Long Beach overweegt terugkeer F1

Long Beach overweegt weer een Formule 1-race te gaan organiseren, zo melden diverse media. In Californië stond tussen 1976 en 1983 al een grand prix op het programma en nu het contract van het stratencircuit met de IndyCar Series afloopt zou er een nieuwe kans zijn.

Het is geen geheim dat Formule 1-baas Bernie Ecclestone graag een tweede race in de Verenigde Staten wil organiseren en dat is dan ook de reden dat hij naar verluidt de organisatie in Long Beach benaderd heeft. De Grand Prix Organisation of Long Beach is nu de uitbater van het circuit en heeft tot en met 2015 een contract met de IndyCars. Het stadsbestuur overweegt een andere organisator in de arm te nemen en dan behoort de terugkeer van de F1 tot de mogelijkheden.

Voordat het zover is zal er nog veel moeten gebeuren. Long Beach wil eerst een overzicht maken van de kosten van de raceklasses, hoeveel jaren ze gebruik willen maken van het stratencircuit en welke licentiekosten er aan verbonden zijn. Mocht de Formule 1 komen dan zal de baan wel grondig aangepast moeten worden.