Haase naar tweede ronde in Indian Wells

Robin Haase heeft vrijdag de tweede ronde van het masterstoernooi in Indian Wells bereikt. De 26-jarige Hagenaar was met tweemaal 6-4 te sterk voor de Australiër John-Patrick Smith. Haase kreeg in de bijna anderhalf uur durende partij geen enkel breakpunt tegen.

"Het was een 'must win'", zei de Nederlander tegen TennisTV. "Achteraf gezien misschien wel de beste loting die je kunt hebben. Ik wil niet respectloos zijn naar hem toe, maar het was een speler die mij eigenlijk geen pijn kan doen. Mijn servicegames verliepen goed en ik had steeds meer grip op die van hem."

Toch verliep de partij tegen de mondiale nummer 219 anders dan Haase had verwacht. "Ik heb geprobeerd veel aanvallend te spelen deze week in de trainingen, maar dat kwam er nu niet van. Pas aan het eind van de eerste set begon ik meer te tennissen en ik denk dat ik daardoor de set won. Het hoefde ook niet heel veel beter."

Haase, die zelf 46e staat op de wereldranglijst, neemt het in de volgende ronde op tegen Grigor Dimitrov. De Bulgaar, vorige week de beste op het ATP-toernooi van Acapulco, is op het Californische hardcourt als vijftiende geplaatst.

Eerder werd Igor Sijsling uitgeschakeld in de eerste ronde. Thiemo de Bakker sneuvelde in de kwalificaties.