Del Bosque: "De spelers denken alleen aan zichzelf"

Volgens bondscoach Vicente del Bosque had de Spaanse nationale ploeg veel meer kunnen halen uit de deelname aan het WK in Brazilië. Del Bosque stelt dat de Spanjaarden niet genoeg focus hadden om door te stomen naar de knock-outfase van het toernooi. Al na twee groepswedstrijden kunnen zij hun spullen inpakken. Na de laatste confrontatie tegen Australië stapt de ploeg op het vliegtuig.

Geruchten deden de ronde dat een conflict met Cesc Fàbregas aan de basis lag van de vroege uitschakeling. Dit omdat de middenvelder niet mocht deelnemen aan een trainingspartijtje. Del Bosque spreekt dit tegen in gesprek met Cuatro.

"Ik heb op dat moment niets misdaan. Er waren twee ploegen met een even aantal spelers nodig. Vergis je niet, ik ben alle spelers dankbaar voor hun inzet op dit WK. Ook Fàbregas. Maar ik heb het idee dat zij teveel aan zichzelf hebben gedacht", aldus de bondscoach.

Del Bosque kan nog niet uitleggen hoe hij wil voorkomen dat de Spaanse nationale ploeg teleurstellend blijft presteren. Dat hij veel kritiek krijgt op de manier hoe hij het in Brazilië aanpakte, maakt veel indruk op de voormalige coach van Real Madrid.

"Sommige kritieken doen extra pijn, omdat ze komen van mensen die dichtbij mij staan. Als ik op een fanpage van Real Madrid lees dat ik teveel aan de Barcelona-stijl heb vastgehouden, dan vind ik dat erg jammer. Dat mensen zeggen dat Spanje slecht heeft gespeeld op het WK, daar heb ik vrede mee."