Basisplaats Balotelli op de tocht door Immobile

Mario Balotelli moet vijf dagen voor de eerste WK-wedstrijd tegen Engeland vrezen voor zijn basisplaats. De aanvaller van Italië leidde zijn land twee jaar geleden nog naar de EK-finale, maar beleefde een wisselvallig seizoen bij AC Milan. "Het is duidelijk dat we voorin gezonde concurrentie hebben", zegt bondscoach Cesare Prandelli.

De laatste interlandgoal van Balotelli dateert alweer van oktober. Zijn teamgenoten, Ciro Immobile en Lorenzo Insigne, zijn beter op schot. Zondag maakten zij nog alle Italiaanse treffers tijdens de 5-3 oefenzege op Fluminense. Immobile werd bij Torino bovendien topscorer van de Serie A met 22 goals. Dat leverde hem al een transfer naar Borussia Dortmund op.

"Doelpunten zijn altijd belangrijk, zelfs als het op een training is", laat Immobile weten. "Ik doe mijn uiterste best en als ik de kans krijg zal ik er klaar voor zijn. De coach beslist en wij moeten gewoon onze bijdrage leveren. Of het nu vanaf het begin of als invaller is, we moeten alles geven."

De kans lijkt klein dat Immobile en Balotelli samen aan de aftrap verschijnen tegen Engeland op 14 juni. "Alles is mogelijk, maar met twee spitsen in de selectie en zo veel goede middenvelders zouden we dan een beetje forceren. Ik kies aan de hand van hoe we willen spelen en de fysieke en mentale gesteldheid van de spelers."

"Iedereen heeft een kans", vervolgt Prandelli. "Wie niet speelt moet zich daarin schikken. In potentie hebben wij enkele sterspelers in onze selectie."