[Groep A] Uitslag Kameroen - Kroatië

Kroatië heeft zich goed hersteld van de nederlaag tegen Brazilië. In zijn tweede WK-duel won de ploeg met 4-0 van Kameroen. Ivica Olic opende de score. Ivan Perisic en twee maal Mario Mandzukic maakte de afgang voor Kameroen, dat nu uitgeschakeld is, compleet. De Ontembare Leeuwen speelden lang met tien man. Alexandre Song kreeg al voor rust rood omdat hij Mandzukic in de rug had gestompt.

Kameroen toonde zich in de eerste wedstrijd tegen Mexico al zwak en ook tegen Kroatië oogde de ploeg als los zand. Kroatië, dat zich juist wilde bewijzen na de krappe nederlaag tegen Brazilië in de openingswedstrijd van dit toernooi, profiteerde al snel. Olic maakte op aangeven van Perisic na elf minuten de 1-0.

Vijf minuten voor rust maakte Kameroen het zichzelf erg moeilijk. Terwijl Kroatië aan een counter begon haalde Song plotseling uit naar Mandzukic. De Portugese scheidsrechter Pedro Proença kende geen genade en greep meteen naar de rode kaart.

In de tweede helft profiteerde Kroatië van het veldoverwicht. Perisic rondde een solo al drie minuten na de hervatting af. Mandzukic voerde de score met treffers in de 61e en 73e minuut verder op en met een 4-0 score kwam Kameroen er nog goed van af. Kroatië liet vier goede kansen op meer onbenut.

Na de zege staat Kroatië nu derde in poule A met drie punten. Brazilië en Mexico hebben beiden een punt meer. Kameroen staat nog altijd met lege handen. In de laatste speelronde staan maandag Kroatië en Mexico tegenover elkaar terwijl Brazilië het opneemt tegen Kameroen.