Marussia gehinderd door computervirus

Het Formule 1-team Marussia kwam tijdens de eerste testweek in Bahrein weinig in actie. De Russisch/Britse renstal kwam in vier dagen tijd maar tot 29 ronden door allerlei problemen. Teambaas John Booth is dan ook bezorgd over de start van het seizoen 2014.

Booth: "Het begon met de eerste ramp, een Trojan computervirus dat ons het grootste gedeelte van de eerste dag heeft gekost. Dat zette de toon voor de rest van de week. Op de tweede dag reden we 17 ronden, wat vrij okee was, doordat we enkele problemen op wisten te lossen. Op vrijdag verloren we het grootste gedeelte van de dag door een probleem met de motor die we moesten vervangen."

Het vervangen van de motorische onderdelen kost in 2014 vanwege de toegenomen complexiteit veel meer tijd dan in de afgelopen jaren. Ferrari klaagde er al over dat het tweemaal zo lang duurde en Booth sluit zich hierbij aan.

De Brit hoopt dat de derde en laatste wintertestweek minder problemen oplevert, waardoor zijn team nog wat meer baantijd kan krijgen. "Ik zou liegen als ik zei dat ik me geen enkele zorgen maak. Ik ben echter hoopvol dat we de problemen kunnen verhelpen. We hebben nog niets aan de set-up gedaan, maar de eerste reacties van de coureurs zijn gematigd positief. We hebben nog vier testdagen, waar we simpelweg het maximale uit moeten zien te halen."