Totti en Toni kunnen WK vergeten

Francesco Totti en Luca Toni maken geen deel uit van de 42-koppige trainingsselectie van de Italiaanse bondscoach Cesare Prandelli. De nationale selectie gaat op 14 en 15 april op trainingsstage. De spelersgroep bestaat uit spelers die actief zijn in Italië, omdat de buitenlandse competities nog in volle gang zijn.

Prandelli wil op die manier een beter beeld krijgen van de spelers met wie hij deze zomer op het WK voetbal in Brazilië zou kunnen uitkomen. Totti en Toni behoren niet tot de uitverkorenen.

Opvallend genoeg maakt Antonio Cassano wél deel uit van de 42 spelers die nog kansmaken op een selectie voor het WK. De aanvaller kreeg al sinds 2012 geen uitnodiging meer van Prandelli, maar maakt dit seizoen indruk in het shirt van Parma.

De trainingsselectie van Prandelli heeft meer verrassingen in huis. Zo krijgen de zeventienjarige doelman Simon Scuffet van Udinese en Filippo Bernardeschi (20) van Serie B-club Cortone de kans om zich te bewijzen. Stephan El Shaarawy en Giuseppe Rossi zijn geselecteerd, ondanks dat het tweetal met blessures kampt.

Italië bereidt zich op 31 mei en 6 juni voor op het WK door oefeninterlands tegen respectievelijk Ierland en Luxemburg. Op de eindrondes speelt het land in de groepsfase tegen Costa Rica, Engeland en Uruguay.

Trainingsselectie Italië:

Doelmannen: Bardi (Livorno), Mirante (Parma), Perin (Genoa), Buffon (Juventus), Scuffet (Udinese).

Verdedigers: Astori (Cagliari), Darmian (Torino), De Silvestri (Sampdoria), Paletta (Parma), Pasqual (Fiorentina), Ranocchia (Inter), Abate (Milan), Barzagli (Juventus), Bonucci (Juventus), Chiellini (Juventus), De Sciglio (Milan).

Middenvelders: Aquilani (Fiorentina), Baselli (Atalanta), Bernardeschi (Crotone), Bertolacci (Genoa), Bonaventura (Atalanta), Candreva (Lazio), De Rossi (Roma), Florenzi (Roma), Parolo (Parma), Romulo (Verona), Marchisio (Juventus), Montolivo (Milan), Pirlo (Juventus), Poli (Milan).

Aanvallers: Berardi (Sassuolo), Cassano (Parma), Cerci (Torino), Gabbiadini (Sampdoria), Gilardino (Genoa), Immobile (Torino), Insigne (Napoli), Rossi (Fiorentina), Zaza (Sassuolo), Balotelli (Milan), El Shaarawy (Milan), Osvaldo (Juventus).