hadden er zondag nog steeds een in handen.

Dertien militairen worden vermist, zei de Libanese legerchef Jean Kahwaji. In een video die online verscheen was een tiental militairen en agenten te zien. De mannen zeggen in de video het Libanese leger en Hezbollah, dat de Syrische president Bashar Assad steunt, de rug te hebben toegekeerd. De video lijkt authentiek, maar de mannen zien er ongemakkelijk uit. Ze herhalen allemaal dezelfde verklaring en sommigen weigeren in de camera te kijken.

Leger Oekraïne nadert Donetsk

Het Oekraïense leger heeft zondag de rand van de oostelijke stad Donetsk bereikt. De stad is een van de laatste bolwerken van de pro-Russische separatisten in het land. De Oekraïense troepen hebben stellingen ingenomen rond Donetsk, maar stuitten op verzet, zei een legerwoordvoerder.

De separatisten dreigen te worden omsingeld en hebben opnieuw Rusland gevraagd troepen en materieel te sturen om hen te ontzetten. Ondertussen nemen ze voertuigen en voedsel in beslag van de inwoners van Donetsk.

Volgens Pavel Goebarev, de zelfbenoemde gouverneur van de Volksrepubliek Donetsk, zouden de separatisten korte metten maken met het leger als Rusland hulp zou sturen. "Het zou natuurlijk geweldig zijn als hier Russische vredesmilitairen waren: sterke artillerie-eenheden, tankbrigades", aldus Goebarev. "De oorlog zou met een of twee dagen voorbij zijn."

Oekraïne en het Westen betichten Rusland ervan de separatisten in Oekraïne te ondersteunen. Rusland ontkent dit en omschrijft de Russische burgers die in Oekraïne meevechten als vrijwilligers.

4chan-post levert 67.000 euro op

Een ingelijste post van de website 4chan is met een veiling op eBay verkocht voor 90.000 dollar (ongeveer 67.000 euro). De post neemt de waarde van kunst in twijfel.

"Kunst was eerst iets om te koesteren", zo schreef de anonieme gebruiker op 4chan afgelopen woensdag. "Tegenwoordig kan letterlijk alles kunst zijn. Deze post is kunst."

De veiling was onder de noemer 'Artwork by Anonymous' gestart op 500 dollar. Nog geen 36 uur later stond het bedrag al op 10.000 dollar tot het vrijdag richting de 100.000 dollar leek te gaan. 

Er is inmiddels nog een veiling gestart op eBay, ditmaal wordt een ingelijste screenshot van de veiling van de 4chan-post te koop aangeboden.

Volleybalsters knokken zich ook langs Canada

De Nederlandse volleybalsters zijn na zes wedstrijden in de World Grand Prix nog altijd ongeslagen. Zondag werd in Leuven in vijf sets van Canada gewonnen: 15-25, 25-20, 25-19, 21-25 en 15-9. Vorig weekeinde wonnen de volleybalsters drie duels met 3-0, dit weekeinde werd er met 3-0 van Argentinië gewonnen en met 3-2 van België.

Volgend weekeinde ontvangt Nederland in Doetinchem Puerto Rico, Polen en België. Een plaats bij de beste drie landen kan de Oranjevrouwen met zes zeges op zak echter al nauwelijks meer ontgaan. Die positie is goed voor een plaats in de tussenronde in Polen over twee weken. Vier landen strijden daar om een plek in de finale van het toernooi in Tokyo eind deze maand.

'Piloten MH17 merkten niets'

Het eerste onderzoek naar de gesprekken in de cockpit van rampvlucht MH17 wijst niet op vreemde gebeurtenissen. Dat schrijft de Maleisische krant New Strait Times zondag op gezag van een bron dicht bij het onderzoek naar de crash in Oekraïne. De zwarte dozen werden enkele dagen na de crash overgebracht naar Groot-Brittannië voor onderzoek.

"De laatste stem was niet die van de piloot", aldus de bron. "Nee, er was geen aanwijzing dat de piloten iets raars zagen of het gevoel hadden dat er iets mis was." Verdere mededelingen wilde de bron in het belang van het onderzoek niet doen. Volgens de krant kan het feit dat de piloten geen onraad bespeurden erop wijzen dat wat er gebeurde heel plotseling was.

De gesprekken die piloten van een vliegtuig met elkaar en met de luchtverkeersleiders voeren worden opgenomen op de zogeheten cockpit voice recorder, een van de twee zwarte dozen van een vliegtuig. De andere zwarte doos registreert technische vluchtgegevens. Beide zwarte dozen werden kort na de ramp gevonden en geborgen.

De Boeing 777 van Malaysia Airlines op weg van Amsterdam naar Kuala Lumpur stortte 17 juli neer in het oosten van Oekraïne, boven door pro-Russische separatisten beheerst gebied. Het toestel werd neergehaald, mogelijk door een raket. Het internationale onderzoek naar de oorzaak van de ramp staat onder leiding van de Nederlandse Onderzoeksraad voor Veiligheid, mede omdat twee derde van de 298 slachtoffers de Nederlandse nationaliteit hadden.

De Onderzoeksraad laat zondag desgevraagd weten niet te willen reageren op de berichtgeving in de New Strait Times. De onderzoekers willen alle informatie die ze hebben gebruiken en tegen elkaar afzetten om tot een samenhangend oordeel te komen.

Pakistaans stel vermoord om liefdeshuwelijk

Een man en vrouw in Pakistan zijn ontvoerd, gemarteld en vermoord omdat zij trouwden uit liefde voor elkaar. Het stel werd door twee broers van de vrouw gedood, die vonden dat zij tegen de wil van haar familie in het huwelijk was getreden. Dat gebeurde zaterdag in de oostelijke provincie Punjab.

Volgens de politiechef in het district Chakwal zijn de broers opgepakt en worden zij vastgehouden op verdenking van moord. In mei van dit jaar werd in Pakistan een zwangere vrouw gestenigd die weigerde te worden uitgehuwelijkt en uit liefde was getrouwd.

Edward Gal opnieuw dressuurkampioen

Edward Gal is zondag voor de derde keer op rij Nederlands dressuurkampioen geworden met Glock's Undercover, het paard dat hij tot een succesvolle opvolger van de superhengst Totilas maakte. De combinatie kreeg op de slotdag van het NK in Hoofddorp voor de kür op muziek een jurywaardering van 85,575 procent. Gal had vrijdag ook het eerste onderdeel, de Grand Prix, al gewonnen.

De favoriete ruiter uit Harskamp kreeg door de afwezigheid van Adelinde Cornelissen, die haar 17-jarige troeteldier Jerich Parzival wenste te sparen voor het WK, de meeste concurrentie van Daniële Heijkoop. De Rotterdamse amazone kwam met Kingsley Siro NOP tot een score van 81,725 en verwees Hans Peter Minderhoud (Glock's Flirt) in de eindrangschikking naar het brons.

Edward Gal opnieuw dressuurkampioen
Edward Gal opnieuw dressuurkampioen (Foto: ANP)

Leverkusen huurt Papadopoulos van Schalke

Kyriakos Papadopoulos draagt komend seizoen het shirt van Bayer Leverkusen. De 22-jarige Griek wordt voor een jaar gehuurd van competitiegenoot Schalke 04. Papadopoulos kwam de afgelopen twee seizoenen door blessureleed slechts tot veertien optredens en hoopt bij Bayer op meer speeltijd.

Papadopoulos toont zich zeer content met zijn overstap. "Bayer is net als Schalke een club met grote internationale ambities", vertelt hij op de clubsite. "Helaas was ik vaak geblesseerd afgelopen seizoen. Maar nu ik weer fit ben, ben ik zeer gemotiveerd om mijn persoonlijke doelen en die van Leverkusen te halen."

De zestienvoudig international was niet van de partij op het WK in Brazilië. Griekenland bereikte de achtste finale en werd daarin na strafschoppen uitgeschakeld door Costa Rica.

FIFA denkt aan invoeren vierde wissel

De FIFA bespreekt het invoeren van een vierde wissel in een wedstrijd. Dat schrijft de Duitse krant Welt am Sonntag. Daarmee wil de wereldvoetbalbond spelers beter beschermen. Aanleiding was de knock-out van de Duitser Christoph Kramer in de WK-finale. Na een botsing was hij zo in de war dat hij de scheidsrechter vroeg of hij de WK-finale speelde.

Het hoofd van de medische commissie van de FIFA, de Belg Michel D'Hooghe, is voorstander van een vierde wissel bij een verlenging. "Als in de verlenging een blessure ontstaat moet de geblesseerde speler nu op het veld blijven zodat zijn team niet met tien man door moet." Een anonieme collega van D'Hooghe uit het uitvoerend comité wil nog een stap verder gaan. "Ook een vierde wissel in de reguliere speeltijd moeten we bespreken."

Voorzitter van de Duitse voetbalbond Wolfgang Niersbach ziet het plan ook wel zitten. "Na de ervaringen van het WK ben ik voor. Het toernooi in Brazilië met extreem weer heeft getoond dat in de verlenging de grenzen van de belasting worden gehaald." Niersbach wijst bijvoorbeeld op de vele spelers die met kramp kampten in de extra tijd.

Tot 1970 was er in het voetbal geen wissel mogelijk. Toen maakte de FIFA het pas mogelijk dat een geblesseerde speler kon worden vervangen.

Vos wint wereldbekerwedstrijd in Bochum

Wielrenster Marianne Vos heeft zondag de Sparkassen Giro gewonnen. De Brabantse was in het Duitse Bochum de sterkste van een groep van ruim twintig rensters. Giorgia Bronzini uit Italië werd tweede en de Finse Lotta Lepistö derde. De wedstrijd was voor het eerst opgenomen in de wereldbekercyclus.

Vos bevestigde met haar zege haar prima vorm. Vorige maand won ze al de Giro Rosa, de Ronde van Italië voor vrouwen, en La Course, een criterium voor vrouwelijke wielrenners door de straten van Parijs op de slotdag van de Tour de France voor mannen.

Megan Fox trekt graag kleren uit

Megan Fox vindt het helemaal niet erg om voor een rol minder kleren aan te trekken. "Dat hoort er al sinds het begin bij als je actrice bent in Hollywood", zei de 28-jarige actrice, die zich in films vaak in sexy pakjes hult, volgens Amerikaanse media bij een persconferentie.

"Ik schaam me er niet voor en ik heb niet het idee dat mensen mij niet serieus nemen als ik een hemdje draag", vervolgde Fox, die in februari beviel van haar tweede zoon. "Als je me niet serieus neemt als ik een hemd draag, dan is dat verdomme jouw probleem."

De actrice, die te zien was in de eerste twee Transformers-films, heeft ook geen zin in kritiek op haar keuze voor rollen. "Aan die mensen vraag ik: hoe veel geld heeft Transformers 4 opgebracht?", zegt Fox over de blockbuster die bijna 985 miljoen dollar heeft opgebracht. "Mensen kunnen klagen, maar ze gaan allemaal naar de bioscoop."

Toch is de actrice optimistisch over hoe op haar rol in Teenage Mutant Ninja Turtles, die in Nederland op 21 augustus verschijnt, gereageerd gaat worden. "Ze gaan het geweldig vinden. En zo niet, dan kunnen ze de tering krijgen, en daar is alles mee gezegd."

Armitstead pakt goud bij Commonwealth Games

Wielrenster Lizzy Armitstead heeft bij de Commonwealth Games het goud gewonnen bij de wegwedstrijd voor vrouwen. De renster die normaal gesproken uitkomt voor het Nederlandse team van Boels-Dolmans kwam in Glasgow solo over de finish.

Achter Armitstead finishte Emma Pooley, die afgelopen week bekend maakte na deze wedstrijd te zullen stoppen, als tweede. Het brons was op iets meer dan een minuut voor de Zuid-Afrikaanse Ashleigh Moolman.

Lodeweges: "Voorin niet in balans"

Dwight Lodeweges wil bij sc Heerenveen nog twee vleugelspitsen presenteren. De trainer hoopt dat versterkingen spits Thomas Dalgaard kunnen ondersteunen. Lodeweges zag Heerenveen zaterdag onderuit gaan tegen Levante (0-1). De geboren Canadees vond dat de verdediging op orde was.

"De samenwerking is goed. Jordy (Buijs, red) praat veel en hij en Joost (Van Aken, red) anticiperen goed op wat er gebeurt. Joost speelde ook een prima wedstrijd. Defensief staat het goed", zei Lodeweges op de clubsite van sc Heerenveen. "Levante is een ploeg die inzakt, de passlijnen weghaalt en loert op een foutje om dan toe te slaan. In die val zijn wij niet getrapt. Tegen zo’n tegenstander kan het ook makkelijk vier of vijf tegen nul worden, dat is niet gebeurd. We bleven rustig, lieten de bal goed rondgaan, maar vervolgens moet je wel tot een aanval komen."

"De bal inspelen, kaatsen en dan de diepte zoeken. Dat ontbrak er aan, maar is tegen een goed georganiseerde tegenstander als Levante ook niet makkelijk. Wij wisten geen openingen te creëren, op dat punt moeten we stappen maken", aldus Lodeweges, die deze maand dus twee vleugelspitsen naar Friesland wil halen.

"We moeten toe naar een evenwichtige selectie. Voorin is het niet in balans. Des te eerder er wat bij komt, des te beter. Je ziet het aan Thomas Dalgaard. Hij is hier pas en kent nog niet eens alle jongens bij naam. Het is allemaal nog wennen voor hem", besluit de trainer van Heerenveen.

Newcastle huurt spits Ferreyra van Shakhtar

Facundo Ferreyra speelt komend seizoen voor Newcastle United. De 23-jarige Argentijn wordt voor een jaar gehuurd van Shakhtar Donetsk. Tevens is een optie tot koop bedongen. Ferreyra speelde een seizoen voor Shakhtar en diende daarvoor Velez Sarsfield en Banfield uit zijn geboorteland.

"Dit is een speler die op het hoogste niveau heeft gespeeld en hoog staat aangeschreven in Argentinië", vertelt trainer Alan Pardew zondag op de clubsite. "Hij heeft een enorm potentieel en hopelijk kan hij dat laten zien bij Newcastle United."

Ferreyra treft bij de Magpies landgenoot en vriend Fabricio Coloccini en de Nederlanders Tim Krul, Vurnon Anita, Siem de Jong en Daryl Janmaat.

Usain Bolt stopt waarschijnlijk na WK 2017

Sprinter Usain Bolt gaat waarschijnlijk nog door met atletiek tot en met het wereldkampioenschap in 2017. Dat zegt de Jamaicaanse superster tegenover Athletics Weekly, nadat hij zaterdag zijn land op de 4x100 meter naar goud hielp op de Commonwealth Games.

"Ik heb altijd gezegd dat ik na de Spelen in Rio de Janeiro in 2016 zou stoppen, maar ze blijven maar zeggen dat ik tot 2017 door moet gaan, dus dat ga ik misschien ook maar doen. Waarschijnlijk zal dat WK mijn laatste kampioenschap worden. Ik ben vooral erg blij dat ik in de sport heb kunnen doen wat ik wilde", aldus Bolt.

"Ooit heb ik Michael Johnson gevraagd waarom hij stopte terwijl hij aan de top stond. Hij zei dat er niks meer voor hem was om nog te bereiken, dus als je in je sport alles al hebt bereikt en er zijn geen nieuwe doelen meer, dan kun je net zo goed stoppen. Er komen allemaal van die nieuwe talenten aan die me misschien wel kunnen gaan verslaan, en ik heb een hekel aan verliezen", spreekt de wereldrecordhouder op de 100 en 200 meter.

Bolt deed in Glasgow voor het eerst mee aan de Commonwealth Games, maar liep alleen mee op de estafette. Daar won hij samen met Jason Livermore, Kemar Bailey-Cole en Nickel Ashmeade het goud. Zijn seizoensstart liet vanwege een blessure op zich wachten. Op 17 augustus zal hij op de Copacabana in Rio zijn volgende wedstrijd lopen: "Ik kan pas echt iets over mijn gezondheid zeggen als ik individueel een wedstrijd gelopen heb, dus na Brazilië kan ik dat zeggen. Wel voel ik me nu in principe goed en heb ik niks te klagen", aldus de zesvoudig olympisch en achtvoudig wereldkampioen.

Opnieuw hevige gevechten in omgeving rampplek

In de omgeving van het rampgebied van vlucht MH17 wordt zondagmorgen opnieuw flink gevochten. In en om de steden Loehansk en Donetsk, die in handen zijn van de rebellen, zijn zaterdag en zondag in totaal 9 burgers omgekomen, melden de Oekraïense autoriteiten.

Het regeringsleger heeft de afgelopen week meerdere dorpen in Oost-Oekraïne heroverd. De meeste rebellen bevinden zich nu in Loehansk en Donetsk. In die steden is veel infrastructuur vernietigd, waardoor een deel van de inwoners zonder water en elektriciteit zit. Ook telefoonlijnen werken niet altijd naar behoren.

IS-strijders nemen Koerdische steden in Irak in

Extremistische strijders van de Islamitische Staat hebben in het Koerdische gedeelte van Noord-Irak twee kleine steden veroverd. De Koerdische veiligheidstroepen werden verdreven, aldus een gouverneur.

De gevechten in Zumar en Sinjar braken zaterdag uit. Twee inwoners van de steden, die uit angst voor vergelding alleen anoniem wilden praten, bevestigden dat hun steden zijn ingenomen.

De Islamitische Staat heette voorheen ISIS en begon als een gewapende oppositiebeweging in Syrië. De groep won de afgelopen maanden veel terrein en riep onlangs in delen van Syrië en Irak een kalifaat uit.

Melbourne houdt Formule 1-race

Melbourne blijft zeker tot en met 2020 gastheer van een wedstrijd in de Formule 1. Het contract, dat nog tot en met volgend jaar doorliep, is met vijf jaar verlengd. Dat is zondag bekendgemaakt.

De race op Albert Park staat al enige jaren onder druk van de lokale politiek. De burgers van de Australische staat Victoria, waar Melbourne deel van uitmaakt, vinden dat ze te veel belasting betalen voor de organisatie van het evenement. Dat bedrag, naar verluidt zo'n 37 miljoen euro, is in de nieuwe overeenkomst flink verminderd.

De volgend Grote Prijs van Australië staat op 15 maart 2015 op de kalender.

Melbourne houdt formule 1-race
Melbourne houdt Formule 1-race (Foto: ANP)

Pinguïnsoort zo groot als een mens ontdekt

Een pinguïn zo groot als een mens. Ze bestonden, zo blijkt uit fossielen die onlangs werden gevonden in Antarctica. Dat meldt New Scientist. Wetenschappers schatten dat de pinguïnsoort, die 37 tot 40 miljoen jaar geleden leefde, twee meter lang werd en 115 kilo woog.

Ter vergelijking: de grootste levende pinguïnsoort, de keizerpinguïn, kan 1,36 meter worden en 46 kilo wegen.

Volgens Carolina Acosta van het La Plata Museum in Argentinië was het veertig miljoen jaar geleden een geweldige tijd voor pinguïns. Het gebied was een stuk warmer en vooral de winters waren erg mild. "Er leefden tien tot veertien soorten samen langs de kust van Antarctica", aldus Acosta.

Grotere pinguïns kunnen dieper duiken en langer onder water blijven. Een reus als de nieuw ontdekte soort, Palaeeudyptes klekowskii gedoopt, zou wel veertig minuten onder water hebben kunnen blijven.

Verstappen vierde, loopt weer in op Ocon

Max Verstappen is weer ingelopen op de leider in de Formule 3 Esteban Ocon. Verstappen werd zelf vierde tijdens de tweede race op de Red Bull Ring, terwijl Ocon voor de tweede race op rij uitviel. Verstappen staat nu nog 94 punten achter op Ocon.

De incidentrijke race werd gewonnen door Antonio Fuoco, die profiteerde van een straf van Antonio Giovinazzi. De Italiaan kreeg een drive-trough penalty in de slotfase van de race, maar besloot deze niet in te lossen. Hij kwam als eerste over de streep, maar werd teruggezet naar plaats zestien.

Verstappen wist zelf van de zevende plek op te klimmen naar plaats vier, mede door een incident tussen Felix Rosenqvist en Ocon, die beide op moesten geven na het incident. Jules Szymkowiak, teamgenoot van Verstappen, eindigde knap als negende na een 21e startpositie.  Vanmiddag wordt de derde race nog verreden. 

Man aangehouden nadat vrouw van balkon is gevallen

Een 30-jarige man uit Purmerend is zondagochtend aangehouden nadat een 57-jarige plaatsgenoot zwaargewond op straat werd aangetroffen. De vrouw is vermoedelijk van een balkon gevallen. Dat meldt de politie zondag.

Hulpdiensten kregen rond 08.20 uur melding van het incident aan de Rietdekkerstraat. Daar troffen ze een zwaargewonde vrouw op straat aan. De traumahelikopter kwam ter plaatse, maar uiteindelijk is de vrouw met een ambulance naar een ziekenhuis vervoerd.

De recherche heeft een onderzoek ingesteld. Wegens mogelijke betrokkenheid is de 30-jarige man aangehouden. Nader onderzoek moet uitwijzen wat zich precies heeft afgespeeld en of de man echt betrokken is geweest bij het incident.

Tinkoff-Saxo beloont Majka met nieuw contract

Rafal Majka rijdt ook de komende jaren voor Tinkoff-Saxo. De Poolse wielrenner heeft zijn handtekening onder een nieuw driejarig contract gezet. Met de nieuwe verbintenis wil de Deense wielerploeg Majka belonen voor zijn uitstekende prestaties dit seizoen. De 24-jarige Majka won twee etappes en het bergklassement in de Tour de France en eindigde als zesde in de Ronde van Italië.

Teameigenaar Oleg Tinkov komt superlatieven tekort om Majka's waarde te beschrijven. "Hij is een van de jongste en meest getalenteerde rijders van het peloton. Hij heeft een grote toekomst voor zich en zal ooit grote rondes kunnen winnen. Ik ben er zeker van dat onze ploeg de beste plek voor hem is om zich te kunnen ontwikkelen en ervaring op te doen."

Majka rijdt sinds 2011 in Deense dienst. "Zijn contract liep nog een seizoen door, maar hij verdiende een nieuwe verbintenis na zijn prestaties dit jaar", zegt ploegleider Bjarne Riis. "Rafal heeft zich heel goed ontwikkeld, ik weet hoe hard hij daarvoor gewerkt heeft."

[Pic] HSV haalt Zwitserse international Behrami

Hamburger SV heeft de Zwitserse international Valon Behrami vastgelegd. De 29-jarige middenvelder heeft een contract tot medio 2017 getekend, meldt de Duitse club zondag. Behrami komt over van Napoli, waar hij de afgelopen twee seizoenen speelde.

Behrami heeft een schat aan ervaring. Hij speelde tweeënhalf jaar in de Premier League voor West Ham United en diende in Italië naast Napoli ook Fiorentina, Lazio, Verona en Genoa.

De in Kosovo geboren, maar in Zwitserland opgegroeide Behrami was afgelopen zomer actief op het WK in Brazilië. Hij begon alle duels van Zwitserland in de basis. Behrami en co sneuvelden in de achtste finale tegen Argentinië.

Behrami treft in Hamburg zijn goede vriend en landgenoot Johan Djourou. Ook Rafael van der Vaart wordt zijn teamgenoot. HSV wist zich vorig seizoen ternauwernood te handhaven. Pas in de nacompetitie werd het vege lijf gered.

Ancelotti: "Niet gewend aan ploeg zonder Ronaldo"

Carlo Ancelotti keek niet raar op van de 3-1 nederlaag van Real Madrid tegen Manchester United. Bij de Madrilenen maakte Cristiano Ronaldo zijn rentree. Ancelotti liet de Portugese sterspeler de laatste twintig minuten meedoen.

"Het team is niet gewend om te spelen zonder Ronaldo, het is daarom helemaal niet vreemd dat het allemaal zo gelopen is", reageerde de Italiaanse coach volgens NU.nl.

"Cristiano kwam twintig minuten in actie, wat wil zeggen dat zijn conditie steeds beter wordt. Ik denk dat als hij nog een week mee kan trainen hij inzetbaar zal zijn tijdens de eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen." Real Madrid speelt op dinsdag 12 augustus tegen Sevilla om de Europese Super Cup.

Normale situatie
Door het WK is Real volgens Ancelotti nog niet klaar voor de start van het seizoen. "Maar dat kan ook nog niet. We hebben spelers die pas één week geleden voor de eerste keer weer op het trainingsveld stonden, ze zijn niet helemaal fit."

"Dit is echt een normale situatie in de voorbereiding. Ik weet zeker dat we het in de strijd om de Europese Super Cup beter zullen doen." De Primera División begint voor de Koninklijke op maandag 25 augustus tegen Córdoba. Daarvoor is nog het tweeluik om de Spaanse Super Cup tegen Atlético Madrid.

Barça-aanwinst Mathieu: "Ik rook wanneer ik wil"

Een opvallende uitspraak van Jérémy Mathieu, één van de zomeraankopen bij FC Barcelona. De Fransman geeft toe dat hij nog wel eens een sigaret opsteekt. "Ik rook wanneer ik wil", zegt Mathieu in de Spaanse sportkrant Marca.

"Het is iets persoonlijks en het is mijn eigen verantwoording dat mijn sportieve prestaties er niet onder lijden." Barça nam de 30-jarige verdediger voor twintig miljoen euro over van Valencia.

In Camp Nou moet Mathieu het gat invullen dat is ontstaan nu Carles Puyol ermee is gestopt. De nieuwe aanwinst speelde vijf jaar voor Valencia. Daarin kwam hij tot 213 officiële wedstrijden, waarvan 162 in de Primera División.

Regeltjes
De vraag is wat coach Luis Enrique met het rookgedrag van Mathieu zal doen. Volgens Spaanse media heeft de nieuwe coach allerlei regels opgesteld waaraan zijn spelers zich moeten houden. Zo moet iedereen zich een uur voor aanvang van de training al op de club melden.

Tijdens het eten mogen de spelers bovendien geen alcohol drinken en tijdens de laatste twee dagen voor een wedstrijden moeten ze voor middernacht thuis zijn. Activiteiten als skiën, duiken of motorrijden heeft Luis Enrique ook nog verboden.

Weer resten vermiste vrouwen Panama gevonden

In Panama zijn opnieuw botresten gevonden die vermoedelijk van de in april verdwenen Nederlandse vrouwen Kris Kremers en Lisanne Froon afkomstig zijn. Dit meldden zondag Panamese media.

Een groep die donderdag de speurtocht in het gebied hervatte, heeft laten weten dat er weer botresten zijn aangetroffen. Die zijn voor onderzoek overgebracht naar Panama-Stad, aldus onderzoeksrechter Betzaida Pitty.

Kris en Lisanne verdwenen op 1 april in de jungle bij Boquete in Panama. In juni werden lichaamsdelen en spullen van de vrouwen gevonden, bij een rivier op 8 uur lopen van Boquete. Naar de twee is intensief gezocht. Wat er met de vrouwen is gebeurd, is nog onduidelijk. Op 18 juli was er een herdenking in Amersfoort.

De familie van Kris is teruggegaan naar Panama voor eigen onderzoek. Volgens de vader van Kris, Hans Kremers is er nog veel onduidelijk over wat er met de vrouwen is gebeurd. "Voor ons zijn er nu zoveel open einden en onlogische dingen in wat we weten, dat we zeggen: de conclusie van verdwaling kunnen wij als ouders niet trekken", aldus Kremers eerder tegen EenVandaag.

Zo blijkt bijvoorbeeld uit onderzoek van het Nederlands Forensisch Instituut dat er na de verdwijning nog is geprobeerd te bellen met de telefoons van de vrouwen. Ook zijn er nog foto's gemaakt met de digitale camera's.

Weer resten vermiste vrouwen Panama gevonden
Weer resten vermiste vrouwen Panama gevonden (Foto: ANP)

Washington krijgt primeur eerste Canadese finale

De finale van het tennistoernooi in Washington wordt een Canadese aangelegenheid. Milos Raonic (2) drong zaterdag plaatselijke tijd door tot de eindstrijd na een zege in twee sets op thuisspeler Donald Young: 6-4 en 7-5. Vasek Pospisil had drie sets nodig tegen Richard Gasquet: 6-7 (5), 6-3 en 7-5. Het is de eerste Canadese finale ooit op de ATP Tour.

In het vrouwentoernooi was er een Russisch treffen in de halve finale. De als zesde geplaatste Svetlana Koeznetsova rekende simpel af met landgenote Jekaterina Makarova: 6-3 en 6-2. Ze stuit nu op de Japanse Kurumi Nara, die ondanks het verliezen van de eerste set met 6-0 Marina Erakovic uit Nieuw-Zeeland versloeg: 0-6, 6-4 en 6-4.

In Stanford bereikte Anqelique Kerber na een uitputtend gevecht tegen Varvara Lepchenko de finale. De Duitse stapte na twee uur en veertig minuten als winnares van de baan: 4-6, 7-6 (4) en 6-2. Kerber gaat tegen Serena Williams (1), die zich al eerder plaatste, strijden om de vierde toernooizege uit haar carrière en de eerste van dit tennisseizoen.

Spiegel: Israël luisterde Kerry af

De Israëlische geheime dienst heeft de Amerikaanse minister van buitenlandse zaken John Kerry vorig jaar afgeluisterd tijdens de mislukte vredesonderhandelingen in het Midden-Oosten. Dat meldt Der Spiegel op basis van bronnen bij inlichtingendiensten. Behalve de Israëliërs luisterde er nog minstens een andere geheime dienst mee met de gesprekken van Kerry.

Kerry reisde het afgelopen jaar veelvuldig tussen Israël, de Palestijnse gebieden en andere landen in het Midden-Oosten in een poging tot een permanent vredesakkoord te komen tusssen Israël en de Palestijnen. Hij voerde geregeld telefonisch overleg met diverse partijen en gebruikte daarbij niet altijd een versleutelde verbinding, schrijft Der Spiegel. Hierdoor konden de gesprekken betrekkelijk eenvoudig worden afgeluisterd.

De onthulling over het afluisteren van Kerry's telefoongesprekken zal de toch al gespannen relatie tussen Israël en de Verenigde Staten nog verder onder druk zetten.

De Israëlische en Amerikaanse ministeries van buitenlandse zaken wilden niet op de berichtgeving van Der Spiegel reageren.

Spits Martinez verlengt tot 2017 bij Porto

Jackson Martinez blijft ook de komende jaren spelen voor FC Porto. De Colombiaanse aanvaller heeft zijn contract tot medio 2017 verlengd, meldt de Portugese club. Martinez streek twee seizoenen geleden neer in Porto en werd vervolgens tweemaal topscorer van de Portugese competitie.

De 27-jarige spits liet in totaal 46 keer het net bollen in zestig competitiewedstrijden. Eerder speelde Martinez voor het Mexicaanse Chiapas F.C. en Medellín uit zijn geboorteland. De dertigvoudig international was met Colombia actief op het WK. Hij scoorde tweemaal in drie optredens.

Martinez werd de afgelopen maanden veelvuldig gekoppeld aan een transfer. In zijn nieuwe contract is een ontsnappingsclausule van 35 miljoen euro opgenomen.

Rojer naar dubbelfinale Washington

Jean-Julien Rojer heeft zich geplaatst voor de finale van het dubbelspel in Washington. De Nederlander was in het ATP-toernooi samen met de Roemeen Horia Tecau met 6-4 en 6-2 te sterk voor de Israeliër Jonathan Erlich en de Amerikaan Rajeev Ram.

In de eindstrijd moeten Rojer en Tecau het opnemen tegen de Australiër Sam Groth en de Indiër Leander Paes. Zij wisten pas met een supertiebreak de Amerikanen Steve Johnson en Sam Querrey op hun knieën te krijgen: 4-6, 6-3 en 10-8.

Van Gaal laat Van Persie voorlopig niet spelen

Robin van Persie komt op 16 augustus zeer waarschijnlijk niet in actie in de eerste competitiewedstrijd van Manchester United tegen Swansea City. Dat heeft trainer Louis van Gaal zaterdag gezegd. Van Persie begint door het WK pas maandag aan de training en Van Gaal wil de aanvoerder van Oranje eerst volledig fit krijgen.

"Robin zal zeker niet spelen in de vriendschappelijke wedstrijd tegen Valencia op 12 augustus", tekende de Britse krant The Daily Mirror op uit Van Gaals mond. "En hij zal in het begin van de Premier League ook niet spelen, denk ik. Mensen kunnen me bekritiseren voor die beslissing, maar ik weet wat je moet doen met spelers die drie weken vakantie hebben gehad."

Van Gaal predikte geduld voor Van Persie. "Robin wil elke wedstrijd spelen, maar datzelfde geldt voor de andere dertig spelers. Robin moet eerst een volledig trainingsprogramma achter de rug hebben voordat hij weer kan spelen."

[vid] Een Marvel-terugblik op Phase 1 & 2

Vorige week werd tijdens het Marvel-panel op Comic-Con International een voorproef getoond van Avengers: Age of Ultron, de volgende film in de Marvel Studios-filmserie en de laatste film van wat in Marvel-termen Phase 2 heet.

Deze beelden, waarin diverse Avengers, zonder succes, proberen Thors hamer op te tillen, zijn nog niet online vrijgegeven. Een montage van beelden van de afgelopen tien films, inclusief het over anderhalve week te verschijnen Guardians of the Galaxy, is wel al op het YouTube-kanaal van de filmstudio geplaatst.

De beelden tonen weinig nieuws, behalve dat er enkele Guardians-beelden in zitten die niet direct in de trailers te zien zijn. Afgezien daarvan is het gewoon een opwekkende verzameling beelden uit Iron Man (2008), The Incredible Hulk (2008), Iron Man 2 (2010), Thor (2011), Captain America: The First Avenger (2011), The Avengers (2012), Iron Man 3 (2013), Thor: The Dark World (2013), Captain America: The Winter Soldier (2014) en dus Guardians of the Galaxy (2014). Deze films vormen samen, de komende Avengers niet meegeteld, Phase 1 (2008-2012) en Phase 2 (2013-2015).

Guardians is in de VS al uit en wordt vooralsnog positief ontvangen. De Nederlandse premieredatum is 14 augustus, al zijn er mogelijkheden de film eerder te gaan zien (stay tuned!). Avengers: Age of Ultron verschijnt eind april/begin mei in de bioscoop.

Aantal warme dagen lag alleen in 2003 hoger

Het aantal warme dagen, waarbij de temperatuur de 20 graden bereikt, ligt dit jaar hoger dan normaal. Alleen in 2003 stonden er tot en met 2 augustus meer warme dagen op de teller, namelijk 73. Dit jaar zijn het er 69 tegenover 52 normaal. Dat meldt Weeronline zondag.

Het weerinstituut meldt dat Nederland een van de warmste jaren in de geschiedenis beleeft. Zowel in de winter, de lente als de zomer was het tot nu toe warmer dan normaal.

De maanden augustus en september bepalen voornamelijk of 2014 de tweede plaats in de ranglijst met warme dagen vasthoudt. Het record van 2013 evenaren is ook nog mogelijk. Daarvoor moeten de komende maanden nog 47 warme dagen opleveren.

Volgens Weeronline kan daarmee de komende twee weken een flinke sprong worden gemaakt, omdat de temperatuur in De Bilt voorlopig niet onder de 20 graden uitkomt. Warme dagen vinden vooral plaats van april tot en met oktober. In juli en augustus wordt de 20 graden het vaakst bereikt.

Lampard halfjaar naar Manchester City

Frank Lampard speelt het komende halfjaar voor Manchester City. De Engels kampioen huurt de middenvelder van zusterclub New York City FC. Dat bevestigde trainer Manuel Pellegrini zaterdag. "Lampard heeft getekend. Hij sluit woensdag aan bij het team en blijft bij ons tot januari", zei de Chileen tegen de BBC.

De 36-jarige Lampard ging vorige maand een tweejarige verbintenis aan in New York, maar in Amerika begint het seizoen pas in maart. Manchester City wil hem voor de Premier League en Champions League inschrijven.

De Engels international speelde liefst dertien jaar voor Chelsea. Deze zomer vertrok hij echter transfervrij bij de Londenaren.

Bertens dicht bij hoofdtoernooi in Montreal

Kiki Bertens heeft zaterdag de tweede en laatste kwalificatieronde van het WTA-toernooi in Montreal bereikt. De Nederlandse tennisster knokte zich tegen de Amerikaanse Anna Tatishvili terug van een achterstand: 4-6, 6-4 en 6-1. Na bijna twee uur spelen besliste Bertens de partij. Ze heeft nu nog één zege nodig.

De 22-jarige Bertens strijdt zondag met Christina McHale om een ticket voor het hoofdschema. De Amerikaanse staat vijftigste op de wereldranglijst, 27 plaatsen hoger dan de Wateringse. Bertens reikte vorig jaar als qualifier tot de tweede ronde van de Rogers Cup. Het toernooi werd toen in Toronto afgewerkt.

Islamitische Staat uitgeroepen in Den Haag

Subhan'Allah! De staat Nederland lijkt verlost te zijn van een deel van de Haagse Schilderwijk. Een aantal inwoners die het woord van God serieus nemen, hebben binnen het voormalig Nederlands grondgebied Een Islamitische Staat uitgeroepen.

Ondanks dat diverse Islamgeleerden hebben geconstateerd dat sociale media meestal haram, of op z'n minst fitna zijn, hebben de betreffende relikneuzen Facebook gekozen als hèt ideale medium om hun boodschap te verkondigen. Masha Allah. Wanneer het jou uitkomt zal het heus wel okee zijn om tegen God's wetten in te gaan.

Het kleinste kind weet dat we het hier over de religie van de vrede hebben en dat tolerantie vaak het sleutelwoord is voor een harmonieuze samenleving. Er is dan ook als eerste kleine stap naar zo'n maatschappij maar meteen een dresscode ingevoerd. Mannen dienen voortaan een soort pyjama in het openbare leven te dragen of minimaal een aura-bedekkende broek, wat dat ook zijn mag. Natuurlijk zijn ook de vrouwen niet vergeten: deze inferieure wezens dienen voortaan een niqaab of een khimaar te dragen. En omdat bij het zien van de naakte vingers van vrouwen, islamitische mannen mogelijk allemaal zondige gedachten krijgen, dienen de broedmachines handschoenen te dragen. Wie dat niet doet, laat een fard.

De kleuren van de kledingstukken dienen donker en onopvallend te zijn. Een niqaab in een voornamelijk westerse stad mag natuurlijk totaal niet opvallen, zal de gedachtegang zijn.

De stichters van dit stukje vrede in oorlogsgebied hebben een openbare Facebookpagina aangemaakt. Felicitaties kunnen hier worden achtergelaten.

Wereldkampioene Hejnova mist EK atletiek

Atlete Zuzana Hejnova moet het EK atletiek deze maand in Zürich noodgedwongen aan zich voorbij laten gaan. Dat liet de regerend wereldkampioene op de 400 meter horden weten tijdens de Tsjechische nationale kampioenschappen.

Hejnova kampt al een tijd met een slepende voetblessure, waardoor ze ook het volledige indoorseizoen moest missen en al enkele maanden niet kon trainen. Dit jaar liep ze slechts één wedstrijd van niveau. Vorig jaar kende ze nog een fantastisch seizoen. Ze won al haar wedstrijden, werd wereldkampioene en liep negen van de elf snelste tijden van het jaar.

Agent: Gaypride is smerige vertoning

Ik blijf het een smerige vertoning vinden, die GayPride. Jammer dat @Elsevier spreekt van 'Hollands glorie'. Beter past 'Hollands goorie'. 
— Remco de Jong (@RemcodeJong79) August 2, 201

Bovenstaande Tweet is van Remco de Jong, rechercheur in Groningen. Remco heeft een mening maar is ook politieagent. En hij studeert ook nog theologie. Inmiddels heeft De Jong de tweet weer verwijderd en heeft de politie Groningen laten weten zich te distantieren van het bericht. Op Twitter spreekt men er in ieder geval schande van. Remco's werkgever gaat de man op het matje roepen.

VVD dankzij vliegramp weer grootste partij

Het optreden van de VVD en premier Mark Rutte rond de nasleep van de vliegramp in Oekraïne levert de partij vier extra zetels op. Dat blijkt zondag uit een peiling van Maurice de Hond. De VVD stijgt van 23 naar 27 zetels en is daarmee weer de grootste partij van Nederland. De laatste keer dat de liberalen de meeste zetels hadden, was in maart 2013.

Ook de PvdA profiteert van de vliegramp, met name door het optreden van minister van Buitenlandse Zaken Frans Timmermans. De partij stijgt van elf naar veertien zetels in de peiling van De Hond. De winst van de regeringspartijen gaat ten koste van vrijwel alle andere partijen. CDA en D66 leveren elk twee zetels in en zakken naar 21 en 23 zetels. PVV, SP en ChristenUnie gaan een zetel achteruit.

De regeringspartijen scoren overigens niet alleen goed als het op zetels aankomt. Ook het rapportcijfer is gestegen naar een 5,9. Dat bleek donderdag uit de Politiek Barometer. Sinds de beëdiging van Rutte 2 was het cijfer nooit boven een 5,5 uitgekomen. Volgens onderzoeksbureau Ipsos heeft het optreden van de regering rond MH17 'duidelijk indruk gemaakt' op de kiezers.

Ruim 6 kilometer boeken in Deventer

Ruim 6 kilometer aan boeken strekt zich zondag uit over de binnenstad van Deventer. Daar wordt de 26ste editie van de Deventer Boekenmarkt gehouden, die is uitgegroeid tot de grootste boekenmarkt van Europa.

Op de Deventer Boekenmarkt staan dit jaar 878 kramen, aldus de organisatie. Een groot deel van de handelaren verkoopt tweedehandsboeken, maar er zijn ook serieuze antiquarische werken te vinden, landkaarten, ansichtkaarten en grote hoeveelheden stripboeken. Daarnaast zijn er tal van exposities in Deventer en worden er concerten gegeven.

De boekenmarkt trekt jaarlijks ruim 125.000 bezoekers. De markt gaat officieel pas om half 10 open, maar rond half 8 's morgens komen de eerste liefhebbers al rondsnuffelen. Deventer is door de enorme belangstelling zondag moeilijk bereikbaar. Langs de randen van de stad en bij de snelweg A1 zijn transferia ingericht. Daar kunnen boekenliefhebbers op een bus naar de markt stappen. De boekenmarkt duurt tot 17.30 uur.

Ruim 6 kilometer boeken in Deventer
Ruim 6 kilometer boeken in Deventer (Foto: ANP)

Overheid GB bezorgd om groeiend antisemitisme

Het aanhoudende conflict in de Gazastrook kan leiden tot meer geweld tegen joden in Groot-Brittannië. Dat stelde de Britse minister Philip Hammond (Buitenlandse Zaken) in een interview met de Daily Telegraph dat zondag wordt gepubliceerd.

Hammond zei in het gesprek dat hij "duizenden e-mails" ontvangt van Britten die zich zorgen maken over de gebeurtenissen in de Palestijnse gebieden. Volgens de minister is het "natuurlijk een punt van zorg" dat het conflict kan leiden tot meer antisemitisch geweld in eigen land. "We zien nu al dat de antisemitische retoriek toeneemt", aldus Hammond.

De Brits-Joodse adviesraad CST waarschuwde vorige week dat het aantal antisemitische incidenten in Groot-Brittannië flink is gestegen sinds het begin van het Israëlische offensief tegen Hamas. Zo zouden zich 130 incidenten hebben voorgedaan in de maand juli. In totaal wonen in Groot-Brittannië zo'n 260.000 joden.

Overheid GB bezorgd om groeiend antisemitisme
Overheid GB bezorgd om groeiend antisemitisme (Foto: ANP)

Israëlische militair niet ontvoerd maar omgekomen

De Israëlische militair waarvan werd vermoed dat hij gevangen was genomen door Hamas, is vrijdag omgekomen tijdens een bombardement. Dat meldt het Israëlische leger zondag. Door de 'ontvoering' werd een 72 uur durend staakt-het-vuren dat vrijdagochtend inging al na enkele uren geschonden.

Het leger kon niet toelichten hoe het tot de conclusie is gekomen dat de 23-jarige militair is omgekomen. Hamas had zaterdag al laten weten dat de man vermoedelijk was gedood. De Palestijnse beweging had geen contact meer gehad met de groep strijders die de militair zouden hebben ontvoerd en ging er daarom vanuit dat de groep, inclusief de militair, dood was.

De bekendmaking van het overlijden van de militair kwam gelijktijdig met het bericht dat Israël zijn grondoffensief na 27 dagen gaat afschalen. De Israëlische premier Benjamin Netanyahu zei zaterdagavond tijdens een televisietoespraak dat het offensief opnieuw wordt 'geëvalueerd' nadat alle Hamas-tunnels naar Israël zijn opgespoord en vernietigd. Veiligheidsfunctionarissen lieten daarop weten dat de missie wordt afgebouwd.

Bijna honderd doden bij aanval China

Bij de gewapende aanval die maandag plaatsvond in de Chinese provincie Xinjiang zijn 37 burgers en 59 aanvallers om het leven gekomen. Dat meldt het staatspersbureau Xinhua zondag. Het is daarmee een van de meest gewelddadige en dodelijkste incidenten in maanden.

Naast de doden raakten dertien mensen gewond en werden 215 aanvallers gearresteerd. Het geweld vond plaats in het dorp Elixku. Een groep met messen gewapende personen viel een politiebureau en enkele overheidsgebouwen aan. Daarna trokken ze naar een ander dorp. Onderweg vielen ze willekeurig burgers aan en sloopten ze voertuigen.

De politie schoot tientallen aanvallers neer. De Chinese autoriteiten houden religieuze extremisten, die banden zouden hebben met buitenlandse terreurgroepen, verantwoordelijk voor de daad. In de West-Chinese provincie Xinjiang wonen veel Oeigoeren. Zij verzetten zich tegen het onderdrukkende beleid van Beijing en de economische buitensluiting. Het is de afgelopen maanden erg onrustig in de regio.

Onderzoekers ook zondag op weg naar rampplek

Het team van Nederlandse en Australische experts is zondagochtend opnieuw afgereisd naar de plek waar vlucht MH17 is neergestort. Dat meldt het ministerie van Veiligheid en Justitie. De groep is vertrokken van de nieuwe basis in Soledar en verwacht in de loop van de ochtend in het rampgebied aan te komen.

Het is de bedoeling dat de experts zondag ten noordoosten van het dorp Rozsypne gaan zoeken. De onderzoekers hadden zaterdag hun tweede 'effectieve' werkdag op de crashsite. Ze namen toen wederom menselijke resten en persoonlijke bezittingen van de slachtoffers mee naar Soledar. De resten worden zo snel mogelijk naar Nederland overgebracht.

Mogelijk komt daarvoor maandag een vlucht naar Nederland, zei het hoofd van de repatriëringsmissie Pieter-Jaap Aalbersberg zaterdagavond.

Drie aanhoudingen na fatale aanvaring Vinkeveen

Twee mannen en een vrouw zijn zondagochtend vroeg aangehouden wegens betrokkenheid bij een aanvaring op de Vinkeveense Plassen. Daarbij kwamen zaterdagavond twee mannen om het leven. Dat meldt de politie zondag.

De aanvaring tussen twee boten vond plaats rond 22.45 uur. Op de ene boot zaten vier mannen, zij gingen allen overboord. Twee van hen overleden ter plekke. De andere twee raakten niet gewond en konden door de brandweer worden gered.

De andere boot ging er na de aanvaring vandoor. De politie begon daarop een grootschalige zoekactie. De boot met schade werd uiteindelijk aangetroffen bij een woning in Vinkeveen. In het huis werden de mannen en de vrouw gearresteerd. Ze worden verdacht van dood door schuld en het verlaten van de plaats van het ongeval.

Demo van nieuwe maps Call of Duty: Ghosts

Activision geeft ons een tour door twee van de nieuwe multiplayermaps van de Nemesis-DLC voor Call of Duty: Ghosts. Opvallend zijn de slechte gameskills van de overige deelnemers, waarschijnlijk mochten opa's en oma's van de medewerker meedoen.

We zien een speler huishouden in de mappen Subzero en Goldrush. Een demo van de twee andere mappen, Dynasty en Showtime, worden of nog gemaakt, of zijn te klein. Dat laatste is zeker in het geval van Showtime, dat bestaat uit een kleine arena met daarin wat open zeecontainers en betonnen bunkers.

De Nemesis-DLC voor Call of Duty: Ghosts komt 5 augustus uit voor Xbox-consoles, later zijn pc en PlayStation-consoles aan de beurt.

Bèta Destiny in cijfers

Bungie laat middels onderstaande infographic een hele zooi cijfers op ons los over de bèta van Destiny en hoe er gespeeld is vorige week door de mensen die mee hebben gedaan.

Er waren 6,5 miljoen guardians aangemaakt om de bèta van Destiny uit te proberen. Op zaterdag waren er 853.235 spelers tegelijkertijd bezig. Gemiddeld is iederen twintig procent van zijn tijd kwijt geweest in de Tower. Daarnaast staan er nog cijfers over bezoekjes naar de maan, de totale aantal kills en deaths en de statistieken van The Crucible, het PvP-gedeelte van de game. En blijkbaar zijn er heel veel mensen geweest die de app gebruikten om hun Guardian te bewonderen.

Destiny komt 9 september uit voor PlayStation 3, PlayStation 4, Xbox 360 en Xbox One.

Destiny in cijfers

Geen Braziliaanse teams in FIFA 15

FIFA en Brazilië is dit jaar geen gelukkige combinatie. Eerst werden de Brazilianen afgedroogd door Duitsland (7-1) en Nederland (3-0) op het FIFA wereldkampioenschap en nu is ook bekend geworden dat Braziliaanse teams niet in FIFA 15 zullen zitten. Het Braziliaanse nationale team zal wel gewoon in FIFA 15 zitten.

EA heeft als reden genoemd dat er problemen zijn met de licenties. Doordat regelingen met deze licenties veranderd zijn, hebben EA en de eigenaars van de licenties geen overeenkomst kunnen bereiken. Door het missen van de Braziliaanse teams is het niet mogelijk om bijvoorbeeld met Pato, Kaka, Ronaldinho of Fred te spelen.

FIFA 15 ligt vanaf 25 september in de winkel en is verkrijgbaar voor PlayStation 3, PlayStation 4, PlayStation Vita, Nintendo Wii, Xbox 360, Xbox One en pc.


logo

Naughty Dog verliest mensen aan CoD

Naughty Dog heeft ‘weer’ afscheid moeten nemen, ditmaal van maar liefst twee collega’s. De afgelopen tijd zijn er al diverse mensen vertrokken bij de developer. De lead narrative designer Taylor Kurosaki en lead game designer Jacob Minkoff vertrekken alle twee naar Infinity Ward.

De posities van de nieuwe aanwinsten zijn ook al bekend. Taylor Kurosaki zal aan de slag gaan als de studio’s narrative director, en Jacob Minkoff mag aan de slag als design director.

Naughty Dog is de afgelopen tijd al wat mensen kwijtgeraakt zoals, Uncharted 4 director Justin Richmond, schrijfster Amy Hennig en lead artist Nate Wells. Zoals gewoonlijk schiet men meteen wat twitterberichten de wereld in. Beiden hebben het volgende te zeggen:

"New job! Design Director at Infinity Ward. Love ND; can’t wait to play Uncharted 4 as a fan. Excited to work with the talented team at IW!", tweette Minkoff.

"Very psyched to share that I’ve joined the phenomenal team at Infinity Ward as the studio’s narrative director, to infinity and beyond", wilde  Kurosaki melden.

Kan dit voor verrassende veranderingen zorgen bij Call of Duty? Of gaan deze twee aanwinsten aan de slag met een nieuwe IP?

Serena Williams via Petkovic naar finale Stanford

Serena Williams heeft de finale van het WTA-toernooi in Stanford bereikt. De nummer een van de wereld ontdeed zich zaterdag van Andrea Petkovic met 7-5 en 6-0. De Duitse versperde in de kwartfinale nog Serena's zus Venus de weg. Williams pakte in 2011 en 2012 al eens de titel in Stanford.

In de eindstrijd neemt de 32-jarige Amerikaanse het op tegen de Duitse Angelique Kerber of landgenote Varvara Lepchenko. Die wedstrijd wordt later op de dag gespeeld.

Busje komt zo

Vaak hoor ik mensen klagen als de bus of trein weer eens vertraging heeft. Eigenlijk, bekruipt me dan het besef, hebben die mensen nog veel geluk gehad. Ik bedoel dat ze tenminste zijn geïnformeerd over de vertraging. Mensen die zijn aangewezen op speciaal taxivervoer, krijgen die informatie doorgaans helemaal niet. Zo’n taxibus komt gerust een half uur of langer te laat, en als de passagier dan even binnen gaat zitten wachten, rijdt zo’n taxi bij aankomst meteen door, omdat die de klant niet meteen ziet.

[Pic] Manchester United is Real Madrid de baas in VS

Manchester United heeft zaterdag een oefenduel tegen Real Madrid gewonnen. In Michigan was de ploeg van Louis van Gaal met 3-1 te sterk voor de houder van de Champions League. De Engelsen plaatsten zich daardoor voor de finale van de International Champions Cup. Daarin is Liverpool maandag de tegenstander.

Op het treffen in het imposante stadion met de bijnaam 'Big House' waren bijna 110 duizend fans afgekomen. Zij zagen Manchester United na twintig minuten de score openen via Ashley Young, die een knappe aanval afrondde. Na een overtreding van Michael Keane op Gareth Bale maakte de Welshmen uit een strafschop gelijk, maar nog voor rust sloeg het sterkere United nogmaals toe.

Young was opnieuw de doelpuntenmaker, al kwam daar wel wat geluk bij kijken. De Engelsman, die de linkerflank bestreek in het 5-3-2 systeem van Van Gaal, zag een voorzet in het doel verdwijnen. Real ging op zoek naar de gelijkmaker, maar tien minuten voor tijd zorgde invaller Javier Hernandez voor de beslissing. De Mexicaan kopte raak op aangeven van Shinji Kagawa.

Liverpool staat in de finale doordat Manchester City eerder op de avond na strafschoppen verloor van Olympiakos Piraeus. Na negentig minuten en verlenging stond het nog 2-2. Karim Rekik begon in de basis bij City.

Vijfde zege op rij voor volleybalsters in WGP

De Nederlandse volleybalsters hebben in de World Grand Prix de vijfde zege op rij geboekt. De Oranjevrouwen kwamen tegen gastland België terug van een 2-0 achterstand in sets. Ze wonnen in Leuven met 3-2: 27-29, 20-25, 25-19, 25-23 en 15-6.

Nederland verspeelde in het eerste bedrijf een 17-9 voorsprong en ook drie setpunten werden niet benut, waarna de Belgen toesloegen. Het duurde even voor de ploeg van bondscoach Gido Vermeulen die klap te boven was, maar nadat de derde set was gewonnen viel ook de vierde de kant van Nederland op. In de beslissende set sloeg Oranje al snel een beslissend gat.

Nederland begon het speelweekeinde vrijdag met een zege op Argentinië. Zondag wacht Canada nog. In Doetinchem krijgt Oranje volgende week Polen, België en Puerto Rico op bezoek.

Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1250
special
Random Pics van de Dag #1249
preview
Tales of Kenzera: ZAU
special
VrijMiBabes #205 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1248
review
The First Omen beantwoordt de vraag die niemand stelde
©FOK.nl e.a.